Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Sałatka imprezowa- szybka, prosta

Sałatka imprezowa- szybka, prosta

BROWNIE, które wychodzi każdemu- prosty przepis

BROWNIE, które wychodzi każdemu- prosty przepis

Domowe bułeczki z cynamonem

Domowe bułeczki z cynamonem

Zupa krem z pieczonym burakiem

Zupa krem z pieczonym burakiem

Pomarańczowy koktajl z gotowaną marchewką

Pomarańczowy koktajl z gotowaną marchewką

Różowa bomba witaminowa BURAK + OWOCE + NASIONA CHIA

Różowa bomba witaminowa BURAK + OWOCE + NASIONA CHIA

Gulasz wołowy z marchewką

Gulasz wołowy z marchewką

Domowe ptysie z bitą śmietaną

Domowe ptysie z bitą śmietaną

Kremowa zupa z ziemniakiem i kurczakiem- bardzo prosta

Kremowa zupa z ziemniakiem i kurczakiem- bardzo prosta

NALEŚNIKI SZPINAKOWE

NALEŚNIKI SZPINAKOWE

KOKOSANKI- prosty przepis

KOKOSANKI- prosty przepis

Zapiekanka z serem, marchewką i boczkiem

Zapiekanka z serem, marchewką i boczkiem

BULGOGI – grillowana wołowina

BULGOGI – grillowana wołowina

Domowe croissanty – najlepsze na śniadanie

Domowe croissanty – najlepsze na śniadanie

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

Pstrąg w migdałach

Jeden z bardziej efektownych sposób przyrządzania pstrąga

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 oczyszczone pstrągi (po ok. 250 g)
4 łyżeczki masła
olej
sok z połówki cytryny
40 g płatków migdałowych
sól, pieprz

przyrządzanie:

Pstrągi na dwie – trzy godziny przed włożeniem do piekarnika nasolić i popieprzyć z zewnatrz i wewnatrz oraz skropic sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki. Następnie do środka każdego z nich włożyć po ok. łyżeczce wiórek masła. Każda porcję posypać płatkami migdałowymi i zawinąć w nasmarowaną wcześniej olejem folię aluminową. Piec pod grillem piekarnika lub na grillu ogrodowyym przez ok. 25-30 minut, a następnie folię odchylić, tak aby każdy pstrąg przypiekał się przez ok. 5 minut.

loading...