Aktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
naj skróty
najnowsze
najstarsze
najpopularniejsze
największe
danie dnia
Żurek
 
Żurek Każda gospodyni nieco inaczej przyrządzała tę tradycyjną py... więcej...
przysmak dnia
Mazurek bakaliowy
 
Mazurek bakaliowy Wspaniałe tradycyjne ciasto wielkanocne, choć smakować będz... więcej...
 
 
pokaż dania kuchni...
szukaj przepisu zawierajacego słowo:
 
 
 
 
menu
 
sałatki (77)
przystawki (96)
zupy (57)
koktajle (129)
nalewki (34)
przetwory (25)
dania główne (306)
jednogarnkowe (53)
pasty (43)
ryby i owoce morza (40)
mięso (39)
inne (68)
zapiekanki, tarty, pizze (63)
śniadania (21)
desery (103)
sosy (25)
przepisy sprzed wieków (112)

co na półkach?

Blog piwosza
menu  ::  Śniadania

 Omlet ze szpinakiem

  Świeże, lekko blanszowane liście szpinaku mogą być ciekawym dodatkiem do omletu
 
czas: 15 minut
liczba porcji: 2
 
składniki: 

6 jaj
200 g liści szpinaku
3 łyżki tartego żółtego sera
ząbek czosnku
sól, pieprz
olej do smażenia

 
przyrządzanie: Liście szpinaku umyć, osuszyć, usunąć ogonki. Wrzucić na średnio rozgrzany tłuszcz na dwie patelnie. Chwilę dusić, po czym rozprawadzić na całej powierzchni patelni. 
Jaja zmiksować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, tarty ser. Wlać po połowie na patelnie, przykryć i smażyć na niewielkim ogniu do momentu ścięcia się masy jajecznej. Podawać natychmiast.


podaj dalej


komentarze
FBIGrzesMniam ale dobre :)
oluśpycha
marcelMniam ale dobre :)
pudernicapyszne! szybkie i pyszne. jak sie doda troszke sera lazur jest jeszcze lepsze.
piachoopyyycha :) marokanska oliwa z oliwek rzadzi! szkoda, ze takie to male :/
   wyswietlono 5 z5

dodaj komentarz
 
twój nick:
twoja opinia:
Omlet ze szpinakiem

Śniadania
Jajecznica z grzybami
 Twarożek z warzywami
 Kanapki z awokado i szczypiorkiem
 Omlet z czekoladą
 Jajecznica z łososiem
 Omlet z serem
 Pasta jejeczno-serowa
 Jajecznica z szampanem i kawiorem
 Jajko sadzone z parmezanem na grzance
 Jajecznica po kalifornijsku
 Omlet z wiśniami
 Naleśniki Suzette
 Naleśniki z ricottą i jagodami
 Naleśniki z owocami
 Twarożek z kawiorem
 Omlet ze szpinakiem
 Jajka po benedyktyńsku na grzankach
 Naleśniki z sosem truskawkowym
 Kanapka na ciepło z jajem i bekonem
 
 
kuchnia francuska
Patelnia prowansalska
 Ratatouille
 Odwrócona tarta Tatin
 Tarta cytrynowa
 Smażony ser camembert
 Camembert na ciepło
 Kremowa zupa ogórkowa z awokado
 Pory w sosie musztardowym
 Sałatka nicejska
 Tarta gruszkowa
 Kremowy mus z tuńczyka
 Sałatka z porów i awokado
 Menthe frappee
 Placek serowy
 Kisz ze szparagami
 Kulki serowe
 Sałata ze szparagami i łososiem
 Sandacz po parysku
 Placek prowansalski
  newsletter
Jeżeli chcesz otrzymywać newsletter Palcelizac.pl, wpisz powyżej swój adres e-mail


DJMCAktualności   Przepisy   Słowniczek   Od redakcji   Kontakt   Reklama
© 2003-2014 DJMC    gotuje zespół palcelizać    zmywa djc   przepisy dyktuje cymes cms.

Ten serwis jest na sprzedaż. Kontakt: palcelizac@palcelizac.pl