Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Musaka
 
Musaka Tradycyjna grecka zapiekanka z ziemniaków, bakłażanów i mie... więcej...
przysmak dnia
Panna cotta z sosem truskawowym
 
Panna cotta z sosem truskawowym Klasyczny włoski deser - w dosłownym tłumaczeniu "gotowana ... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (81)
przystawki (97)
zupy (59)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (27)
dania główne (311)
jednogarnkowe (53)
pasty (47)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (25)
desery (105)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Dania glowne  ::  pasty

 Kisz z pomidorami

  Pełnowartościowa potrawa zawierająca dużo białka i błonnika, a przy tym efektowana pod względem wyglądu i smaku.
 
czas: 60 min (w tym 30 min pieczenie)
liczba porcji: 4
 
składniki: 

na formę o średnicy ok. 30 cm

Ciasto:
200 g maki razowej (albo zwykłej pszennej wymieszanej z otrębami)
150 g chudego twarogu
80 g masła

Nadzienie:
2 jaja
250 g twarogu
500 g małych pomidorów
sól, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa

 
przyrządzanie: Zagnieść ciast, owiniete w folię włożyć do lodówki na 30 minut.
Przygotować nadzienie: Twaróg utrzeć z żółtkami jaj, przyprawami. Białka ubić na sztywno. Piane połączyć z masą twarogowo - żółtkową.
Ciasto rozwałkować, wylepić nim formę, podpiec ok. 10 minut.
Na podpieczone ciasto wylać masę. Pomidory, przekrojone na połówki, z wykrojonymi nasadami szypułek, ułożyć wypukłą stroną do góry. Piec ok. 30 minut.
 
uwagi: Zamiast pomidorów można użyć innych warzyw, np. papryki, cebuli itd.


podaj dalej


komentarze
madzia6dto na bank nie jest kisz . Prosze ludzi nie wprwadzac w błąd . pozdrawiam
dedzikzrobilem, paskudztwo, odradzam
maniato nie jest kisz:/ ale moze byc dobre:)
   wyswietlono 3 z3

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Kisz z pomidorami

Dania główne
Tarta ziemniaczana
 Pstrąg w maśle czosnkowym
 Grillowane warzywa śródziemnomorskie
 Patelnia prowansalska
 Ziemniaki po hiszpańsku
 Ratatouille
 Papryka po meksykańsku
 Kisz z pomidorami
 Makaron po chińsku
 Tortilla z ryżem i kiszoną kapustą
 Spaghetti tonno
 Farfalle z łososiem
 Kotleciki rybne z krakersami
 Paj z dynią
 Penne z grillowanymi warzywami
 Gulasz ziemniaczany
 Placuszki z ryżu i sera
 Tarta leśna
 Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą
 

 
newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.