Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

Mus z mrożonych malin

Mus z mrożonych malin

Tatar z awokado i krewetek

Tatar z awokado i krewetek

TORT CHAŁWOWO-ORZECHOWY

TORT CHAŁWOWO-ORZECHOWY

Orzechowe ciasteczka rodem z Grecji

Orzechowe ciasteczka rodem z Grecji

Jabłka pieczone z orzechami i kaszą jaglaną

Jabłka pieczone z orzechami i kaszą jaglaną

Burger rybny

Burger rybny

Grzaniec porzeczkowy

Grzaniec porzeczkowy

Najlepsze domowe faworki na TŁUSTY CZWARTEK!

Najlepsze domowe faworki na TŁUSTY CZWARTEK!

Ryba w panierce

Ryba w panierce

Ciasteczka kawowe z ciecierzycy

Ciasteczka kawowe z ciecierzycy

Babeczki z płatków owsianych i banana

Babeczki z płatków owsianych i banana

Chrupiące chipsy z batatów

Chrupiące chipsy z batatów

Żółty koktajl owocowy z kurkumą i imbirem

Żółty koktajl owocowy z kurkumą i imbirem

Marchewki w miodzie z przepisu GORDONA RAMSAYA

Marchewki w miodzie z przepisu GORDONA RAMSAYA

Przekąska w kilka minut: bruschetta

Bruschetta to rodzaj włoskiej grzanki. Oryginalnie smarowana jest oliwą z czosnkiem, rozmarynem i pomidorami. Jednak obecnie wariacji na jej temat jest wiele, więc można podać ją ze składnikami, które akurat mamy w lodówce: papryka, pomidor, awokado czy nawet pasta rybna. Poniżej przepis na bruschette w wersji klasycznej z mozzarellą.

składniki:

  • Dowolne pieczywo
  • Dressing włoski marki Kühne

  • Kilka listków bazylii

  • 1 pomidor

  • 1 kulka mozzarelli

  • Kilka oliwek

  • Czerwona cebula

  • Sól, pieprz

przyrządzanie:

Pieczywo pokrojone na kromki wrzuć do tostera lub ugrilluj na patelni grillowej. Pomidora, mozzarellę, oliwki, bazylię i cebulę drobno posiekaj i wymieszaj. Gorącą kromkę chleba posmaruj włoskim dressingiem Kühne i nałóż na nią przygotowane nadzienie. Dopraw solą i pieprzem do smaku i udekoruj listkiem bazylii.

loading...