Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Truskawkowy milkshake

Truskawkowy milkshake

Risotto z cukinią

Risotto z cukinią

Grzane piwo z mandarynkami i miodem

Grzane piwo z mandarynkami i miodem

Domowe brownie z orzechami

Domowe brownie z orzechami

Kruche ciasteczka kakaowe

Kruche ciasteczka kakaowe

Smażony ryż na ostro z brokułami

Smażony ryż na ostro z brokułami

Zapiekanka ziemniaczana w sosie śmietanowym

Zapiekanka ziemniaczana w sosie śmietanowym

Zupa krem z suszonych pomidorków z serkiem śmietankowym

Zupa krem z suszonych pomidorków z serkiem śmietankowym

Dyniowe pączki z dziurką

Dyniowe pączki z dziurką

Pasztet z łososia

Pasztet z łososia

Aromatyczne ziołowe grzanki domowej roboty

Aromatyczne ziołowe grzanki domowej roboty

Prosty przepis na pszenne bułeczki

Prosty przepis na pszenne bułeczki

Sos ziołowo-czosnkowy

Sos ziołowo-czosnkowy

Bitki wołowe w pomarańczach

Bitki wołowe w pomarańczach

Wegetariańskie kotlety z kaszy jaglanej

Wegetariańskie kotlety z kaszy jaglanej

Orzeźwiająca lemoniada

Orzeźwiająca lemoniada

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Już za niecałe dwa miesiące Święta Bożego Narodzenia. Sałatka warstwowa z tuńczykiem to znakomita propozycja potrawy na wigilijny stół.

Składniki:

  • puszka tuńczyka
  • 3 ugotowane jajka
  • 1 duży por
  • kukurydza
  • cebula
  • majonez
  • sól, pieprz, vegeta,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • zielona pietruszka

Przygotowanie:

  1. Cebulę drobno posiekać. Posypać przyprawami i polać oliwą. Odstawić na ok.1 godzinę.
  2. Pora pokroić na drobne paseczki.
  3. W płaskim naczyniu układać warstwami – kukurydzę, jajka starte na tarce, tuńczyka, pora. Miedzy warstwy polewać po trochu majonezem. Na wierzchu również polać majonezem i posypać zielona posiekaną pietruszką.

Smacznego!

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*