Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Lekka sałatka z arbuzem i kolendrą

Lekka sałatka z arbuzem i kolendrą

Placuszki z borówkami

Placuszki z borówkami

Hiszpański sos AIOLI

Hiszpański sos AIOLI

Wege kotleciki z kaszy kuskus!

Wege kotleciki z kaszy kuskus!

Obłędne ciasto kawowo-czekoladowe

Obłędne ciasto kawowo-czekoladowe

Sorbet miętowo-limonkowy

Sorbet miętowo-limonkowy

Makaron sojowy z owocami morza

Makaron sojowy z owocami morza

Wege Bazar “Zielony” już w tę niedzielę!

Wege Bazar “Zielony” już w tę niedzielę!

Orzeźwiające smoothie bananowo-truskawkowe

Orzeźwiające smoothie bananowo-truskawkowe

Drożdżowy warkocz z marcepanem i orzechami

Drożdżowy warkocz z marcepanem i orzechami

Słodko-gorzki mus czekoladowy

Słodko-gorzki mus czekoladowy

Truskawkowa sałatka ze szpinakiem

Truskawkowa sałatka ze szpinakiem

Zgarnij PREMIEROWE trzy książki z serii „Food Tube Jamiego Olivera”!

Zgarnij PREMIEROWE trzy książki z serii „Food Tube Jamiego Olivera”!

Cieciorka po indyjsku

Cieciorka po indyjsku

Omlet jajeczny z warzywami

Omlet jajeczny z warzywami

Fettuccine z grzybami i parmezanem

Fettuccine z grzybami i parmezanem

Roladki z bakłażanów

Kawałki delikatnej mozzarelli zawinięte w grillowane bakłażany - proste i oryginalne

przepis z kuchni: greckiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
3 średniej wielkości bakłażany
250 sera mozzarella
oliwa z oliwek
ząbek czosnku
sól, pieprz
mieszanka ziół do potraw z grilla
kilka listków bazylii

przyrządzanie:

Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie (ok. 0,5 cm) kawałki. Każdy posolić, posmarować oliwą wymieszaną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz ziołami. Grillować z obu stron.
Mozzarellę pokroić w słupki – musi być ich tyle, co plastrów bakłażana. Każdy kawałek mozzarelli zawijać w plaster bakłażana i spinać wykałaczkami. Udekorować listakami bazylii.

uwagi:
Podawać z ryżem na sypko bądź smażonymi ziemniakami.

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. mloda mama
    28 kwietnia 2008 at 20:17 Odpowiedz

    czy te roladki można marynować? w jakiej zalewie?

Zostaw komentarz.

*