Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

8 nowoczesnych narzędzi kuchennych – SPRAWDŹ TO !

8 nowoczesnych narzędzi kuchennych – SPRAWDŹ TO !

Migdałowiec – prosty przepis

Migdałowiec – prosty przepis

Placuszki serowo – szpinakowe na słono

Placuszki serowo – szpinakowe na słono

Kotlety mielone – przepis babci

Kotlety mielone – przepis babci

Zupa krem z pieczonego czosnku

Zupa krem z pieczonego czosnku

Szybkie placuszki kokosowo – pomarańczowe

Szybkie placuszki kokosowo – pomarańczowe

3 przepisy idealne na MAJÓWKOWE GRILLOWANIE

3 przepisy idealne na MAJÓWKOWE GRILLOWANIE

Panna cotta z żurawiną

Panna cotta z żurawiną

Domowy zakwas z buraków

Domowy zakwas z buraków

Ekspresowe ciasteczka marchewkowe

Ekspresowe ciasteczka marchewkowe

Łatwy deser mascarpone z malinami

Łatwy deser mascarpone z malinami

Domowa paella z krewetkami

Domowa paella z krewetkami

Oczyszczający sok z buraka, jabłka i marchwii

Oczyszczający sok z buraka, jabłka i marchwii

CIASTO BOUNTY – prosty i sprawdzony przepis

CIASTO BOUNTY – prosty i sprawdzony przepis

Pyszny piernik według przepisu siostry Anastazji

Pyszny piernik według przepisu siostry Anastazji

Najlepszy przepis na LASAGNE

Najlepszy przepis na LASAGNE

Roladki z bakłażanów

Kawałki delikatnej mozzarelli zawinięte w grillowane bakłażany - proste i oryginalne

przepis z kuchni: greckiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
3 średniej wielkości bakłażany
250 sera mozzarella
oliwa z oliwek
ząbek czosnku
sól, pieprz
mieszanka ziół do potraw z grilla
kilka listków bazylii

przyrządzanie:

Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie (ok. 0,5 cm) kawałki. Każdy posolić, posmarować oliwą wymieszaną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz ziołami. Grillować z obu stron.
Mozzarellę pokroić w słupki – musi być ich tyle, co plastrów bakłażana. Każdy kawałek mozzarelli zawijać w plaster bakłażana i spinać wykałaczkami. Udekorować listakami bazylii.

uwagi:
Podawać z ryżem na sypko bądź smażonymi ziemniakami.

loading...

Jeden komentarz

  1. mloda mama
    28 kwietnia 2008 at 20:17 Odpowiedz

    czy te roladki można marynować? w jakiej zalewie?

Zostaw komentarz.

*