Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Czym zastąpić w diecie mięso? – przewodnik dla wegetarian!

Czym zastąpić w diecie mięso? – przewodnik dla wegetarian!

Bita śmietana domowej roboty

Bita śmietana domowej roboty

10 produktów, które doskonale oczyszczają organizm

10 produktów, które doskonale oczyszczają organizm

Pełnowartościowe śniadanie – jogurt, migdały, syrop klonowy

Pełnowartościowe śniadanie – jogurt, migdały, syrop klonowy

Babciny dżem truskawkowy!

Babciny dżem truskawkowy!

Spaghetti Frutti di Mare

Spaghetti Frutti di Mare

Mus z mango i gruszki

Mus z mango i gruszki

Babeczki z jabłkami i cynamonem

Babeczki z jabłkami i cynamonem

Wiosenna sałatka do obiadu

Wiosenna sałatka do obiadu

Zupa pomidorowo-dyniowa z makaronem

Zupa pomidorowo-dyniowa z makaronem

Crème brûlée

Crème brûlée

7 korzyści zdrowotnych, które daje żurawina

7 korzyści zdrowotnych, które daje żurawina

6 ciekawostek o SZPARAGACH

6 ciekawostek o SZPARAGACH

Nuggetsy z kurczaka jak z McDonalda

Nuggetsy z kurczaka jak z McDonalda

Pieczony łosoś z imbirem, miodem i świeżymi ziołami

Pieczony łosoś z imbirem, miodem i świeżymi ziołami

Sałatka z pieczonymi ziemniakami i serem mozzarella

Sałatka z pieczonymi ziemniakami i serem mozzarella

Pstrąg w migdałach

Jeden z bardziej efektownych sposób przyrządzania pstrąga

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 oczyszczone pstrągi (po ok. 250 g)
4 łyżeczki masła
olej
sok z połówki cytryny
40 g płatków migdałowych
sól, pieprz

przyrządzanie:

Pstrągi na dwie – trzy godziny przed włożeniem do piekarnika nasolić i popieprzyć z zewnatrz i wewnatrz oraz skropic sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki. Następnie do środka każdego z nich włożyć po ok. łyżeczce wiórek masła. Każda porcję posypać płatkami migdałowymi i zawinąć w nasmarowaną wcześniej olejem folię aluminową. Piec pod grillem piekarnika lub na grillu ogrodowyym przez ok. 25-30 minut, a następnie folię odchylić, tak aby każdy pstrąg przypiekał się przez ok. 5 minut.

Podobne artykuły

5 Komentarzy

  1. Ewaaa
    9 września 2005 at 08:39 Odpowiedz

    Ja robię łososia z migdałami: przez godzinkę rybka leży w lodówce skropiona sokiem z cytryny i posypana przyprawą do ryb. Potem wędruje na patelnię, a w tym czasie w rondelku na maśle przysmażam płatki migadłów i kiedy rybka jest gotowa, polewam ją tym sosem migdałkowym. Smacznego.

  2. monika432
    6 czerwca 2008 at 15:12 Odpowiedz

    mniam

  3. zyga
    5 listopada 2008 at 11:07 Odpowiedz

    Ja robię tak samo tylko na końcu do podrumienionych płatków wlewam sok jabłkowy zmieszany z mąką ziemniaczaną.

  4. Nessie
    5 stycznia 2009 at 19:21 Odpowiedz

    Ja przygotowuję pstrąga podobnie jak Ewaaa: smażę po 5 minut z każej strony, a płatki migdałów lub obrane posiekane migdały rumienię na maśle i polewam usmażone rybki. Przed wrzuceniem na patelnię moczę natarte solą ryby w mleku, a potem dokładnie osuszam i obtaczam w mące. Cytrynką skrapiam już na talerzu. Pycha!

  5. KiKi
    31 marca 2012 at 17:29 Odpowiedz

    Mniam

Zostaw komentarz.

*