Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Przepis na gołąbki w liściach winogron w stylu orientalnym

Przepis na gołąbki w liściach winogron w stylu orientalnym

Crema catalana

Crema catalana

Jak przetrwać tłusty czwartek na diecie?

Jak przetrwać tłusty czwartek na diecie?

Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką

Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką

Jak udekorować pączka? 10 inspiracji

Jak udekorować pączka? 10 inspiracji

Lasagne bolognese – włoska receptura

Lasagne bolognese – włoska receptura

Zapiekanka jajeczna z warzywami – idealna na śniadanie

Zapiekanka jajeczna z warzywami – idealna na śniadanie

Pączki z polewą i posypką

Pączki z polewą i posypką

Prosta i szybka sałatka z kuskusem i granatem

Prosta i szybka sałatka z kuskusem i granatem

Domowe pączki- prosty i sprawdzony przepis

Domowe pączki- prosty i sprawdzony przepis

Pesto pietruszkowe prosty przepis

Pesto pietruszkowe prosty przepis

11 produktów, które pomogą Ci wyglądać 10 LAT MŁODZIEJ

11 produktów, które pomogą Ci wyglądać 10 LAT MŁODZIEJ

Tarta pecan

Tarta pecan

Klasyczny domowy sernik – NAJLEPSZY

Klasyczny domowy sernik – NAJLEPSZY

Wianuszki z pomarańczowym lukrem

Wianuszki z pomarańczowym lukrem

ZUPA KREM Z KAWAŁKAMI KURCZAKA

ZUPA KREM Z KAWAŁKAMI KURCZAKA

Ryba po chińsku

Nieco zakakujące połączenie morskiej ryby oraz pieczarek i typowo orientalnego sosu

przepis z kuchni: chińskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 filety z mintaja lub innej morskiej ryby
1 cebula
500 g pieczarek
1 ząbek czosnku
łyżka imbiru
łyzka uprażonego ziarna sezamowego
4 łyżki sosu sojowego
sól, świeżo zmielony pieprz
2 łyzki oleju

przyrządzanie:

Cebulę pokroić w drobną kostkę i razem z przecisniętym przez praskę czosnkiem i imbirem smażyć przez chwilę aż zmiękną. Nastepnie dodać oczyszczone i pokrojone grzyby i dalej smażyć przez 2-3 minuty. Dodac dwie łyzki wody, sól, pieprz i sos sojowy. Dusić przez pięć minut. Część przełożyć do płytkiego żaroodpornego naczynia. Na wierzchu ułożyć płaty ryb, a na nich resztę grzybów.  Pieć w nagrzanym do około 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Po upieczeniu rybę wraz z grzybami i sosem przełożyć na ogrzane talerze i posypać uprażonym sezamem.

uwagi:
Podawać z ryżem

loading...