Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

Mus z mrożonych malin

Mus z mrożonych malin

Tatar z awokado i krewetek

Tatar z awokado i krewetek

TORT CHAŁWOWO-ORZECHOWY

TORT CHAŁWOWO-ORZECHOWY

Orzechowe ciasteczka rodem z Grecji

Orzechowe ciasteczka rodem z Grecji

Jabłka pieczone z orzechami i kaszą jaglaną

Jabłka pieczone z orzechami i kaszą jaglaną

Burger rybny

Burger rybny

Grzaniec porzeczkowy

Grzaniec porzeczkowy

Najlepsze domowe faworki na TŁUSTY CZWARTEK!

Najlepsze domowe faworki na TŁUSTY CZWARTEK!

Ryba w panierce

Ryba w panierce

Ciasteczka kawowe z ciecierzycy

Ciasteczka kawowe z ciecierzycy

Babeczki z płatków owsianych i banana

Babeczki z płatków owsianych i banana

Chrupiące chipsy z batatów

Chrupiące chipsy z batatów

Żółty koktajl owocowy z kurkumą i imbirem

Żółty koktajl owocowy z kurkumą i imbirem

Marchewki w miodzie z przepisu GORDONA RAMSAYA

Marchewki w miodzie z przepisu GORDONA RAMSAYA

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Już za niecałe dwa miesiące Święta Bożego Narodzenia. Sałatka warstwowa z tuńczykiem to znakomita propozycja potrawy na wigilijny stół.

Składniki:

  • puszka tuńczyka
  • 3 ugotowane jajka
  • 1 duży por
  • kukurydza
  • cebula
  • majonez
  • sól, pieprz, vegeta,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • zielona pietruszka

Przygotowanie:

  1. Cebulę drobno posiekać. Posypać przyprawami i polać oliwą. Odstawić na ok.1 godzinę.
  2. Pora pokroić na drobne paseczki.
  3. W płaskim naczyniu układać warstwami – kukurydzę, jajka starte na tarce, tuńczyka, pora. Miedzy warstwy polewać po trochu majonezem. Na wierzchu również polać majonezem i posypać zielona posiekaną pietruszką.

Smacznego!

loading...