Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

SAŁATKA SZEFA – tą sałatką naprawdę można się najeść!

SAŁATKA SZEFA – tą sałatką naprawdę można się najeść!

[PORADNIK KULINARNY]: 5 trików, by ciasto drożdżowe było jeszcze lepsze!

[PORADNIK KULINARNY]: 5 trików, by ciasto drożdżowe było jeszcze lepsze!

Grillowanie, czyli jeden z najzdrowszych sposobów przygotowania posiłków

Grillowanie, czyli jeden z najzdrowszych sposobów przygotowania posiłków

Owsianka kokosowa z owocami

Owsianka kokosowa z owocami

Lody czekoladowo-bananowe

Lody czekoladowo-bananowe

Co zrobić, aby śmietana się nie zważyła? Prosta rada

Co zrobić, aby śmietana się nie zważyła? Prosta rada

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM

Smoothie bananowo-czekoladowe

Smoothie bananowo-czekoladowe

Mule po marynarsku, czyli małże w białym winie

Mule po marynarsku, czyli małże w białym winie

5 przysmaków, których każdy z nas powinien spróbować chociaż raz w życiu!

5 przysmaków, których każdy z nas powinien spróbować chociaż raz w życiu!

Czekoladowy mus z bananem i awokado

Czekoladowy mus z bananem i awokado

Jak przygotować słynne francuskie ŚLIMACZKI?

Jak przygotować słynne francuskie ŚLIMACZKI?

4 wskazówki jak poprawić smak NIEUDANEJ SAŁATKI (za słonej, kwaśnej, gorzkiej)

4 wskazówki jak poprawić smak NIEUDANEJ SAŁATKI (za słonej, kwaśnej, gorzkiej)

Lekka i prosta zupa z rybnymi pulpecikami

Lekka i prosta zupa z rybnymi pulpecikami

7 pomysłów na śniadanie w stylu amerykańskim

7 pomysłów na śniadanie w stylu amerykańskim

Carpaccio z pomarańczy

Carpaccio z pomarańczy

Sałatka z makaronem ryżowym

Bardzo lekka i egzotyczna w smaku sałatka rodem z kuchni tajskiej

przepis z kuchni: tajskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:

200 g makaronu ryżowego
1 duży ogórek
puszka kukurydzy
1 duża czerwona papryka
1 łyżka soku z limonki
1 łyżka sosu ostrygowego
1 łyżka jasnego sosu sojowego
duża szczypta cukru
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki kolendry

przyrządzanie:

Makaron ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny oleju zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odsączyć na sicie, przelać zimną wodą i ponownie dokładnie odsączyć. Pozostawić do ostudzenia.
Ogórka nie obierać ze skórki a jedynie dokładnie umyć i przelać wrzątkiem. Pokroić w kostkę. Dodać odsączoną kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę, a także wystudzony makaron.
Wymieszać sok z limonki, sosy: ostrygowy i sojowy, dodać cukier i mieszać do chwili jego rozpuszczenia. Sos wymieszać z sałatką, ewentualnie doprawić ją do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną kolendrę i natychmiast podawać.

loading...

Zostaw komentarz.

*