Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Smażony ser camembert w panierce

Smażony ser camembert w panierce

Najlepszy przepis na kotlety mielone

Najlepszy przepis na kotlety mielone

Zdrowy przepis – kasza gryczana z jarmużem i grzybami

Zdrowy przepis – kasza gryczana z jarmużem i grzybami

Najlepszy kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami

Najlepszy kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami

Mini serniczki z OREO

Mini serniczki z OREO

Domowe wafelki z masą krówkową

Domowe wafelki z masą krówkową

WALENTYNKOWE ciasto

WALENTYNKOWE ciasto

Mus czekoladowy z kawałkami pistacji

Mus czekoladowy z kawałkami pistacji

Krem budyniowo- orzechowy

Krem budyniowo- orzechowy

Najprostszy przepis na biszkopt

Najprostszy przepis na biszkopt

4 porady dotyczące SPRZĄTANIA W KUCHNI

4 porady dotyczące SPRZĄTANIA W KUCHNI

Cytrynowa pianka bez pieczenia

Cytrynowa pianka bez pieczenia

Łosoś pieczony z zielonym pieprzem

Łosoś pieczony z zielonym pieprzem

Szpinak zapiekany serem pleśniowym

Szpinak zapiekany serem pleśniowym

Brokuły zapiekane pod beszamelem

Brokuły zapiekane pod beszamelem

5 porad kulinarnych – ŁĄCZENIE PRODUKTÓW

5 porad kulinarnych – ŁĄCZENIE PRODUKTÓW

Przepisy na wigilijne dania z ryb

Podaruj karpiom wolność - krzyczą co roku ekolodzy. Przyłączając się do tego hasła proponujemy kilka wspaniałych przepisów na inne ryby, które po prostu muszą zagościć na świątecznym stole

Bo pamiętać należy, że z dominacją karpia na polskich stołach mamy do czynienia od zaledwie sześćdziesięciu lat. Jeśli spojrzymy na długą historię Polski, na to jak się przez ponad tysiąc lat zmieniała kuchnia i nasze kulinarne obyczaje, stwierdzimy, że to wystarczająco krótki czas, by się do karpia nie przyzwyczaić i najwyższy czas by powrócić do innych gatunków. Bo przecież na wigilijnym stole zawsze mieliśmy ryb zatrzęsienie.
Zacznijmy od PSTRĄGA NA ZIELONO – jego kolor i smak idealnie pasować będzie na świąteczny stół. Jeśli lubicie zdecydowane, mocne smaki sięgnijcie po SUMA NA OSTRO. Dla tych, którzy pamiętają o tradycjach polskiej kuchni, polecamy wypróbowanie SZCZUPAKA KORZENNEGO PO LWOWSKU. Zaskakujący efekt otrzymacie też przyrządzając SANDACZA PO KASZUBSKU – okazać się może, że jest ryba w warzywach, która smakuje lepiej od słynnej RYBY PO GRECKU.
Jako że w Wigilię sięgamy chętnie po dania z grzybami, proponujemy Wam OKONIE ZAPIEKANE Z SUSZONYMI GRZYBAMI. Tych, którzy wolą łagodniejsze smaki na pewno ucieszy SZCZUPAK W ŚMIETANIE Z KAPARAMI. Natomiast miłośnikom zapiekanych ryb morskich polecimy RYBĘ PO FLORENCKU, zaskakującą wielością smaków i aromatów.


Wesołych Świąt życzy
Redakcja palcelizac.pl


Oto linki do poprzednich odcinków świątecznych:
ŚLEDZIK NA ŚWIĘTA

POLSKIE REGIONALNE PRZEPISY WIGILIJNE

RÓŻNE SMAKI ŚWIĄT

SMACZNYCH ŚWIĄT

loading...

Zostaw komentarz.

*