Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Słodki deser: japońskie dango

Słodki deser: japońskie dango

Risotto z buraczkami

Risotto z buraczkami

Krem z jabłek i tymianku

Krem z jabłek i tymianku

15 rzeczy, które możesz zrobić już teraz, aby Twoja kuchnia była zorganizowana

15 rzeczy, które możesz zrobić już teraz, aby Twoja kuchnia była zorganizowana

5 zaskakujących powodów, dla których powinniśmy jeść więcej gruszek!

5 zaskakujących powodów, dla których powinniśmy jeść więcej gruszek!

Targi kulinarne WARSZAWSKI SMAK już w tę niedzielę!

Targi kulinarne WARSZAWSKI SMAK już w tę niedzielę!

Hummus z pieczoną papryką

Hummus z pieczoną papryką

Puszysty omlet z warzywami

Puszysty omlet z warzywami

Koktajl z mango i awokado

Koktajl z mango i awokado

Afrodyzjak na talerzu – zapiekane OSTRYGI z parmezanem

Afrodyzjak na talerzu – zapiekane OSTRYGI z parmezanem

Wołowina po wietnamsku

Wołowina po wietnamsku

Panna Cotta z wiśniami

Panna Cotta z wiśniami

Odchudzający koktajl z pomidorów i selera

Odchudzający koktajl z pomidorów i selera

Burger z kurczakiem

Burger z kurczakiem

Pieczony camembert z migdałami i jabłkiem

Pieczony camembert z migdałami i jabłkiem

Zupa krem z zielonego groszku

Zupa krem z zielonego groszku

Sałatka z soczewicą i tuńczykiem

Lekka sałatka rodem z kuchni włoskiej  

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 15 minut + 45 minut gotowania soczewicy

liczba porcji: 4

składniki:

250 g zielonej soczewicy
200 g tuńczyka z puszki
1 czerwona cebula
2 pomidory
3 ząbki czosnku
1 łyżka ziarnistej musztardy
3 łyżki oliwy z oliwek
po pół łyżeczki mielonej kolendry i kminku
sól, pieprz

przyrządzanie:

Soczewicę gotować w osolonym wrzątku aż stanie się średnio miękka. Odsączyć. Wystudzoną wrzucić do miski, dodać pokrojone w kostkę pomidory, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odsączonego tuńczyka. Następnie wlać składniki sosu, wymieszać, dodać przyprawy. Podawać po schłodzeniu w lodówce.

Podobne artykuły

9 Komentarzy

  1. Rydza
    22 stycznia 2010 at 14:15 Odpowiedz

    nie była dobra Fuuuuuuj nikt jej nie jadł musiałam całą wyrzucić :(

  2. romciu
    11 grudnia 2010 at 18:50 Odpowiedz

    paskudztwo, moja dziewczyna własnie zrobiła, niestety ale ja się tego nie tkne

  3. mirck ---
    6 marca 2011 at 19:13 Odpowiedz

    nie zrobiła na mnie wielkiego wrażenia ale ciekawy smak,dodałem łyżkę majonezu aby ulepszyć smak:0

  4. lol
    8 marca 2011 at 19:22 Odpowiedz

    blee

  5. pyszalek
    6 kwietnia 2011 at 18:32 Odpowiedz

    pyszna, widac ludzie przyzwyczjeni sa do zamulajacych salatek na majonezie

  6. soniq
    14 czerwca 2012 at 14:45 Odpowiedz

    pyszna sałatka. Zamiast polskiego kminku proponuję kumin ;) Można też dodać odrobiną cytryny zamiast musztardy:)

  7. meg
    20 czerwca 2012 at 12:00 Odpowiedz

    kolejny raz sprawdza się że to co zdrowe jest niekoniecznie smaczne. Dziękuję za przepis i polecam wszystkim MM-owcom :)

  8. zaqstevenson
    27 lipca 2012 at 14:06 Odpowiedz

    Nawet dobre wyszło

  9. mario
    22 maja 2014 at 11:23 Odpowiedz

    chetnie zrobię !!!

Zostaw komentarz.

*