Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Quesadillas z wołowiną i serem

Serowe quesadilla z wołowiną to nasza propozycja na sobotni obiad. Jest pikantnie, serowo i bardzo meksykańsko. 

składniki:

  • oliwa z oliwek
  • - 1 średnia czerwona cebula
  • - 500g mielonej wołowiny
  • - 2 średnie drobno pokrojone papryki
  • - 1 świeża drobno posiekana papryczka chili
  • - ząbki czosnku
  • - świeża kolendra – liście
  • - kukurydza z puszki
  • - przyprawy – sól, pieprz, chili, papryka słodka
  • - 8 placków tortilli
  • - sera żółtego

przyrządzanie:

Rozgrzewamy oliwę na patelni. Blanszujemy cebulę, dodajemy mięso. Smażymy, mieszając, ok. 10 min.  aż się przyrumieni  i zrobi „sypkie”.  Dodajemy pokrojoną paprykę, papryczkę chili oraz  kukurydzę – mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, odrobiną pieprzu, słodka papryką i chili – danie ma być aromatyczne i ostre w smaku.

Na koniec wyciskamy czosnek, mieszamy i  ściągamy z ognia. Czosnek zawsze dodaję na sam koniec, często już po ściągnięciu potrawy z ognia. Jest on wtedy bardziej aromatyczny i wyrazisty.

Całość obficie posypujemy kolendrą i raz jeszcze mieszamy.

Połowę placków tortilli układamy na blasze, posypujemy częścią sera, równomiernie wykładamy na nie przygotowane mięso i raz jeszcze posypujemy serem. Przykrywamy reszta tortilli. Z wierzchu tortille możemy delikatnie posmarować oliwą – ładnie się zrumienią lub posypać serem.

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. i pieczemy quesadillas aż się przyrumienią, a ser stopi.

ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem