Polecamy

24 Henschke Festival już w tę sobotę!

24 Henschke Festival już w tę sobotę!

Kubek pełen smaku od Profi!

Kubek pełen smaku od Profi!

Pulpeciki rybne w sosie cukiniowo – szpinakowym od laureatki naszego konkursu!

Pulpeciki rybne w sosie cukiniowo – szpinakowym od laureatki naszego konkursu!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś dostawę 5-cio posiłkowego zestawu dietetycznego od CateringDieta!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś dostawę 5-cio posiłkowego zestawu dietetycznego od CateringDieta!

Najlepsze kasztany są tylko jesienią

Najlepsze kasztany są tylko jesienią

Skąd się biorą dziury w serze?

Skąd się biorą dziury w serze?

Hiszpańskie zielone oliwki z cytrusami

Hiszpańskie zielone oliwki z cytrusami

Intensywny trening – najlepsze wysokoenergetyczne posiłki

Intensywny trening – najlepsze wysokoenergetyczne posiłki

Płatki Owsiane – porcja energii na cały dzień

Płatki Owsiane – porcja energii na cały dzień

Super-owoc awokado

Super-owoc awokado

Jesienne inspiracje – Oscypek na ciepło

Jesienne inspiracje – Oscypek na ciepło

Hiszpańskie czarne oliwki z iberyjskim dressingiem

Hiszpańskie czarne oliwki z iberyjskim dressingiem

Kulinarne pamiątki z Andaluzji

Kulinarne pamiątki z Andaluzji

Sałatka ziemniaczana z nasturcją

Sałatka ziemniaczana z nasturcją

Filet z pstrąga z sosem winnym

Filet z pstrąga z sosem winnym

Grillowany rostbef z młodymi warzywami

Grillowany rostbef z młodymi warzywami

Sałatka z brokułami

Blanszowane brokuły z dodatkiem m.in. kukurydzy, jabłka, jaj w intensywny sosie majonezowo - musztardowym

czas: 30 minut

liczba porcji: 8

składniki:

1 duży brokuł,
1 jabłko,
1 średnia czerwona cebula, 
1 czerwona papryka,
2 korniszony
2 jaja ugotowane na twardo,
1 puszka kukurydzy 
kilka gałązek natki pietruszki,
ząbek czosnku.
Na sos:
po 2 łyżki jogurtu i majonezu,
łyżeczka musztardy z całymi izarnami gorczycy,
cukier, sól, pieprz

przyrządzanie:

Brokuł podzielić na różyczki i moczyć przez 10 minut w mocno osolonej wodzie. Następnie odsączyć i blanszować w dużej ilości wrzątku. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w cienkie paski. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Jaja obrać, pokroić na ćwiartki. Korniszony – bez obierania ze skórki – również pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć Pietruszkę posiekać. Pokrojone składniki sałatki ułożyć w salaterce. W kubku wymieszać jogurt z majonezem i musztardą, dodać zmiażdżony czosnek i sól oraz pieprz. Sałatkę polać sosem, delikatnie wymieszać. 

Podobne artykuły

15 Komentarzy

  1. MaRcYsIa
    29 grudnia 2006 at 20:08 Odpowiedz

    ten kotek jest boski ale mo w domu jest ładniejszy…

  2. IzUnIa
    2 września 2007 at 13:57 Odpowiedz

    jaki kotek?

  3. Mgiełka
    19 października 2007 at 12:19 Odpowiedz

    Sałatka ta nie ma w ogole smaku. Nie smakowała mi!

  4. marta mika
    24 lutego 2009 at 11:22 Odpowiedz

    czkia SANDRA MARTA MIKA

  5. MARTECZKA
    26 lutego 2009 at 17:02 Odpowiedz

    NIE POLECAM,SAŁATKA JEST NIE DOBRA!

  6. dorka
    13 marca 2009 at 22:07 Odpowiedz

    Do sałtki dodałam więcej korniszonów i 2 jabłka-wtedy jest się bardziej winna. koniecznie należy dodać do sosu cukier (2 łyżeczki) i nie jedną a dwie łyżeczki musztardy. Moim gościom bardzo smakowała . Była po prostu pyszna!

  7. Artur
    21 czerwca 2009 at 11:10 Odpowiedz

    paskudna salatka

  8. niula2
    25 września 2009 at 14:22 Odpowiedz

    w ogóle się nie znacie sałatka jest pyszna!!!!dzięki za przepis

  9. Jolanta
    23 grudnia 2009 at 19:28 Odpowiedz

    Pyszna sałatka ;))

  10. poziomka
    2 lipca 2010 at 10:24 Odpowiedz

    ja ta sałatkę robię bez ogórków az to z koperkiem i w wersji z sosem vinegre, ale koniecznie z musztardą!

  11. 859053
    7 grudnia 2010 at 16:37 Odpowiedz

    O FUJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE POLECAM

  12. plomba32
    7 lutego 2012 at 14:53 Odpowiedz

    salatka pychotka palce lizac polecam

  13. marta
    17 lipca 2012 at 17:49 Odpowiedz

    bardzo smaczna !!!!

  14. sabina
    23 września 2012 at 12:06 Odpowiedz

    nie jest taka zla ale myślalam ze bedzie lepsza:)

  15. KLOP
    8 lutego 2013 at 17:45 Odpowiedz

    OCHYCTWO WOLE Z FASOLKA CZERWONA

Zostaw komentarz.

*