Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

7 doskonałych przekąsek na przyjęcie dla najmłodszych

7 doskonałych przekąsek na przyjęcie dla najmłodszych

8 pomysłów na SZASZŁYKI z GRILLA!

8 pomysłów na SZASZŁYKI z GRILLA!

Tarta z białą czekoladą i owocami leśnymi

Tarta z białą czekoladą i owocami leśnymi

Domowy kisiel z RABARBARU

Domowy kisiel z RABARBARU

3 przepisy na ZDROWE KOKTAJLE – dodaj sobie energii!

3 przepisy na ZDROWE KOKTAJLE – dodaj sobie energii!

Tarta z serkiem mascarpone i borówkami

Tarta z serkiem mascarpone i borówkami

Makaron ryżowy smażony z warzywami i krewetkami

Makaron ryżowy smażony z warzywami i krewetkami

8 niesamowitych sztuczek, które potrzebne są w każdej kuchni

8 niesamowitych sztuczek, które potrzebne są w każdej kuchni

Kokosowe kuleczki gotowe w 5 minut

Kokosowe kuleczki gotowe w 5 minut

4 podstawowe błędy, które popełniasz jeśli się ODCHUDZASZ!

4 podstawowe błędy, które popełniasz jeśli się ODCHUDZASZ!

Domowe pyzy ziemniaczane z mięsem – najlepsze!

Domowe pyzy ziemniaczane z mięsem – najlepsze!

Obalamy mity na temat soków!

Obalamy mity na temat soków!

8 nowoczesnych narzędzi kuchennych – SPRAWDŹ TO !

8 nowoczesnych narzędzi kuchennych – SPRAWDŹ TO !

Migdałowiec – prosty przepis

Migdałowiec – prosty przepis

Placuszki serowo – szpinakowe na słono

Placuszki serowo – szpinakowe na słono

Kotlety mielone – przepis babci

Kotlety mielone – przepis babci

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Już za niecałe dwa miesiące Święta Bożego Narodzenia. Sałatka warstwowa z tuńczykiem to znakomita propozycja potrawy na wigilijny stół.

Składniki:

  • puszka tuńczyka
  • 3 ugotowane jajka
  • 1 duży por
  • kukurydza
  • cebula
  • majonez
  • sól, pieprz, vegeta,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • zielona pietruszka

Przygotowanie:

  1. Cebulę drobno posiekać. Posypać przyprawami i polać oliwą. Odstawić na ok.1 godzinę.
  2. Pora pokroić na drobne paseczki.
  3. W płaskim naczyniu układać warstwami – kukurydzę, jajka starte na tarce, tuńczyka, pora. Miedzy warstwy polewać po trochu majonezem. Na wierzchu również polać majonezem i posypać zielona posiekaną pietruszką.

Smacznego!

loading...

Zostaw komentarz.

*