Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Pełnowartościowa zapiekanka ziemniaczana z serem i pieczarkami

Pełnowartościowa zapiekanka ziemniaczana z serem i pieczarkami

Pieczone gruszki z żurawiną, miodem i orzechami

Pieczone gruszki z żurawiną, miodem i orzechami

Wilgotne ciasto z pomarańczami

Wilgotne ciasto z pomarańczami

Gorąca czekolada z mlekiem ryżowym

Gorąca czekolada z mlekiem ryżowym

TOP 10 przpepisów na szybkie desery

TOP 10 przpepisów na szybkie desery

Kurki smażone na maśle

Kurki smażone na maśle

10 pomysłów na ZIEMNIAKI

10 pomysłów na ZIEMNIAKI

Frytki z batatów w ziołowej otoczce

Frytki z batatów w ziołowej otoczce

Pieczony filet z dorsza w ziołowej otoczce

Pieczony filet z dorsza w ziołowej otoczce

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Najlepszy przepis na CIASTO NALEŚNIKOWE

Najlepszy przepis na CIASTO NALEŚNIKOWE

Bezglutenowe pierniki – prosty przepis

Bezglutenowe pierniki – prosty przepis

10 pomysłów na rozgrzewającą herbatę – idealne na ZIMĘ!

10 pomysłów na rozgrzewającą herbatę – idealne na ZIMĘ!

ŚWIĄTECZNE pomysły na ozdobienie kuchni

ŚWIĄTECZNE pomysły na ozdobienie kuchni

Zimowa herbata z PYŁKIEM PSZCZELIM

Zimowa herbata z PYŁKIEM PSZCZELIM

10 produktów z największą ilością CYNKU

10 produktów z największą ilością CYNKU

Pulpety rybne

Błyskawiczne pulpety rybne z sosem pomidorowym. Łatwe w przygotowaniu, pyszne w smaku.

składniki:

  • 600 g rybnych filetów
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 białko
  • czerstwa bułka
  • 1/2 szklanki mleka
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
  • sos pomidorowy

przyrządzanie:

  • Rybę opłukać, pokroić w kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Wstawić na 30 minut do lodówki.
  • Cebulę obrać, posiekać. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju.
  • Bułkę namoczyć w mleku. Zemleć razem z rybą. Dodać jajko, białko, cebulę. Wyrobić na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  • Z masy formować pulpety. Każdy obtoczyć w bułce i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem pomidorowym.
loading...