Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

8 pomysłów na dania z wykorzystaniem BROKUŁA!

8 pomysłów na dania z wykorzystaniem BROKUŁA!

Sajgonki z kurczakiem i warzywami

Sajgonki z kurczakiem i warzywami

Najprostsze ciasto czekoladowe

Najprostsze ciasto czekoladowe

NALEŚNIKI Z ZIEMNIACZANYM NADZIENIEM

NALEŚNIKI Z ZIEMNIACZANYM NADZIENIEM

STÓŁ DO KUCHNI I JADALNI – 8 MODNYCH INSPIRACJI

STÓŁ DO KUCHNI I JADALNI – 8 MODNYCH INSPIRACJI

Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej

Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej

Kurczak chow mein

Kurczak chow mein

Indyjskie smaki: kurczak tandoori

Indyjskie smaki: kurczak tandoori

PIKANTNY SOS Z PAPRYKI do kanapek, mięsa

PIKANTNY SOS Z PAPRYKI do kanapek, mięsa

RACUCHY DROŻDŻOWE według EWY WACHOWICZ

RACUCHY DROŻDŻOWE według EWY WACHOWICZ

Bakłażany faszerowane pysznościami

Bakłażany faszerowane pysznościami

Makaron z sosem grzybowym i prażonymi migdałami

Makaron z sosem grzybowym i prażonymi migdałami

Zielony koktajl z płatkami jaglanymi, kiwi i jęczmieniem

Zielony koktajl z płatkami jaglanymi, kiwi i jęczmieniem

8 świetnych dań z BURAKIEM w roli głównej!

8 świetnych dań z BURAKIEM w roli głównej!

Babka jogurtowa z figami

Babka jogurtowa z figami

SYROP DYNIOWY do kawy, deserów

SYROP DYNIOWY do kawy, deserów

Pstrąg w migdałach

Jeden z bardziej efektownych sposób przyrządzania pstrąga

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 oczyszczone pstrągi (po ok. 250 g)
4 łyżeczki masła
olej
sok z połówki cytryny
40 g płatków migdałowych
sól, pieprz

przyrządzanie:

Pstrągi na dwie – trzy godziny przed włożeniem do piekarnika nasolić i popieprzyć z zewnatrz i wewnatrz oraz skropic sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki. Następnie do środka każdego z nich włożyć po ok. łyżeczce wiórek masła. Każda porcję posypać płatkami migdałowymi i zawinąć w nasmarowaną wcześniej olejem folię aluminową. Piec pod grillem piekarnika lub na grillu ogrodowyym przez ok. 25-30 minut, a następnie folię odchylić, tak aby każdy pstrąg przypiekał się przez ok. 5 minut.

loading...