Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Babeczki kawowo-miodowe z orzechami laskowymi

Babeczki kawowo-miodowe z orzechami laskowymi

Lody wodne o smaku mango

Lody wodne o smaku mango

11 GENIALNYCH gadżetów do kuchni

11 GENIALNYCH gadżetów do kuchni

Oto 6 powodów, dlaczego powinniście jadać czereśnie!

Oto 6 powodów, dlaczego powinniście jadać czereśnie!

HIT! Sernik kokosowy na zimno

HIT! Sernik kokosowy na zimno

Miętowa zupa krem z cukinii

Miętowa zupa krem z cukinii

Muffinki z czerwonymi i czarnymi porzeczkami

Muffinki z czerwonymi i czarnymi porzeczkami

Chipsy z cukinii

Chipsy z cukinii

Jak przygotować oryginalny APEROL SPRITZ?

Jak przygotować oryginalny APEROL SPRITZ?

Kurczak w sosie chili po TAJSKU

Kurczak w sosie chili po TAJSKU

Gruszkowe smoothie z płatkami ryżowymi

Gruszkowe smoothie z płatkami ryżowymi

10 pomysłów na TORT URODZINOWY dla dziecka

10 pomysłów na TORT URODZINOWY dla dziecka

Błyskawiczne kotleciki wegetariańskie z selera

Błyskawiczne kotleciki wegetariańskie z selera

15 GENIALNYCH pomysłów na wykorzystanie ZIEMNIAKA

15 GENIALNYCH pomysłów na wykorzystanie ZIEMNIAKA

8 genialnych pomysłów na ANANASA 🍍🍍🍍

8 genialnych pomysłów na ANANASA 🍍🍍🍍

Jak najlepiej przyrządzić ŁOSOSIA NA GRILLU?

Jak najlepiej przyrządzić ŁOSOSIA NA GRILLU?

Przekąska w kilka minut: bruschetta

Bruschetta to rodzaj włoskiej grzanki. Oryginalnie smarowana jest oliwą z czosnkiem, rozmarynem i pomidorami. Jednak obecnie wariacji na jej temat jest wiele, więc można podać ją ze składnikami, które akurat mamy w lodówce: papryka, pomidor, awokado czy nawet pasta rybna. Poniżej przepis na bruschette w wersji klasycznej z mozzarellą.

składniki:

  • Dowolne pieczywo
  • Dressing włoski marki Kühne

  • Kilka listków bazylii

  • 1 pomidor

  • 1 kulka mozzarelli

  • Kilka oliwek

  • Czerwona cebula

  • Sól, pieprz

przyrządzanie:

Pieczywo pokrojone na kromki wrzuć do tostera lub ugrilluj na patelni grillowej. Pomidora, mozzarellę, oliwki, bazylię i cebulę drobno posiekaj i wymieszaj. Gorącą kromkę chleba posmaruj włoskim dressingiem Kühne i nałóż na nią przygotowane nadzienie. Dopraw solą i pieprzem do smaku i udekoruj listkiem bazylii.

loading...