Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Odmładzający koktajl z melona

Odmładzający koktajl z melona

ZAMIENNIK KAWY- shake z daktyli

ZAMIENNIK KAWY- shake z daktyli

Zielony krem z groszku, bazylii, rukoli

Zielony krem z groszku, bazylii, rukoli

HERBATA MROŻONA z warzywami

HERBATA MROŻONA z warzywami

Pieczone ziemniaki z sezamem

Pieczone ziemniaki z sezamem

8 pomysłów na modny brunch. Zainspiruj się!

8 pomysłów na modny brunch. Zainspiruj się!

Zapiekanka warzywna z ananasem

Zapiekanka warzywna z ananasem

Ciasteczka miodowe na DZIEŃ MAMY

Ciasteczka miodowe na DZIEŃ MAMY

Domowa nutella wg. przepisu Ani Lewandowskiej

Domowa nutella wg. przepisu Ani Lewandowskiej

Szybka dieta: schudnij 3 kg w 3 dni!

Szybka dieta: schudnij 3 kg w 3 dni!

Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE

Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE

Chleb pszenno-żytni wg. Siostry Anieli z Anielskiej Kuchni

Chleb pszenno-żytni wg. Siostry Anieli z Anielskiej Kuchni

Moussaka – grecka zapiekanka z pomidorami, ziemniakami i bakłażanem

Moussaka – grecka zapiekanka z pomidorami, ziemniakami i bakłażanem

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Lody arbuzowo-miodowe

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Lody arbuzowo-miodowe

Ciasto z ajerkoniakiem – przepis Ewy Wachowicz

Ciasto z ajerkoniakiem – przepis Ewy Wachowicz

Jak idealnie usmażyć karkówkę NA GRILLU?

Jak idealnie usmażyć karkówkę NA GRILLU?

Sałatka z soczewicą i tuńczykiem

Lekka sałatka rodem z kuchni włoskiej  

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 15 minut + 45 minut gotowania soczewicy

liczba porcji: 4

składniki:

250 g zielonej soczewicy
200 g tuńczyka z puszki
1 czerwona cebula
2 pomidory
3 ząbki czosnku
1 łyżka ziarnistej musztardy
3 łyżki oliwy z oliwek
po pół łyżeczki mielonej kolendry i kminku
sól, pieprz

przyrządzanie:

Soczewicę gotować w osolonym wrzątku aż stanie się średnio miękka. Odsączyć. Wystudzoną wrzucić do miski, dodać pokrojone w kostkę pomidory, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odsączonego tuńczyka. Następnie wlać składniki sosu, wymieszać, dodać przyprawy. Podawać po schłodzeniu w lodówce.

loading...