Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Żurek
 
Żurek Każda gospodyni nieco inaczej przyrządzała tę tradycyjną py... więcej...
przysmak dnia
Mazurek bakaliowy
 
Mazurek bakaliowy Wspaniałe tradycyjne ciasto wielkanocne, choć smakować będz... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (77)
przystawki (96)
zupy (57)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (306)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (21)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Dania glowne  ::  

 Kania w chrupiącej panierce

  Tradycyjna smażona kania w nieco innej wersji.
 
czas: 10 minut
liczba porcji: 2
 
składniki: 5 kań
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
5 łyżek otrąb pszennych
sól, pieprz
olej do smażenia

 
przyrządzanie: Świeżym kaniom odrywamy nóżki, przecinamy na pół, by sprawdzić, czy nie mają mieszkańców (wbrew powszechnym opiniom kanie mogą być robaczywe). Lekko solimy, obtaczamy kolejno w: roztrzepanym z solą i pieprzem jajku, a następnie w wymieszanej z otrębami bułce, mocno dociskając, aby panierka nie odchodziła w trakcie smażenia.Smażymy na niezbyt dużym ogniu, z obu stron na rumiano.
 
uwagi: Możemy podawać np. z bagietką na ciepłą, sałatką z pomidorów i ogórkami małosolnymi lub kiszonymi


podaj dalej


komentarze
   1-10 z 22   zobacz wszystkiezobacz wszystkie
maniawlasnie zjadlam na obiad ale w panierce byla pyszna
Eleonora52 A ja do kani dodaję ząbek czosnku roztarty z solą - pychota
zolza'mysle ze bedzie pyszna' no to niezle. kazdy ma taka nadzieje ;))
krisWlasnie wczoraj w lesie znalazlem mlody okaz, mial niezle rozmiary jak na malolata.
asieńksGotowane na parze w parowarze i lekko posolone są wyborne:D polecam
gosiabardzo dobre , własnie je robie :)
dawidco do kań to jestem wielbicielem tych grzybów i jadam je na wszystkie możliwe sposoby: smarzone duszone panierowane a nawet w postaci sosu jednym słowem sa the best.
ewciazja właśnie robie pierwszy raz w bułce i jajku myślę że będzie pyszna:))
anetagrzyby są wyjątkowo niskokaloryczne. Obliczając kalorycznośc 100 gram kani możemy z powodzeniem liczyć tylko panierkę i tłuszcz do smażenia. Tu z otrębami. Będzie gdzieś 200 kcal panierka, 700 kcal olej w 100 gramach. Panierki idzie na oko 50 , oleju kilka łyżek , 20 może. 40 kcal panierka, 40 olej.Plus rzybki wszystko razem ma ok. 100 kcal. Cała potrawa. Podziel na porcje. I masz kaloryczność
lina ile taka smazona kania w panierce ma kalorii??
   wyswietlono 1-10 z 22   zobacz wszystkiezobacz wszystkie

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Kania w chrupiącej panierce

Dania główne
Tarta ziemniaczana
 Pstrąg w maśle czosnkowym
 Grillowane warzywa śródziemnomorskie
 Patelnia prowansalska
 Ziemniaki po hiszpańsku
 Ratatouille
 Papryka po meksykańsku
 Kisz z pomidorami
 Makaron po chińsku
 Tortilla z ryżem i kiszoną kapustą
 Spaghetti tonno
 Farfalle z łososiem
 Kotleciki rybne z krakersami
 Paj z dynią
 Penne z grillowanymi warzywami
 Gulasz ziemniaczany
 Placuszki z ryżu i sera
 Tarta leśna
 Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą
 
 
kuchnia polska
Drink szarlotka
 Sałatka z wędzonej ryby
 Śledzie w sosie koperkowym
 Sałatka jajeczna
 Gołąbki z ziemniakami
 Pieczeń rybna
 Ziemniaki po chłopsku
 Zupa chrzanowo - ziemniaczana
 Zupa pieczarkowa
 Grzane piwo
 Jaja w galarecie
 Wielkanocny kulebiak
 Grillowane oscypki
 Mazurek bakaliowy
 Sznycle z boczniaków
 Zupa botwinkowa
 Zupa krem ze szczawiu
 Makaron
 Młoda kapusta z koperkiem
  newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.

Ten serwis jest na sprzedaż. Kontakt: palcelizac@palcelizac.pl