Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Szparagi zimą? O skorzonera!

Szparagi zimą? O skorzonera!

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Sałatka z makaronem ryżowym

Bardzo lekka i egzotyczna w smaku sałatka rodem z kuchni tajskiej

przepis z kuchni: tajskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:

200 g makaronu ryżowego
1 duży ogórek
puszka kukurydzy
1 duża czerwona papryka
1 łyżka soku z limonki
1 łyżka sosu ostrygowego
1 łyżka jasnego sosu sojowego
duża szczypta cukru
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki kolendry

przyrządzanie:

Makaron ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny oleju zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odsączyć na sicie, przelać zimną wodą i ponownie dokładnie odsączyć. Pozostawić do ostudzenia.
Ogórka nie obierać ze skórki a jedynie dokładnie umyć i przelać wrzątkiem. Pokroić w kostkę. Dodać odsączoną kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę, a także wystudzony makaron.
Wymieszać sok z limonki, sosy: ostrygowy i sojowy, dodać cukier i mieszać do chwili jego rozpuszczenia. Sos wymieszać z sałatką, ewentualnie doprawić ją do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną kolendrę i natychmiast podawać.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*