Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Szparagi zimą? O skorzonera!

Szparagi zimą? O skorzonera!

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Sałatka z ananasem w sosie czosnkowym

Wbrew pozorom  połączenie wyrazistego samku czosku z soczystym ananasem i łagodnym serem jest bardzo harmonijne

czas: 15 minut

liczba porcji: 4

składniki:
1 puszka ananasa w syropie
30 dag żółtego, łagodnego w smaku sera
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogutru naturalnego
1 mały ząbek czosnku
pół łyżeczki soku z cytryny
sól, pieprz

przyrządzanie:

Ananasa dokładnie osączyć, a nastepnie pokroić na drobne kawałki. Ser pokroić w niedużą kostkę. Z majonezu, jogurtu i przeciśniętego przez praskę czosnku oraz soku cytrynowego przygotować sos. Składniki wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podobne artykuły

25 Komentarzy

  1. anka
    20 grudnia 2005 at 14:26 Odpowiedz

    SUPER

  2. pchelka
    15 kwietnia 2006 at 15:58 Odpowiedz

    sałatka jest super, a jeszcze lepsza jest gdy doda się do niej posiekane włoskie orzechy

  3. Marta
    19 kwietnia 2006 at 12:39 Odpowiedz

    tak jest nieziemska ale warto dodac kukurydze konserwowa i piers z kury:)

  4. liv
    30 października 2006 at 16:08 Odpowiedz

    ja sie tym zajadam – mam przepis z rodzynkami krolewskimi – sprobujcie tez pycha!

  5. Agata
    6 listopada 2006 at 16:23 Odpowiedz

    Jeste przepyszna!!! A jak dodamy kukurydze i pierś z kury to jest poprostu cudownie pyuszna!!!

  6. izka
    29 grudnia 2006 at 13:02 Odpowiedz

    super sałatka polecam /!!

  7. gnacik
    30 grudnia 2006 at 18:00 Odpowiedz

    jeszcze niewiem czy będzie dobra bo dopiero bede ją robił ale jak zrobie to wam powiem ale mysle ze bedze super

  8. monika
    31 grudnia 2006 at 13:38 Odpowiedz

    sałatka bardzo dobra, ja dodaję do tego jeszcze ryż i trochę szynki pokrojonej w kosteczkę i poprostu rewelacja

  9. lula
    4 stycznia 2007 at 16:35 Odpowiedz

    super

  10. spl8
    6 stycznia 2007 at 14:47 Odpowiedz

    z ryzem,rodzynkami,super

  11. sliqote
    30 stycznia 2007 at 15:58 Odpowiedz

    z piersia kurczaka, papryka i czerwona cebula :D to mozna jesc i jesc …. pyszotka :)

  12. sliqote
    30 stycznia 2007 at 15:58 Odpowiedz

    no i jeszcze z kukurydza … hehe zapomnialam :P

  13. Marta Sydney
    1 listopada 2007 at 03:56 Odpowiedz

    ja dodaje kurczaka wedzonego i kukurydze…robi furore na imprezach;)

  14. b.b.b
    18 grudnia 2007 at 20:30 Odpowiedz

    rewelacja

  15. pashal
    25 grudnia 2008 at 09:17 Odpowiedz

    w mojej restauracji ludzie sie oto zabijają

  16. aga
    2 stycznia 2009 at 17:22 Odpowiedz

    pyszne

  17. cortez
    19 maja 2009 at 21:28 Odpowiedz

    kumpel przywiózł ostatnio tę sałatkę na grilla rewelacja teraz sam ją robię i wszystkim smakuje :) miodzio

  18. Radkos
    25 grudnia 2009 at 15:00 Odpowiedz

    Teraz taką z żoną zrobiliśmy,całkiem zapomniałem o takim cudzie!!!
    Polecam

  19. iwett23
    2 stycznia 2010 at 12:33 Odpowiedz

    Super sałatka dziekuje za przepis.Zrobiłam ją w święta in goście niemogli sie nadziwić:))))

  20. Tercia123@$9
    4 kwietnia 2010 at 20:23 Odpowiedz

    znakomita
    polecam :P mniam…

  21. evra
    13 kwietnia 2011 at 22:21 Odpowiedz

    Ja dodaję jeszcze pokrojoną w niedużą kostkę szynkę i kukurydzę z puszki :)

  22. aga
    4 kwietnia 2012 at 10:54 Odpowiedz

    ja ścieram ser na tarce na dużych oczkach i dodaję pietruszkę , żeby trochę popawic wygląd sałatki :)

  23. alex
    5 kwietnia 2012 at 22:27 Odpowiedz

    Dodaje por drobno pokrojony w kostke i czerwona fasole. Pychota

  24. anuszka
    27 marca 2013 at 19:44 Odpowiedz

    a ja dodaję jeszcze garść rodzynek

  25. kasiula
    18 kwietnia 2014 at 11:50 Odpowiedz

    Nie lubie salatek bez mięsa, wiem, ze niektore musza byc, ale na przyklad do tej mozna dodac kabanosy Maestro wedzone.

Zostaw komentarz.

*