Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Hiszpańskie churros

Hiszpańskie churros

Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną

Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną

4 proste przepisy z DYNIĄ w roli głównej

4 proste przepisy z DYNIĄ w roli głównej

STRUDEL JABŁKOWY

STRUDEL JABŁKOWY

Pierniki miodowe

Pierniki miodowe

Grochówka według Macieja Kuronia

Grochówka według Macieja Kuronia

8 świetnych pomysłów na wykorzystanie BAKŁAŻANA!

8 świetnych pomysłów na wykorzystanie BAKŁAŻANA!

Rozgrzewająca zupa  ze świeżą pietruszką i grzankami

Rozgrzewająca zupa ze świeżą pietruszką i grzankami

Herbaciane ciasteczka z nutą jaśminu

Herbaciane ciasteczka z nutą jaśminu

Najlepsza zupa dyniowa

Najlepsza zupa dyniowa

5 NAPOJÓW, które pomogą w walce z NADWAGĄ!

5 NAPOJÓW, które pomogą w walce z NADWAGĄ!

JAGODZIANKI według babcinego przepisu

JAGODZIANKI według babcinego przepisu

TARTA MOCNO CZEKOLADOWA bez jajek

TARTA MOCNO CZEKOLADOWA bez jajek

ZUPA – KREM Z BIAŁEJ RZEPY

ZUPA – KREM Z BIAŁEJ RZEPY

Makaron fiduea z krewetkami – kuchnia hiszpańska!

Makaron fiduea z krewetkami – kuchnia hiszpańska!

Ekspresowy deser czekoladowy PIECZONY

Ekspresowy deser czekoladowy PIECZONY

Sałatka z makaronem ryżowym

Bardzo lekka i egzotyczna w smaku sałatka rodem z kuchni tajskiej

przepis z kuchni: tajskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:

200 g makaronu ryżowego
1 duży ogórek
puszka kukurydzy
1 duża czerwona papryka
1 łyżka soku z limonki
1 łyżka sosu ostrygowego
1 łyżka jasnego sosu sojowego
duża szczypta cukru
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki kolendry

przyrządzanie:

Makaron ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny oleju zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odsączyć na sicie, przelać zimną wodą i ponownie dokładnie odsączyć. Pozostawić do ostudzenia.
Ogórka nie obierać ze skórki a jedynie dokładnie umyć i przelać wrzątkiem. Pokroić w kostkę. Dodać odsączoną kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę, a także wystudzony makaron.
Wymieszać sok z limonki, sosy: ostrygowy i sojowy, dodać cukier i mieszać do chwili jego rozpuszczenia. Sos wymieszać z sałatką, ewentualnie doprawić ją do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną kolendrę i natychmiast podawać.

loading...