Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Placuszki serowo – szpinakowe na słono

Placuszki serowo – szpinakowe na słono

Kotlety mielone – przepis babci

Kotlety mielone – przepis babci

Zupa krem z pieczonego czosnku

Zupa krem z pieczonego czosnku

Szybkie placuszki kokosowo – pomarańczowe

Szybkie placuszki kokosowo – pomarańczowe

3 przepisy idealne na MAJÓWKOWE GRILLOWANIE

3 przepisy idealne na MAJÓWKOWE GRILLOWANIE

Panna cotta z żurawiną

Panna cotta z żurawiną

Domowy zakwas z buraków

Domowy zakwas z buraków

Ekspresowe ciasteczka marchewkowe

Ekspresowe ciasteczka marchewkowe

Łatwy deser mascarpone z malinami

Łatwy deser mascarpone z malinami

Domowa paella z krewetkami

Domowa paella z krewetkami

Oczyszczający sok z buraka, jabłka i marchwii

Oczyszczający sok z buraka, jabłka i marchwii

CIASTO BOUNTY – prosty i sprawdzony przepis

CIASTO BOUNTY – prosty i sprawdzony przepis

Pyszny piernik według przepisu siostry Anastazji

Pyszny piernik według przepisu siostry Anastazji

Najlepszy przepis na LASAGNE

Najlepszy przepis na LASAGNE

Meksykańska sałatka z NACHOSAMI

Meksykańska sałatka z NACHOSAMI

MAKARON Z BIAŁYM SEREM NA SŁODKO

MAKARON Z BIAŁYM SEREM NA SŁODKO

Roladki z rukolą

Taką efektowną przystawkę można przyrządzić w ciągu zaledwie kilku minut

czas: 10 minut

liczba porcji: 4

składniki:

16 plasterków szynki parmeńskiej
ok. 100 g rukoli
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
szczypta soli
świeżo zmielony pieprz

 

przyrządzanie:

Rukolę umyć i dokładnie osuszyć. Liście zawinąć w plasterki szynki, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Z oliwy i octu balsamicznego i szczypty soli przyrządzić sos (najlepiej wlać składniki do małego słoika, szczelnie zakręcić i potrząsać). Do każdej porcji podać na małej miseczce nieco sosu.

loading...

Zostaw komentarz.

*