Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Wygraj premierową książkę kulinarną „Koniec z cukrzycą i otyłością”!

Wygraj premierową książkę kulinarną „Koniec z cukrzycą i otyłością”!

Pyszna i prosta zupa serowa

Pyszna i prosta zupa serowa

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Bananowe ciasteczka z musli i owocami

Bananowe ciasteczka z musli i owocami

Świąteczne skrytki czekoladowych pyszności – idealne na prezent!

Świąteczne skrytki czekoladowych pyszności – idealne na prezent!

Koktajl truskawkowo-czekoladowy

Koktajl truskawkowo-czekoladowy

Pieczone słodkie ziemniaki

Pieczone słodkie ziemniaki

Kremowa zupa paprykowa

Kremowa zupa paprykowa

Wołowina pieczona w czerwonym winie

Wołowina pieczona w czerwonym winie

Chrupiący deser z jabłek

Chrupiący deser z jabłek

Krem z brokułów z serem pleśniowym

Krem z brokułów z serem pleśniowym

15 przydatnych narzędzi w kuchni, o których nigdy nie wiedziałaś!

15 przydatnych narzędzi w kuchni, o których nigdy nie wiedziałaś!

Domowa nalewka z jabłek

Domowa nalewka z jabłek

Mini marchewki z masłem musztardowym i ziołami

Mini marchewki z masłem musztardowym i ziołami

Tort mocno czekoladowy z kremem Baileys

Tort mocno czekoladowy z kremem Baileys

Bagietki idealne

Bagietki idealne

Sałatka z makaronem ryżowym

Bardzo lekka i egzotyczna w smaku sałatka rodem z kuchni tajskiej

przepis z kuchni: tajskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:

200 g makaronu ryżowego
1 duży ogórek
puszka kukurydzy
1 duża czerwona papryka
1 łyżka soku z limonki
1 łyżka sosu ostrygowego
1 łyżka jasnego sosu sojowego
duża szczypta cukru
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki kolendry

przyrządzanie:

Makaron ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny oleju zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odsączyć na sicie, przelać zimną wodą i ponownie dokładnie odsączyć. Pozostawić do ostudzenia.
Ogórka nie obierać ze skórki a jedynie dokładnie umyć i przelać wrzątkiem. Pokroić w kostkę. Dodać odsączoną kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę, a także wystudzony makaron.
Wymieszać sok z limonki, sosy: ostrygowy i sojowy, dodać cukier i mieszać do chwili jego rozpuszczenia. Sos wymieszać z sałatką, ewentualnie doprawić ją do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną kolendrę i natychmiast podawać.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*