Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Dressing miodowy do sałatki

Dressing miodowy do sałatki

Placuszki z ryby po tajsku

Placuszki z ryby po tajsku

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Zupa ogórkowa z bazylią

Zupa ogórkowa z bazylią

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Szarlotka z masą budyniową

Szarlotka z masą budyniową

Soczysta zapiekanka serowa z ziemniakami, kurkami i pomidorkami

Soczysta zapiekanka serowa z ziemniakami, kurkami i pomidorkami

Zapiekanka z puree ziemniaczanym, mięsem mielonym i marchewką

Zapiekanka z puree ziemniaczanym, mięsem mielonym i marchewką

Carpaccio z łososia

Carpaccio z łososia

Ryba po chińsku

Nieco zakakujące połączenie morskiej ryby oraz pieczarek i typowo orientalnego sosu

przepis z kuchni: chińskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 filety z mintaja lub innej morskiej ryby
1 cebula
500 g pieczarek
1 ząbek czosnku
łyżka imbiru
łyzka uprażonego ziarna sezamowego
4 łyżki sosu sojowego
sól, świeżo zmielony pieprz
2 łyzki oleju

przyrządzanie:

Cebulę pokroić w drobną kostkę i razem z przecisniętym przez praskę czosnkiem i imbirem smażyć przez chwilę aż zmiękną. Nastepnie dodać oczyszczone i pokrojone grzyby i dalej smażyć przez 2-3 minuty. Dodac dwie łyzki wody, sól, pieprz i sos sojowy. Dusić przez pięć minut. Część przełożyć do płytkiego żaroodpornego naczynia. Na wierzchu ułożyć płaty ryb, a na nich resztę grzybów.  Pieć w nagrzanym do około 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Po upieczeniu rybę wraz z grzybami i sosem przełożyć na ogrzane talerze i posypać uprażonym sezamem.

uwagi:
Podawać z ryżem

loading...