Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

PR Manager

QUICHE ZE SZPINAKIEM
• czas przygotowania, 40 min.; 1 porcja = 650 kcal
• składniki na 4 porcje: Szpinak liście Hortex – 1 opak., ciasto francuskie (świeże lub rozmrożone), 270g sera feta, ½ szklanki śmietany 30%, 2 jajka, 2 łyżki masła, 1 łyżka oliwy, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz
• sposób przygotowania: Szpinak usmaż na maśle. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Całość pozostaw do ostygnięcia. Formę do tarty posmaruj oliwą i wyłóż nią ciasto. Nakłuj widelcem ciasto, wyłóż masę szpinakową, a na wierzchu ułóż plastry sera. Jajka wymieszaj ze śmietaną i polej tartę. Piecz 30 min w temp. 200˚C. Podawaj na ciepło lub zimno.

BRUKSELKA Z KURCZAKIEM PO PROWANSALSKU
• czas przygotowania, 30 min.; 1 porcja = 210 kcal
• składniki na 3 porcje: Brukselka Hortex – 1 opak., 1 puszka pomidorów , 2 ząbki czosnku , 1 cebula, 20 dkg wędzonego kurczaka, 2 łyżki ziół prowansalskich, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz, ostra papryka, zielona pietruszka do przybrania
• Sposób przygotowania: Brukselkę gotuj w osolonym wrzątku przez 5 min. Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek i cebulę. Smaż 2 min. Dodaj pokrojone pomidory. Duś na małym ogniu 10 min. Przypraw solą, pieprzem, ziołami i ostrą papryką. Dodaj brukselkę i pokrojonego kurczaka. Duś jeszcze 5 min., aż smaki się połączą. Posyp zieloną pietruszką. Podawaj z ryżem lub pieczywem.

ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU
• czas przygotowania, 25 min.; 1 porcja = 470 kcal
• składniki na 2 porcje: Groszek Zielony Hortex – 1 opak., serek topiony kremowy, 3 łyżki sosu sojowego, groszek ptysiowy, sól
• sposób przygotowania: Ugotuj groszek w 0,5l. osolonej wody. Po ugotowaniu dodaj serek i zmiksuj. Dopraw do smaku sosem sojowym. Podawaj na gorąco z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Opcjonalnie z kostkami chrupiącego boczku.

SAŁATKA BROKUŁOWA Z SELEREM NACIOWYM I ORZECHAMI
• czas przygotowania – 20 min.; 1 porcja = 245kcal
• składniki: Brokuły różyczki Hortex – 1 opak., 4 łodygi selera naciowego, 1 łyżeczka marynowanego pieprzu, garść dowolnych orzechów, 2-3 ząbki czosnku
• SOS: 5 łyżek oliwy z oliwek, 2 łyżki majonezu, 1 łyżeczka musztardy, 2 łyżki soku z cytryny, ½ łyżeczki cukru lub łyżka miodu, sól, pieprz
• sposób przygotowania: Brokuły ugotuj na półtwardo w osolonym wrzątku. Odcedź i przelej zimną wodą, aby zachowały intensywny zielony kolor. W dużej salaterce połącz wszystkie składniki sosu – mieszaj aż do uzyskania gęstej i aksamitnej konsystencji. Dodaj marynowany pieprz, wyciśnięty czosnek, pokrojony na cienkie plasterki seler oraz zimne brokuły. Wymieszaj i posyp orzechami.

BRUSCHETTA Z ZIELONĄ FASOLKĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI
• czas przygotowania – 20 min.; 1 porcja = 186 kcal
• składniki na 4 porcje: fasolka szparagowa zielona Hortex – 1 opak., ½ słoika suszonych pomidorów w oliwie, bazylia, 2 łyżeczki octu balsamicznego, sól, pieprz, czosnek, grzanki z pieczywa ciabatta
• sposób przygotowania: Fasolkę ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i wystudź. Pomidorki pokrój w cienkie paski. Ugotowaną fasolkę wymieszaj z pomidorami, dodaj 2 łyżki oliwy spod pomidorów oraz 2 łyżki octu. Ułóż na grzankach. Dopraw i udekoruj bazylią.