Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

KARCZOCHY SMAŻONE W CIEŚCIE

KARCZOCHY SMAŻONE W CIEŚCIE

SERNIK POTRÓJNIE CZEKOLADOWY

SERNIK POTRÓJNIE CZEKOLADOWY

Sałatka z pieczonym halloumi

Sałatka z pieczonym halloumi

TORCIK Z KIWI

TORCIK Z KIWI

ZUPA KURKOWA

ZUPA KURKOWA

DIP z buraków

DIP z buraków

Koktajl jagodowy z bananem

Koktajl jagodowy z bananem

KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I KALAFIORA! HIT!

KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I KALAFIORA! HIT!

Prosty drink z Malibu i colą

Prosty drink z Malibu i colą

Ziemniaczane łódeczki – łatwa przekąska

Ziemniaczane łódeczki – łatwa przekąska

Gambas al Ajillo – hiszpański sposób na krewetki

Gambas al Ajillo – hiszpański sposób na krewetki

LECZNICZA NALEWKA Z CZARNEGO BZU

LECZNICZA NALEWKA Z CZARNEGO BZU

SOK Z ALOESU

SOK Z ALOESU

Ziemniaki pieczone z masłem, koperkiem i czosnkiem

Ziemniaki pieczone z masłem, koperkiem i czosnkiem

Wrap z serem halloumi i awokado

Wrap z serem halloumi i awokado

Chlebek bananowo-kokosowy

Chlebek bananowo-kokosowy

Ryba po chińsku

Nieco zakakujące połączenie morskiej ryby oraz pieczarek i typowo orientalnego sosu

przepis z kuchni: chińskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 filety z mintaja lub innej morskiej ryby
1 cebula
500 g pieczarek
1 ząbek czosnku
łyżka imbiru
łyzka uprażonego ziarna sezamowego
4 łyżki sosu sojowego
sól, świeżo zmielony pieprz
2 łyzki oleju

przyrządzanie:

Cebulę pokroić w drobną kostkę i razem z przecisniętym przez praskę czosnkiem i imbirem smażyć przez chwilę aż zmiękną. Nastepnie dodać oczyszczone i pokrojone grzyby i dalej smażyć przez 2-3 minuty. Dodac dwie łyzki wody, sól, pieprz i sos sojowy. Dusić przez pięć minut. Część przełożyć do płytkiego żaroodpornego naczynia. Na wierzchu ułożyć płaty ryb, a na nich resztę grzybów.  Pieć w nagrzanym do około 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Po upieczeniu rybę wraz z grzybami i sosem przełożyć na ogrzane talerze i posypać uprażonym sezamem.

uwagi:
Podawać z ryżem

loading...

5 Komentarzy

  1. Rikki255
    21 grudnia 2008 at 14:23 Odpowiedz

    ale dodre

  2. wadeo
    21 sierpnia 2009 at 15:05 Odpowiedz

    własnie jestem w trakcie zapiekania ale pachnie neiziemsko

  3. Wolwo
    14 grudnia 2009 at 18:18 Odpowiedz

    Dodałem jeszcze krewetki oraz na koniec szczypiorek i sezam POLECAM bardzo smaczne jednak z Chinami nie ma wiele wspólnego

  4. pawel
    27 stycznia 2010 at 06:32 Odpowiedz

    do ryby po grecku dodalbym grzyby ale mun -chinskie/sos jak to ze po chinsku powinien byc pikantny sojowy jest ale slony/sezam jest slodki/ja bym rybe oproszyl ostrymi przyprawami czerwona papryka chilli i zrobil galaretke z sosu sweet n sour

  5. ania
    21 czerwca 2010 at 18:31 Odpowiedz

    dodaj warzywa,brokuły,marchewka,papryka,ogórek konserwowy

Zostaw komentarz.

*