Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

8 pomysłów na KOLORY w kuchnii

8 pomysłów na KOLORY w kuchnii

8 pomysłów na BAKŁAŻANA

8 pomysłów na BAKŁAŻANA

Dorsz w sosie ratatouille

Dorsz w sosie ratatouille

Sernik z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Sernik z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Dressing miodowy do sałatki

Dressing miodowy do sałatki

Placuszki z ryby po tajsku

Placuszki z ryby po tajsku

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Zupa ogórkowa z bazylią

Zupa ogórkowa z bazylią

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Sałatka caprese

Sałatka caprese

Ta wspaniała w swojej prostocie potrawa wywodzi się z kuchni włoskiej. Plastry sera mozzarella z pomidorami i lekkim sosem będą doskonałym początkiem każdego obiadu.

czas: 15 minut

liczba porcji: 1

składniki:
100-150 g sera mozzarella 2 dojrzałe pomidory kilka listków bazylii oliwa z oliwek ocet winny sól świeżo zmielony pieprz

przyrządzanie:

Mozzarellę pokroić w cienkie plastry, podobnie jak pomidory i ułożyć na przemian na talerzu. Z octu, oliwy i soli zrobić sos, posypać świeżo zmielonym pieprzem, udekorować liśćmi bazylii. Podawać z białym pieczywem.

CZYTAJ O KUCHNI

uwagi:
Optymalny smak sałatki otrzymamy schładzając ją przez godzinę w lodówce - składniki nabiorą wówczas delikatnego smaku szlachetnego sosu.

loading...