Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Szparagi zimą? O skorzonera!

Szparagi zimą? O skorzonera!

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Sałata lodowa z czerwoną fasolą

Sałata lodawa doskonale samkuje ze składnikami kojarzącymi się z kuchnią meksykańską - czerwoną fasolą, papryką, kukurydzą

czas: 15 minut

liczba porcji: 6

składniki:
1 główka sałaty lodowej
po 1 puszce kukurydzy i czerwonej fasoli
mały słoik (250 ml) konserwowej papryki
1 duża czerwona cebula
po 3 łyżki oliwy i octu winnego
sól, pieprz, suszony tymianek

przyrządzanie:

Sałatę umyć, usunąć zniszczone liście. Cienko poszatkować. Paprykę, kukurydzę, fasolę odsączyć. Paprykę pokroić w cienkie paski, cebulę w kostkę. Z oliwy, octu winnego przygotować sos, który następnie posolić. Wymieszane składniki polać sosem, oprószyć pieprzem i tymiankiem. Wymieszać. Podawać schłodzone.

Podobne artykuły

26 Komentarzy

  1. agusia
    6 lipca 2006 at 13:59 Odpowiedz

    bardzo tani przepis super

  2. strzyga60
    1 sierpnia 2006 at 15:41 Odpowiedz

    robilam bardzo dobre. dzieki za przepis.

  3. stryga60
    1 sierpnia 2006 at 15:43 Odpowiedz

    robilam. bardzo dobre. dzieki za przepis.

  4. grubasek
    10 października 2006 at 20:57 Odpowiedz

    super

  5. Joane
    28 października 2006 at 04:09 Odpowiedz

    a ja wlasnie bede probowala!!!!!

  6. ewka11
    12 listopada 2006 at 08:19 Odpowiedz

    będe prubować!!!!

  7. mietek
    25 listopada 2006 at 17:48 Odpowiedz

    ewka próbuj przez o z kreską
    :)
    lepiej smakuje

  8. mania
    20 grudnia 2006 at 17:31 Odpowiedz

    jest super lodowa i mniam mniam ! KUL !

  9. marta
    4 stycznia 2007 at 22:59 Odpowiedz

    smaczne, ale bez rewelacji i fajerwerków

  10. milo
    4 marca 2007 at 12:18 Odpowiedz

    poprę opinie Marty. Da sie zjeść ale w zachwyt smakowy to ja nie wpadłem.

  11. arleta
    16 kwietnia 2007 at 13:23 Odpowiedz

    Potrzebowałam do szkoły i dostałam 6
    Świetnie smakuje!!!!!!!!!

  12. izka
    14 października 2007 at 16:10 Odpowiedz

    A ja wsuwam tę sałatę tylko z sosem vinegrette – oliwka, cytryna, sól, cukier + trochę tzatziki (przyjemny smak i zapach) i jest super. Góra sałata lodowa!!

  13. e
    30 grudnia 2007 at 19:03 Odpowiedz

    pyszna

  14. anna
    15 marca 2008 at 22:53 Odpowiedz

    a ja jestem uzależniona od lodowej

  15. dosia70
    4 kwietnia 2008 at 19:36 Odpowiedz

    jest dobra palce lizać!!!!!

  16. aniahania551
    10 maja 2008 at 04:01 Odpowiedz

    jest ok

  17. beata
    30 października 2008 at 15:51 Odpowiedz

    sproboje tez ;)

  18. MoNiSiA=]
    30 października 2008 at 16:01 Odpowiedz

    Mam nadzieje że bendzie pyszna;)

  19. mira
    3 stycznia 2009 at 08:48 Odpowiedz

    przedewszystkim jest smaczna i dietetyczna .

  20. lucjola
    6 marca 2009 at 09:29 Odpowiedz

    A surowa papryka moze być?

  21. simona
    18 marca 2009 at 19:40 Odpowiedz

    Czy zamiast sałaty mogę dodać kapustę pekińską, a zamiast fasolki marchewkę? Pytam bo akurat te składniki mam:)

  22. Elka
    26 marca 2009 at 20:42 Odpowiedz

    Sałata lodowa jest tak dobra, że ja kroję ją i dodaje sosy tatarskiego mieszam i wcinam pychotka polecam !!!

  23. ana
    20 czerwca 2009 at 18:36 Odpowiedz

    a ja dodaje wszystko co mam kolorowe papryki oliwki nać pietruszki sos winegre

  24. jaskryba
    14 października 2009 at 17:35 Odpowiedz

    Pychotka, pierwszy raz zrobiła taką sałatkę dla mnie moja synowa. Teraz to moje ulubione danie. Polecam wszystkim.

  25. ewcia
    28 stycznia 2011 at 10:16 Odpowiedz

    ta sałatka to pychota ale najlepsza to sałatka z gyrosem

  26. tosia
    27 sierpnia 2011 at 23:08 Odpowiedz

    rewelacja-wspaniała sałatka

Zostaw komentarz.

*