Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Makaron po chińsku
 
Makaron po chińsku Egzotyczne, ale szybkie w przygotowaniu i nieskomplikowane ... więcej...
przysmak dnia
Pralinki kokosowe
 
Pralinki kokosowe Coś dla miłośników kokosów i czekolady więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (77)
przystawki (96)
zupy (57)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (306)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (21)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Zupy

 Zupa pieczarkowa

  Aromatyczna zupa z cyklu "nawet ON sobie z nią poradzi"...
 
czas: 20 minut
liczba porcji: 4
 
składniki: 30 dag średniej wielkości pieczarek
1 litr bulionu grzybowego
łyżka masła
0,15 l słodkiej śmietanki
1 łyżka mąki
sól, pieprz
natka pietruszki

 
przyrządzanie: Pieczarki, po umyciu i wysuszeniu należy pokroić na kawałki po długości. Podsmażyć je na patelni na maśle, a następnie wrzucić do przygotowanego uprzednio świeżego bulionu grzybowego. Gotować przez około 10 minut, a następnie dodać rozmieszaną śmietanę z mąką. By śmietana się nie zważyła należy przed wlaniem dodać do niej 2 łyżki gorącego wywaru i szybko rozmieszać.  Przyprawić do smaku, a po wlaniu do talerzy posypać natką pietruszki.
 
uwagi: By otrzymać mocniejszy, bardziej zdecydowany smak, do zupy, jeszcze w trakcie gotowania, dodać można sporą garść natki pietruszki. Będzie smacznie i zdrowo.


podaj dalej


komentarze
   1-10 z 142   zobacz wszystkiezobacz wszystkie
EdihA ja wyczytalam,ze mozna dodac lane kluski. Nie wiem jak to bedzie smakowalo razem ale wlasnie biore sie za gotowanie wiec mam nadzieje,ze zaskocze domownikow .....
wiolkaSprobujcie dodac serek topiony-gouda i garstke drobnego makaronu-pycha
AniaIle komentarzy,tyle przepisów na zupe pieczarkową. Wypróbuję wszystkie i napiszę,która mi osobiście najbardziej przypadła do gustu (a raczej do smaku :))
asiaja robie z ziemniakami , szczypiorkiem i cytryna a reszta standardowo
SmakoszJa przyzadzam te zupe trochę inaczej: Pieczarki miksuje blendzerem,a zamiast smietany i masla dodaje serek smietankowy topiony zupe podaje z makaronem...palce lizac
superw tej zupinie z przepisu. nie ma nic treściwego.
anielaja podsmażylam pieczareczki z cebulka dodalam do bulionu wczesniej ugotowanego z warzywami tj marchew pietruszka ziemniak pozniej dodalam usmazone pieczarki pozniej dolewamy śmietane ciut wiecej nie zaszkodzi ;) i pietruszka co do przypraw sól odrobina pieprzu wegety ziele ang lisc laurowy z makaronem tez dobrze smakuje ja osobiscie preferuje z ziemniakami SmaczneGO ;))
zuzaNa pewno z włoszczyzną a zamiast ziemniaków proponuję podawać z drobnym makaronem,jest wtedy bardziej delikatna:))
dogcalkiem dobre jak doda sie dwa pokrojone drobno ziemniaki garsc drobno posiekanej cebuli pol sredniej marchwi pokrojonej w kostke odrobina suszonego czosnku lisc laurowy a pieczarki to na masle z odrobina bazylii :) zupka miodzio akurat na jeden dzien :) do zupy proponuje kopytka
gladiolusspróbuję żonę wyręczyć w dniu jej święta
   wyswietlono 1-10 z 142   zobacz wszystkiezobacz wszystkie

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Zupa pieczarkowa

Zupy
Zupa jarzynowa minestrone
 Zupa z dyni
 Kremowa zupa ogórkowa z awokado
 Avgolemono
 Zupa szpinakowa
 Zupa chrzanowo - ziemniaczana
 Zupa pieczarkowa
 Zupa piwna
 Zupa jarzynowa na ostro
 Bulion warzywny
 Zupa botwinkowa
 Zupa krem ze szczawiu
 Zupa koperkowa
 Chłodnik jogurtowy
 Kolorowy chłodnik
 Zupa rybna halaszle
 Zupa z selera naciowego
 Zupa z soi i kiszonej kapusty
 Zupa grzybowa z łazankami
 
 
kuchnia polska
Drink szarlotka
 Sałatka z wędzonej ryby
 Śledzie w sosie koperkowym
 Sałatka jajeczna
 Gołąbki z ziemniakami
 Pieczeń rybna
 Ziemniaki po chłopsku
 Zupa chrzanowo - ziemniaczana
 Zupa pieczarkowa
 Grzane piwo
 Jaja w galarecie
 Wielkanocny kulebiak
 Grillowane oscypki
 Mazurek bakaliowy
 Sznycle z boczniaków
 Zupa botwinkowa
 Zupa krem ze szczawiu
 Makaron
 Młoda kapusta z koperkiem
  newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.

Ten serwis jest na sprzedaż. Kontakt: palcelizac@palcelizac.pl