Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jak upiec paprykę?

Jak upiec paprykę?

DIP z mango i awokado

DIP z mango i awokado

Ziemniaczana zapiekanka z cebulką pod serową pierzynką

Ziemniaczana zapiekanka z cebulką pod serową pierzynką

Zielony koktajl z mega dawką witamin

Zielony koktajl z mega dawką witamin

PINCHOS z kozim serem i pomidorem – HISZPAŃSKIE TAPAS

PINCHOS z kozim serem i pomidorem – HISZPAŃSKIE TAPAS

Tradycyjne WŁOSKIE tiramisu

Tradycyjne WŁOSKIE tiramisu

Przepis na GAZPACHO z Andaluzji

Przepis na GAZPACHO z Andaluzji

10 POMYSŁÓW NA ŚNIADANIE

10 POMYSŁÓW NA ŚNIADANIE

Sałatka z edamame

Sałatka z edamame

Kreatywne SZTUCZKI w kuchni, dzięki którym zaoszczędzisz mnóstwo czasu

Kreatywne SZTUCZKI w kuchni, dzięki którym zaoszczędzisz mnóstwo czasu

Pasta z awokado na słodko, którą można również użyć jako maseczkę do twarzy

Pasta z awokado na słodko, którą można również użyć jako maseczkę do twarzy

PŁYTKI nad zlewem – 10 najlepszych pomysłów

PŁYTKI nad zlewem – 10 najlepszych pomysłów

Zupa paprykowa z prażonym słonecznikiem

Zupa paprykowa z prażonym słonecznikiem

Koktajl z gotowaną marchewką

Koktajl z gotowaną marchewką

10 pomysłów na kuchenne dekoracje, które wykonacie samodzielnie!

10 pomysłów na kuchenne dekoracje, które wykonacie samodzielnie!

Tarta z malinami i serkiem mascarpone

Tarta z malinami i serkiem mascarpone

Pstrąg w migdałach

Jeden z bardziej efektownych sposób przyrządzania pstrąga

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 oczyszczone pstrągi (po ok. 250 g)
4 łyżeczki masła
olej
sok z połówki cytryny
40 g płatków migdałowych
sól, pieprz

przyrządzanie:

Pstrągi na dwie – trzy godziny przed włożeniem do piekarnika nasolić i popieprzyć z zewnatrz i wewnatrz oraz skropic sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki. Następnie do środka każdego z nich włożyć po ok. łyżeczce wiórek masła. Każda porcję posypać płatkami migdałowymi i zawinąć w nasmarowaną wcześniej olejem folię aluminową. Piec pod grillem piekarnika lub na grillu ogrodowyym przez ok. 25-30 minut, a następnie folię odchylić, tak aby każdy pstrąg przypiekał się przez ok. 5 minut.

loading...