Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Och, Pan Karczoch

Och, Pan Karczoch

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Sałata lodowa z czerwoną fasolą

Sałata lodawa doskonale samkuje ze składnikami kojarzącymi się z kuchnią meksykańską - czerwoną fasolą, papryką, kukurydzą

czas: 15 minut

liczba porcji: 6

składniki:
1 główka sałaty lodowej
po 1 puszce kukurydzy i czerwonej fasoli
mały słoik (250 ml) konserwowej papryki
1 duża czerwona cebula
po 3 łyżki oliwy i octu winnego
sól, pieprz, suszony tymianek

przyrządzanie:

Sałatę umyć, usunąć zniszczone liście. Cienko poszatkować. Paprykę, kukurydzę, fasolę odsączyć. Paprykę pokroić w cienkie paski, cebulę w kostkę. Z oliwy, octu winnego przygotować sos, który następnie posolić. Wymieszane składniki polać sosem, oprószyć pieprzem i tymiankiem. Wymieszać. Podawać schłodzone.

Podobne artykuły

26 Komentarzy

  1. agusia
    6 lipca 2006 at 13:59 Odpowiedz

    bardzo tani przepis super

  2. strzyga60
    1 sierpnia 2006 at 15:41 Odpowiedz

    robilam bardzo dobre. dzieki za przepis.

  3. stryga60
    1 sierpnia 2006 at 15:43 Odpowiedz

    robilam. bardzo dobre. dzieki za przepis.

  4. grubasek
    10 października 2006 at 20:57 Odpowiedz

    super

  5. Joane
    28 października 2006 at 04:09 Odpowiedz

    a ja wlasnie bede probowala!!!!!

  6. ewka11
    12 listopada 2006 at 08:19 Odpowiedz

    będe prubować!!!!

  7. mietek
    25 listopada 2006 at 17:48 Odpowiedz

    ewka próbuj przez o z kreską
    :)
    lepiej smakuje

  8. mania
    20 grudnia 2006 at 17:31 Odpowiedz

    jest super lodowa i mniam mniam ! KUL !

  9. marta
    4 stycznia 2007 at 22:59 Odpowiedz

    smaczne, ale bez rewelacji i fajerwerków

  10. milo
    4 marca 2007 at 12:18 Odpowiedz

    poprę opinie Marty. Da sie zjeść ale w zachwyt smakowy to ja nie wpadłem.

  11. arleta
    16 kwietnia 2007 at 13:23 Odpowiedz

    Potrzebowałam do szkoły i dostałam 6
    Świetnie smakuje!!!!!!!!!

  12. izka
    14 października 2007 at 16:10 Odpowiedz

    A ja wsuwam tę sałatę tylko z sosem vinegrette – oliwka, cytryna, sól, cukier + trochę tzatziki (przyjemny smak i zapach) i jest super. Góra sałata lodowa!!

  13. e
    30 grudnia 2007 at 19:03 Odpowiedz

    pyszna

  14. anna
    15 marca 2008 at 22:53 Odpowiedz

    a ja jestem uzależniona od lodowej

  15. dosia70
    4 kwietnia 2008 at 19:36 Odpowiedz

    jest dobra palce lizać!!!!!

  16. aniahania551
    10 maja 2008 at 04:01 Odpowiedz

    jest ok

  17. beata
    30 października 2008 at 15:51 Odpowiedz

    sproboje tez ;)

  18. MoNiSiA=]
    30 października 2008 at 16:01 Odpowiedz

    Mam nadzieje że bendzie pyszna;)

  19. mira
    3 stycznia 2009 at 08:48 Odpowiedz

    przedewszystkim jest smaczna i dietetyczna .

  20. lucjola
    6 marca 2009 at 09:29 Odpowiedz

    A surowa papryka moze być?

  21. simona
    18 marca 2009 at 19:40 Odpowiedz

    Czy zamiast sałaty mogę dodać kapustę pekińską, a zamiast fasolki marchewkę? Pytam bo akurat te składniki mam:)

  22. Elka
    26 marca 2009 at 20:42 Odpowiedz

    Sałata lodowa jest tak dobra, że ja kroję ją i dodaje sosy tatarskiego mieszam i wcinam pychotka polecam !!!

  23. ana
    20 czerwca 2009 at 18:36 Odpowiedz

    a ja dodaje wszystko co mam kolorowe papryki oliwki nać pietruszki sos winegre

  24. jaskryba
    14 października 2009 at 17:35 Odpowiedz

    Pychotka, pierwszy raz zrobiła taką sałatkę dla mnie moja synowa. Teraz to moje ulubione danie. Polecam wszystkim.

  25. ewcia
    28 stycznia 2011 at 10:16 Odpowiedz

    ta sałatka to pychota ale najlepsza to sałatka z gyrosem

  26. tosia
    27 sierpnia 2011 at 23:08 Odpowiedz

    rewelacja-wspaniała sałatka

Zostaw komentarz.

*