Polecamy

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Och, Pan Karczoch

Och, Pan Karczoch

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Wygraj album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Wygraj album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Festiwal Chleba w Wypiekach Kultury już w ten weekend

Festiwal Chleba w Wypiekach Kultury już w ten weekend

Mini kokardki z kremem dyniowym i pomidorami o posmaku bazylii

Mini kokardki z kremem dyniowym i pomidorami o posmaku bazylii

Penne Rigate z dynią, boczkiem i octem balsamicznym

Penne Rigate z dynią, boczkiem i octem balsamicznym

Sok z buraka – zdrowie i uroda w szklance!

Sok z buraka – zdrowie i uroda w szklance!

Pachnący Ryż Jaśminowy

Pachnący Ryż Jaśminowy

Ryba po grecku

  • 1 kg płatów fileta z mintaja
  • 1/2 kg cebuli
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 1 litr wody
  • 1/2 szklanki octu
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżka soli
  • 1/2 słoiczka keczupu
  • 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
  • 1 listek laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz

Ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na patelni. Cebulę zeszklić na oliwie, ostudzić. Wodę, ocet, cukier i łyżkę soli razem zagotować Z cebuli, zalewy i przypraw oraz keczupu i przecieru pomidorowego zrobić zalewę. Przekładać ostudzoną zalewą usmażone ryby.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*