Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Makaron sojowy z owocami morza

Makaron sojowy z owocami morza

Wege Bazar “Zielony” już w tę niedzielę!

Wege Bazar “Zielony” już w tę niedzielę!

Orzeźwiające smoothie bananowo-truskawkowe

Orzeźwiające smoothie bananowo-truskawkowe

Drożdżowy warkocz z marcepanem i orzechami

Drożdżowy warkocz z marcepanem i orzechami

Słodko-gorzki mus czekoladowy

Słodko-gorzki mus czekoladowy

Truskawkowa sałatka ze szpinakiem

Truskawkowa sałatka ze szpinakiem

Zgarnij PREMIEROWE trzy książki z serii „Food Tube Jamiego Olivera”!

Zgarnij PREMIEROWE trzy książki z serii „Food Tube Jamiego Olivera”!

Cieciorka po indyjsku

Cieciorka po indyjsku

Omlet jajeczny z warzywami

Omlet jajeczny z warzywami

Fettuccine z grzybami i parmezanem

Fettuccine z grzybami i parmezanem

Gruszka w czerwonym winie

Gruszka w czerwonym winie

Kremowy koktajl z migdałami

Kremowy koktajl z migdałami

Orzeźwiający shake truskawkowy

Orzeźwiający shake truskawkowy

Arbuzowe mojito

Arbuzowe mojito

Ser camembert w panierce

Ser camembert w panierce

Słodka chwila przyjemności: kawa kajmakowa

Słodka chwila przyjemności: kawa kajmakowa

Roladki z rukolą

Taką efektowną przystawkę można przyrządzić w ciągu zaledwie kilku minut

czas: 10 minut

liczba porcji: 4

składniki:

16 plasterków szynki parmeńskiej
ok. 100 g rukoli
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
szczypta soli
świeżo zmielony pieprz

 

przyrządzanie:

Rukolę umyć i dokładnie osuszyć. Liście zawinąć w plasterki szynki, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Z oliwy i octu balsamicznego i szczypty soli przyrządzić sos (najlepiej wlać składniki do małego słoika, szczelnie zakręcić i potrząsać). Do każdej porcji podać na małej miseczce nieco sosu.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*