Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Wyniki koktajlowego konkursu – sprawdź, czy wygrałeś zestaw pachnących kosmetyków

Wyniki koktajlowego konkursu – sprawdź, czy wygrałeś zestaw pachnących kosmetyków

TOP 10 FIT przekąsek (dzięki, którym nie przytyjesz!)

TOP 10 FIT przekąsek (dzięki, którym nie przytyjesz!)

Bądź fit przez wakacje! Wygraj książkę kucharską “Koniec z cukrzycą i otyłością”

Bądź fit przez wakacje! Wygraj książkę kucharską “Koniec z cukrzycą i otyłością”

Risotto z krewetkami i szparagami

Risotto z krewetkami i szparagami

Naleśniki herbaciane z mascarpone i owocami leśnymi

Naleśniki herbaciane z mascarpone i owocami leśnymi

Deser w wersji FIT – mus z ananasa i brzoskwini

Deser w wersji FIT – mus z ananasa i brzoskwini

Pomysły na FIT śniadania!

Pomysły na FIT śniadania!

Orzeźwiająca ICE TEA ze śliwkami

Orzeźwiająca ICE TEA ze śliwkami

Makaron z tuńczykiem, oliwkami i parmezanem

Makaron z tuńczykiem, oliwkami i parmezanem

Wszystko, co trzeba wiedzieć o rybach w diecie

Wszystko, co trzeba wiedzieć o rybach w diecie

Wegetariańskie quiche ze szpinakiem

Wegetariańskie quiche ze szpinakiem

5 korzyści, jakie dają nam banany!

5 korzyści, jakie dają nam banany!

Lekki makaron z pieczonymi warzywami

Lekki makaron z pieczonymi warzywami

Letnie ciasto z kremem jogurtowym i galaretką z malinami

Letnie ciasto z kremem jogurtowym i galaretką z malinami

Doskonała tarta truskawkowa

Doskonała tarta truskawkowa

Wszystko, co musisz wiedzieć o ziołach

Wszystko, co musisz wiedzieć o ziołach

Sałatka z soczewicą i tuńczykiem

Lekka sałatka rodem z kuchni włoskiej  

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 15 minut + 45 minut gotowania soczewicy

liczba porcji: 4

składniki:

250 g zielonej soczewicy
200 g tuńczyka z puszki
1 czerwona cebula
2 pomidory
3 ząbki czosnku
1 łyżka ziarnistej musztardy
3 łyżki oliwy z oliwek
po pół łyżeczki mielonej kolendry i kminku
sól, pieprz

przyrządzanie:

Soczewicę gotować w osolonym wrzątku aż stanie się średnio miękka. Odsączyć. Wystudzoną wrzucić do miski, dodać pokrojone w kostkę pomidory, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odsączonego tuńczyka. Następnie wlać składniki sosu, wymieszać, dodać przyprawy. Podawać po schłodzeniu w lodówce.

Podobne artykuły

9 Komentarzy

  1. Rydza
    22 stycznia 2010 at 14:15 Odpowiedz

    nie była dobra Fuuuuuuj nikt jej nie jadł musiałam całą wyrzucić :(

  2. romciu
    11 grudnia 2010 at 18:50 Odpowiedz

    paskudztwo, moja dziewczyna własnie zrobiła, niestety ale ja się tego nie tkne

  3. mirck ---
    6 marca 2011 at 19:13 Odpowiedz

    nie zrobiła na mnie wielkiego wrażenia ale ciekawy smak,dodałem łyżkę majonezu aby ulepszyć smak:0

  4. lol
    8 marca 2011 at 19:22 Odpowiedz

    blee

  5. pyszalek
    6 kwietnia 2011 at 18:32 Odpowiedz

    pyszna, widac ludzie przyzwyczjeni sa do zamulajacych salatek na majonezie

  6. soniq
    14 czerwca 2012 at 14:45 Odpowiedz

    pyszna sałatka. Zamiast polskiego kminku proponuję kumin ;) Można też dodać odrobiną cytryny zamiast musztardy:)

  7. meg
    20 czerwca 2012 at 12:00 Odpowiedz

    kolejny raz sprawdza się że to co zdrowe jest niekoniecznie smaczne. Dziękuję za przepis i polecam wszystkim MM-owcom :)

  8. zaqstevenson
    27 lipca 2012 at 14:06 Odpowiedz

    Nawet dobre wyszło

  9. mario
    22 maja 2014 at 11:23 Odpowiedz

    chetnie zrobię !!!

Zostaw komentarz.

*