Polecamy

Dynia – pomarańczowe szaleństwo w kuchni

Dynia – pomarańczowe szaleństwo w kuchni

Wygraj dostawę 5-cio posiłkowego zestawu dietetycznego od CateringDieta!

Wygraj dostawę 5-cio posiłkowego zestawu dietetycznego od CateringDieta!

Kopytka dyniowe od modelki Kamili Szczawińskiej!

Kopytka dyniowe od modelki Kamili Szczawińskiej!

KarmeLove zaskoczenie od Wedla

KarmeLove zaskoczenie od Wedla

Wybierz się z nami na „Festiwal Chleba”

Wybierz się z nami na „Festiwal Chleba”

EkoJarmark – edycja jesień 2014 – rusza już za kilka dni!

EkoJarmark – edycja jesień 2014 – rusza już za kilka dni!

Potrawka z ryby z ogórkiem i żurawinami

Potrawka z ryby z ogórkiem i żurawinami

Przekąski z dyni od modelki Kamili Szczawińskiej!

Przekąski z dyni od modelki Kamili Szczawińskiej!

Polędwica wołowa z sosem z sera gorgonzola, żurawinami i papryką

Polędwica wołowa z sosem z sera gorgonzola, żurawinami i papryką

Kuskus – kasza z Afryki

Kuskus – kasza z Afryki

Fioletowe rozkosze

Fioletowe rozkosze

Filet jagnięcy z pomidorami i żurawiną

Filet jagnięcy z pomidorami i żurawiną

Nasze złe nawyki – wskazówki dietetyczne na co dzień

Nasze złe nawyki – wskazówki dietetyczne na co dzień

Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese

Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese

Idzie jesień! Rozgrzej się – risotto z kaczką i grzybami

Idzie jesień! Rozgrzej się – risotto z kaczką i grzybami

NIE… ZWYKŁA kuchnia, bo każdy jest inny!

NIE… ZWYKŁA kuchnia, bo każdy jest inny!

Sałatka z makaronem ryżowym

Bardzo lekka i egzotyczna w smaku sałatka rodem z kuchni tajskiej

przepis z kuchni: tajskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:

200 g makaronu ryżowego
1 duży ogórek
puszka kukurydzy
1 duża czerwona papryka
1 łyżka soku z limonki
1 łyżka sosu ostrygowego
1 łyżka jasnego sosu sojowego
duża szczypta cukru
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki kolendry

przyrządzanie:

Makaron ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny oleju zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odsączyć na sicie, przelać zimną wodą i ponownie dokładnie odsączyć. Pozostawić do ostudzenia.
Ogórka nie obierać ze skórki a jedynie dokładnie umyć i przelać wrzątkiem. Pokroić w kostkę. Dodać odsączoną kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę, a także wystudzony makaron.
Wymieszać sok z limonki, sosy: ostrygowy i sojowy, dodać cukier i mieszać do chwili jego rozpuszczenia. Sos wymieszać z sałatką, ewentualnie doprawić ją do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną kolendrę i natychmiast podawać.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*