Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

8 pomysłów na KOLORY w kuchnii

8 pomysłów na KOLORY w kuchnii

8 pomysłów na BAKŁAŻANA

8 pomysłów na BAKŁAŻANA

Dorsz w sosie ratatouille

Dorsz w sosie ratatouille

Sernik z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Sernik z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Dressing miodowy do sałatki

Dressing miodowy do sałatki

Placuszki z ryby po tajsku

Placuszki z ryby po tajsku

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Zupa ogórkowa z bazylią

Zupa ogórkowa z bazylią

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Sałatka z brokułami

Blanszowane brokuły z dodatkiem m.in. kukurydzy, jabłka, jaj w intensywny sosie majonezowo - musztardowym

czas: 30 minut

liczba porcji: 8

składniki:

1 duży brokuł,
1 jabłko,
1 średnia czerwona cebula, 
1 czerwona papryka,
2 korniszony
2 jaja ugotowane na twardo,
1 puszka kukurydzy 
kilka gałązek natki pietruszki,
ząbek czosnku.
Na sos:
po 2 łyżki jogurtu i majonezu,
łyżeczka musztardy z całymi izarnami gorczycy,
cukier, sól, pieprz

przyrządzanie:

Brokuł podzielić na różyczki i moczyć przez 10 minut w mocno osolonej wodzie. Następnie odsączyć i blanszować w dużej ilości wrzątku. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w cienkie paski. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Jaja obrać, pokroić na ćwiartki. Korniszony – bez obierania ze skórki – również pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć Pietruszkę posiekać. Pokrojone składniki sałatki ułożyć w salaterce. W kubku wymieszać jogurt z majonezem i musztardą, dodać zmiażdżony czosnek i sól oraz pieprz. Sałatkę polać sosem, delikatnie wymieszać. 

loading...