Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

CIELĘCINA Z PIECZARKAMI

CIELĘCINA Z PIECZARKAMI

MORAWSKA ZUPA FASOLOWA

MORAWSKA ZUPA FASOLOWA

Pałki z kurczaka w pikantnej panierce

Pałki z kurczaka w pikantnej panierce

Indyk nadziewany szpinakiem

Indyk nadziewany szpinakiem

SUMMER SOUP – letnia zupa rodem z ANGLII

SUMMER SOUP – letnia zupa rodem z ANGLII

BATONIKI OWSIANE Z BANANEM – wspomagające metabolizm

BATONIKI OWSIANE Z BANANEM – wspomagające metabolizm

Sorbet arbuzowy z wodą kokosową

Sorbet arbuzowy z wodą kokosową

Smażone tofu z curry

Smażone tofu z curry

KARCZOCHY SMAŻONE W CIEŚCIE

KARCZOCHY SMAŻONE W CIEŚCIE

SERNIK POTRÓJNIE CZEKOLADOWY

SERNIK POTRÓJNIE CZEKOLADOWY

Sałatka z pieczonym halloumi

Sałatka z pieczonym halloumi

TORCIK Z KIWI

TORCIK Z KIWI

ZUPA KURKOWA

ZUPA KURKOWA

DIP z buraków

DIP z buraków

Koktajl jagodowy z bananem

Koktajl jagodowy z bananem

KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I KALAFIORA! HIT!

KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I KALAFIORA! HIT!

Roladki z bakłażanów

Kawałki delikatnej mozzarelli zawinięte w grillowane bakłażany - proste i oryginalne

przepis z kuchni: greckiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
3 średniej wielkości bakłażany
250 sera mozzarella
oliwa z oliwek
ząbek czosnku
sól, pieprz
mieszanka ziół do potraw z grilla
kilka listków bazylii

przyrządzanie:

Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie (ok. 0,5 cm) kawałki. Każdy posolić, posmarować oliwą wymieszaną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz ziołami. Grillować z obu stron.
Mozzarellę pokroić w słupki – musi być ich tyle, co plastrów bakłażana. Każdy kawałek mozzarelli zawijać w plaster bakłażana i spinać wykałaczkami. Udekorować listakami bazylii.

uwagi:
Podawać z ryżem na sypko bądź smażonymi ziemniakami.

loading...

Jeden komentarz

  1. mloda mama
    28 kwietnia 2008 at 20:17 Odpowiedz

    czy te roladki można marynować? w jakiej zalewie?

Zostaw komentarz.

*