Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Najprostsze CIASTO MARCHEWKOWE

Najprostsze CIASTO MARCHEWKOWE

Przydatne wskazówki, jak przechowywać jedzenie, by się nie zmarnowało!

Przydatne wskazówki, jak przechowywać jedzenie, by się nie zmarnowało!

Jak przygotować OŚMIORNICĘ?

Jak przygotować OŚMIORNICĘ?

Prosty Suflet Czekoladowy

Prosty Suflet Czekoladowy

Makaron w sosie szpinakowo-śmietankowym

Makaron w sosie szpinakowo-śmietankowym

Masło czosnkowo-pietruszkowe

Masło czosnkowo-pietruszkowe

Łosoś w sosie chrzanowo-koperkowym

Łosoś w sosie chrzanowo-koperkowym

Szarlotka z polewą migdałowo-orzechową

Szarlotka z polewą migdałowo-orzechową

Sałatka makaronowa z sosem tuńczykowym

Sałatka makaronowa z sosem tuńczykowym

Smażone rogaliczki z mozzarellą

Smażone rogaliczki z mozzarellą

Słony drink z sokiem z białych grejpfrutów

Słony drink z sokiem z białych grejpfrutów

Genialne bakłażany pieczone z ziołami

Genialne bakłażany pieczone z ziołami

Rozgrzewająca zupa z krewetkami

Rozgrzewająca zupa z krewetkami

10 najlepszych produktów na NADCIŚNIENIE

10 najlepszych produktów na NADCIŚNIENIE

+ 10 przepisów z JABŁKAMI w roli głównej

+ 10 przepisów z JABŁKAMI w roli głównej

Curry z ciecierzycą

Curry z ciecierzycą

Poziomkowy bałagan bezowy

Jeżeli szukasz prostego acz efektywnego deseru, to ta propozycja będzie dla Ciebie idealna. Czas jej przygotowania to jedynie 15 minut, a gwarantujemy, że będzie ona ozdobą Twojego stołu. Ponadto szeroka gama owoców czyni ten deser zdrowym i lekkim. Przepis poleca Tomek Woźniak.

Żubrówka_Tomek Woźniak (kucharz, podróżnik)_1_fot. Ba sia Misiurek i Magda Pawluczuk

czas: 15 min

liczba porcji: 4

składniki:

  • 400 ml schłodzonej śmietany 12%
  • 4 łyżki sera mascarpone
  • 200 g gotowej bezy
  • 200 g poziomek
  • 100 g jeżyn
  • 100 g truskawek
  • 1 źdźbło trawy żubrowej
  • 1 łodyga tymianku cytrynowego
  • 2 łyżki płatków migdałowych

przyrządzanie:

Wymieszaj śmietanę z serem mascarpone, aby uzyskać jednolity krem. Dodaj połowę pokruszonych bez i ponownie wymieszaj. Przełóż krem do niskiego naczynia lub na duży talerz, posyp pozostałą częścią bezy. Rozgnieć połowę owoców widelcem, wymieszaj z 1 łyżką cukru pudru oraz octem balsamicznym i zmiksowaną na pył trawą żubrową. Polej owocami bezę, posyp pozostałą częścią owoców, posiekanym tymiankiem i uprażonymi płatkami migdałowymi i… gotowe!

 

Smacznego!

loading...