Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Najprostsze CIASTO MARCHEWKOWE

Najprostsze CIASTO MARCHEWKOWE

Przydatne wskazówki, jak przechowywać jedzenie, by się nie zmarnowało!

Przydatne wskazówki, jak przechowywać jedzenie, by się nie zmarnowało!

Jak przygotować OŚMIORNICĘ?

Jak przygotować OŚMIORNICĘ?

Prosty Suflet Czekoladowy

Prosty Suflet Czekoladowy

Makaron w sosie szpinakowo-śmietankowym

Makaron w sosie szpinakowo-śmietankowym

Masło czosnkowo-pietruszkowe

Masło czosnkowo-pietruszkowe

Łosoś w sosie chrzanowo-koperkowym

Łosoś w sosie chrzanowo-koperkowym

Szarlotka z polewą migdałowo-orzechową

Szarlotka z polewą migdałowo-orzechową

Sałatka makaronowa z sosem tuńczykowym

Sałatka makaronowa z sosem tuńczykowym

Smażone rogaliczki z mozzarellą

Smażone rogaliczki z mozzarellą

Słony drink z sokiem z białych grejpfrutów

Słony drink z sokiem z białych grejpfrutów

Genialne bakłażany pieczone z ziołami

Genialne bakłażany pieczone z ziołami

Rozgrzewająca zupa z krewetkami

Rozgrzewająca zupa z krewetkami

10 najlepszych produktów na NADCIŚNIENIE

10 najlepszych produktów na NADCIŚNIENIE

+ 10 przepisów z JABŁKAMI w roli głównej

+ 10 przepisów z JABŁKAMI w roli głównej

Curry z ciecierzycą

Curry z ciecierzycą

Pyszna ryba gotowana w wywarze

Odświeżamy przepisy, które na naszym portalu są już ponad 15 lat i wciąż cieszą się popularnością! Dzisiaj pora na rybę gotowaną w wywarze. Wypróbuj wyśmienity przepis kulinarny na rybę gotowaną, którą możesz podać z ziemniakami, cytryną.

h

składniki:
 

  • 1 kg wyfiletowanej ryby (łososia, sandacza, szczupaka,pstrąga, dorsza, lina)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • 1 cytryna
  • natka pietruszki
  • 100 g masła
  • sól, pieprz

przyrządzanie:

  • Warzywa obrać, opłukać, zalać 1 l wody, dodać przyprawy, gotować 20 minut.
  • Rybę opłukać, pokroić na 4 kawałki, włożyć do gorącego wywaru, osolić, gotować na małym ogniu 15 minut.
  • Rybę wyjąć, ułożyć na półmisku, przybrać plasterkami cytryny i natką, polać rozpuszczonym masłem. Resztę masła podawać w sosjerce. Rybę podawać z ziemniakami.
  • Zamiast 500 ml wody można dać do wywaru 500 ml białego wina.
  • Do wywaru można dodać 4 suszone grzybki
  • Przecedzony wywar można zagotować z 1 łyżką mąki lub zasmażki i polać nim rybę
loading...