Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Odmładzający koktajl z melona

Odmładzający koktajl z melona

ZAMIENNIK KAWY- shake z daktyli

ZAMIENNIK KAWY- shake z daktyli

Zielony krem z groszku, bazylii, rukoli

Zielony krem z groszku, bazylii, rukoli

HERBATA MROŻONA z warzywami

HERBATA MROŻONA z warzywami

Pieczone ziemniaki z sezamem

Pieczone ziemniaki z sezamem

8 pomysłów na modny brunch. Zainspiruj się!

8 pomysłów na modny brunch. Zainspiruj się!

Zapiekanka warzywna z ananasem

Zapiekanka warzywna z ananasem

Ciasteczka miodowe na DZIEŃ MAMY

Ciasteczka miodowe na DZIEŃ MAMY

Domowa nutella wg. przepisu Ani Lewandowskiej

Domowa nutella wg. przepisu Ani Lewandowskiej

Szybka dieta: schudnij 3 kg w 3 dni!

Szybka dieta: schudnij 3 kg w 3 dni!

Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE

Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE

Chleb pszenno-żytni wg. Siostry Anieli z Anielskiej Kuchni

Chleb pszenno-żytni wg. Siostry Anieli z Anielskiej Kuchni

Moussaka – grecka zapiekanka z pomidorami, ziemniakami i bakłażanem

Moussaka – grecka zapiekanka z pomidorami, ziemniakami i bakłażanem

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Lody arbuzowo-miodowe

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Lody arbuzowo-miodowe

Ciasto z ajerkoniakiem – przepis Ewy Wachowicz

Ciasto z ajerkoniakiem – przepis Ewy Wachowicz

Jak idealnie usmażyć karkówkę NA GRILLU?

Jak idealnie usmażyć karkówkę NA GRILLU?

Sałatka z roszponką

Coraz popularniejsza u nas sałata o drobnych liściach świetnie smakuje  w połączeniu z pomidorkami koktajlowymi i serem gorgonzola

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 10 minut

liczba porcji: 2

składniki:

250 g sałaty roszponka (ok. 2 garście)
ok. 15 pomidorków koktajlowych
3 łyżki posiekanych, łuskanych orzechów włoskich
200 g sera gorgonzola
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki octu winnego
sól, świeżo zmielony pieprz

 

przyrządzanie:

Roszponkę i pomidorki koktajlowe dokładnie umyć. Orzechy drobno posiekać. Ocet wymieszać z połową łyżeczki soli i świeżo zmielonym pieprzem, a na koniec dodać oliwę i ponownie dokładnie wymieszać. W dużej misce połączyć ze sobą: osuszone listki roszponki, pokrajane na połówki pomidorki oraz orzechy. Wymieszać z przygotowanym soesm. Na koniec dodać pokrojony w kostki ser gorgonzola i ponowinie wymieszać, ale tym razem bardzo delikatnie. Podawać na przystawkę.

loading...