Polecamy

Grillowany rostbef z młodymi warzywami

Grillowany rostbef z młodymi warzywami

Zapomniane warzywo – pasternak

Zapomniane warzywo – pasternak

Pełnoziarniste muffinki z żurawiną

Pełnoziarniste muffinki z żurawiną

Burger wołowy po polsku

Burger wołowy po polsku

Cevapi z grilla po chorwacku

Cevapi z grilla po chorwacku

Zapraszamy na Wege Bazar!

Zapraszamy na Wege Bazar!

Dynia – pomarańczowe szaleństwo w kuchni

Dynia – pomarańczowe szaleństwo w kuchni

Wygraj dostawę 5-cio posiłkowego zestawu dietetycznego od CateringDieta!

Wygraj dostawę 5-cio posiłkowego zestawu dietetycznego od CateringDieta!

Kopytka dyniowe od modelki Kamili Szczawińskiej!

Kopytka dyniowe od modelki Kamili Szczawińskiej!

KarmeLove zaskoczenie od Wedla

KarmeLove zaskoczenie od Wedla

Wybierz się z nami na „Festiwal Chleba”

Wybierz się z nami na „Festiwal Chleba”

EkoJarmark – edycja jesień 2014 – rusza już za kilka dni!

EkoJarmark – edycja jesień 2014 – rusza już za kilka dni!

Potrawka z ryby z ogórkiem i żurawinami

Potrawka z ryby z ogórkiem i żurawinami

Przekąski z dyni od modelki Kamili Szczawińskiej!

Przekąski z dyni od modelki Kamili Szczawińskiej!

Polędwica wołowa z sosem z sera gorgonzola, żurawinami i papryką

Polędwica wołowa z sosem z sera gorgonzola, żurawinami i papryką

Kuskus – kasza z Afryki

Kuskus – kasza z Afryki

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Już za niecałe dwa miesiące Święta Bożego Narodzenia. Sałatka warstwowa z tuńczykiem to znakomita propozycja potrawy na wigilijny stół.

Składniki:

  • puszka tuńczyka
  • 3 ugotowane jajka
  • 1 duży por
  • kukurydza
  • cebula
  • majonez
  • sól, pieprz, vegeta,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • zielona pietruszka

Przygotowanie:

  1. Cebulę drobno posiekać. Posypać przyprawami i polać oliwą. Odstawić na ok.1 godzinę.
  2. Pora pokroić na drobne paseczki.
  3. W płaskim naczyniu układać warstwami – kukurydzę, jajka starte na tarce, tuńczyka, pora. Miedzy warstwy polewać po trochu majonezem. Na wierzchu również polać majonezem i posypać zielona posiekaną pietruszką.

Smacznego!

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*