Polecamy

Kuskus – kasza z Afryki

Kuskus – kasza z Afryki

Fioletowe rozkosze

Fioletowe rozkosze

Filet jagnięcy z pomidorami i żurawiną

Filet jagnięcy z pomidorami i żurawiną

Nasze złe nawyki – wskazówki dietetyczne na co dzień

Nasze złe nawyki – wskazówki dietetyczne na co dzień

Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese

Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese

Idzie jesień! Rozgrzej się – risotto z kaczką i grzybami

Idzie jesień! Rozgrzej się – risotto z kaczką i grzybami

NIE… ZWYKŁA kuchnia, bo każdy jest inny!

NIE… ZWYKŁA kuchnia, bo każdy jest inny!

Królowa szarlotek

Królowa szarlotek

Aromatyczny krem dyniowy z nutką sera pleśniowego

Aromatyczny krem dyniowy z nutką sera pleśniowego

Zlot foodtrucków z jedzeniem wegetariańskim już w sobotę w Warszawie!

Zlot foodtrucków z jedzeniem wegetariańskim już w sobotę w Warszawie!

„Słodko-gorzkie smaki świata” w obiektywie aparatu – wernisaż wystawy

„Słodko-gorzkie smaki świata” w obiektywie aparatu – wernisaż wystawy

Targi kulinarne WARSZAWSKI SMAK już w tę niedzielę!

Targi kulinarne WARSZAWSKI SMAK już w tę niedzielę!

Co wiesz o karczochu?

Co wiesz o karczochu?

Kobiety smakują inaczej

Kobiety smakują inaczej

Lekcje ze zdrowego odżywiania

Lekcje ze zdrowego odżywiania

Szybkie i lekkie ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Szybkie i lekkie ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Sałata lodowa z czerwoną fasolą

Sałata lodawa doskonale samkuje ze składnikami kojarzącymi się z kuchnią meksykańską - czerwoną fasolą, papryką, kukurydzą

czas: 15 minut

liczba porcji: 6

składniki:
1 główka sałaty lodowej
po 1 puszce kukurydzy i czerwonej fasoli
mały słoik (250 ml) konserwowej papryki
1 duża czerwona cebula
po 3 łyżki oliwy i octu winnego
sól, pieprz, suszony tymianek

przyrządzanie:

Sałatę umyć, usunąć zniszczone liście. Cienko poszatkować. Paprykę, kukurydzę, fasolę odsączyć. Paprykę pokroić w cienkie paski, cebulę w kostkę. Z oliwy, octu winnego przygotować sos, który następnie posolić. Wymieszane składniki polać sosem, oprószyć pieprzem i tymiankiem. Wymieszać. Podawać schłodzone.

Podobne artykuły

28 Komentarzy

  1. agusia
    6 lipca 2006 at 13:59 Odpowiedz

    bardzo tani przepis super

  2. strzyga60
    1 sierpnia 2006 at 15:41 Odpowiedz

    robilam bardzo dobre. dzieki za przepis.

  3. stryga60
    1 sierpnia 2006 at 15:43 Odpowiedz

    robilam. bardzo dobre. dzieki za przepis.

  4. grubasek
    10 października 2006 at 20:57 Odpowiedz

    super

  5. Joane
    28 października 2006 at 04:09 Odpowiedz

    a ja wlasnie bede probowala!!!!!

  6. ewka11
    12 listopada 2006 at 08:19 Odpowiedz

    będe prubować!!!!

  7. mietek
    25 listopada 2006 at 17:48 Odpowiedz

    ewka próbuj przez o z kreską
    :)
    lepiej smakuje

  8. mania
    20 grudnia 2006 at 17:31 Odpowiedz

    jest super lodowa i mniam mniam ! KUL !

  9. marta
    4 stycznia 2007 at 22:59 Odpowiedz

    smaczne, ale bez rewelacji i fajerwerków

  10. milo
    4 marca 2007 at 12:18 Odpowiedz

    poprę opinie Marty. Da sie zjeść ale w zachwyt smakowy to ja nie wpadłem.

  11. arleta
    16 kwietnia 2007 at 13:23 Odpowiedz

    Potrzebowałam do szkoły i dostałam 6
    Świetnie smakuje!!!!!!!!!

  12. izka
    14 października 2007 at 16:10 Odpowiedz

    A ja wsuwam tę sałatę tylko z sosem vinegrette – oliwka, cytryna, sól, cukier + trochę tzatziki (przyjemny smak i zapach) i jest super. Góra sałata lodowa!!

  13. e
    30 grudnia 2007 at 19:03 Odpowiedz

    pyszna

  14. anna
    15 marca 2008 at 22:53 Odpowiedz

    a ja jestem uzależniona od lodowej

  15. dosia70
    4 kwietnia 2008 at 19:36 Odpowiedz

    jest dobra palce lizać!!!!!

  16. aniahania551
    10 maja 2008 at 04:01 Odpowiedz

    jest ok

  17. beata
    30 października 2008 at 15:51 Odpowiedz

    sproboje tez ;)

  18. MoNiSiA=]
    30 października 2008 at 16:01 Odpowiedz

    Mam nadzieje że bendzie pyszna;)

  19. mira
    3 stycznia 2009 at 08:48 Odpowiedz

    przedewszystkim jest smaczna i dietetyczna .

  20. lucjola
    6 marca 2009 at 09:29 Odpowiedz

    A surowa papryka moze być?

  21. simona
    18 marca 2009 at 19:40 Odpowiedz

    Czy zamiast sałaty mogę dodać kapustę pekińską, a zamiast fasolki marchewkę? Pytam bo akurat te składniki mam:)

  22. Elka
    26 marca 2009 at 20:42 Odpowiedz

    Sałata lodowa jest tak dobra, że ja kroję ją i dodaje sosy tatarskiego mieszam i wcinam pychotka polecam !!!

  23. ana
    20 czerwca 2009 at 18:36 Odpowiedz

    a ja dodaje wszystko co mam kolorowe papryki oliwki nać pietruszki sos winegre

  24. jaskryba
    14 października 2009 at 17:35 Odpowiedz

    Pychotka, pierwszy raz zrobiła taką sałatkę dla mnie moja synowa. Teraz to moje ulubione danie. Polecam wszystkim.

  25. ewcia
    28 stycznia 2011 at 10:16 Odpowiedz

    ta sałatka to pychota ale najlepsza to sałatka z gyrosem

  26. HmIdHhZOQNHpy
    26 lipca 2011 at 23:03 Odpowiedz

    Stellar work there eveoryne. I\’ll keep on reading.

  27. tosia
    27 sierpnia 2011 at 23:08 Odpowiedz

    rewelacja-wspaniała sałatka

  28. xnywicQEfkaauYieUqS
    20 kwietnia 2012 at 20:12 Odpowiedz

    Olga, You did an amazing job of cparuting the fun and spirit of the Bride and Groom and the whole wedding. Your photography is amazing. I\’m so glad that Lauren insisted that you shoot the wedding. She made an excellent choice with Jared and an excellent choice with you as the wedding photographer. Your talent is fantastic. The memories wil live forever. Thanks Olga!!

Zostaw komentarz.

*