Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Koktail marchewkowy z dodatkiem curry

Koktail marchewkowy z dodatkiem curry

Spaghetti z sosem groszkowym

Spaghetti z sosem groszkowym

Rabarbarowe muffiny

Rabarbarowe muffiny

Domowe lody kokosowe

Domowe lody kokosowe

Sok ze świeżyć buraków i truskawek

Sok ze świeżyć buraków i truskawek

Zupa ze świeżego szpinaku i zapiekanych ziemniaków

Zupa ze świeżego szpinaku i zapiekanych ziemniaków

7 najmodniejszych śniadań. Które wybierzesz dzisiaj?

7 najmodniejszych śniadań. Które wybierzesz dzisiaj?

Naleśniki wytrawne ze szpinakiem

Naleśniki wytrawne ze szpinakiem

Ryba zapiekana w maśle i parmezanie

Ryba zapiekana w maśle i parmezanie

Pasta do kanapek z zielonego groszku i awokado

Pasta do kanapek z zielonego groszku i awokado

Tradycyjne kopytka

Tradycyjne kopytka

Babeczki z batonikami BOUNTY

Babeczki z batonikami BOUNTY

Mocno mięsny burger z bekonem

Mocno mięsny burger z bekonem

Burger z serem Brie i gruszką

Burger z serem Brie i gruszką

Ciasto z nutellą

Ciasto z nutellą

Łatwa & pyszna pizza ze szpinakiem

Łatwa & pyszna pizza ze szpinakiem

Roladki z bakłażanów

Kawałki delikatnej mozzarelli zawinięte w grillowane bakłażany - proste i oryginalne

przepis z kuchni: greckiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
3 średniej wielkości bakłażany
250 sera mozzarella
oliwa z oliwek
ząbek czosnku
sól, pieprz
mieszanka ziół do potraw z grilla
kilka listków bazylii

przyrządzanie:

Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie (ok. 0,5 cm) kawałki. Każdy posolić, posmarować oliwą wymieszaną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz ziołami. Grillować z obu stron.
Mozzarellę pokroić w słupki – musi być ich tyle, co plastrów bakłażana. Każdy kawałek mozzarelli zawijać w plaster bakłażana i spinać wykałaczkami. Udekorować listakami bazylii.

uwagi:
Podawać z ryżem na sypko bądź smażonymi ziemniakami.

loading...