Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

ZAPIEKANKA Z RESZTEK

ZAPIEKANKA Z RESZTEK

KAWA PIERNIKOWA

KAWA PIERNIKOWA

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Ciasteczka owsiane z czekoladą, żurawiną i orzechami laskowymi

Ciasteczka owsiane z czekoladą, żurawiną i orzechami laskowymi

Chlebek kukurydziany

Chlebek kukurydziany

Hiszpańskie churros

Hiszpańskie churros

Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną

Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną

4 proste przepisy z DYNIĄ w roli głównej

4 proste przepisy z DYNIĄ w roli głównej

STRUDEL JABŁKOWY

STRUDEL JABŁKOWY

Pierniki miodowe

Pierniki miodowe

Grochówka według Macieja Kuronia

Grochówka według Macieja Kuronia

8 świetnych pomysłów na wykorzystanie BAKŁAŻANA!

8 świetnych pomysłów na wykorzystanie BAKŁAŻANA!

Rozgrzewająca zupa  ze świeżą pietruszką i grzankami

Rozgrzewająca zupa ze świeżą pietruszką i grzankami

Herbaciane ciasteczka z nutą jaśminu

Herbaciane ciasteczka z nutą jaśminu

Najlepsza zupa dyniowa

Najlepsza zupa dyniowa

5 NAPOJÓW, które pomogą w walce z NADWAGĄ!

5 NAPOJÓW, które pomogą w walce z NADWAGĄ!

Sałatka z soczewicą i tuńczykiem

Lekka sałatka rodem z kuchni włoskiej  

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 15 minut + 45 minut gotowania soczewicy

liczba porcji: 4

składniki:

250 g zielonej soczewicy
200 g tuńczyka z puszki
1 czerwona cebula
2 pomidory
3 ząbki czosnku
1 łyżka ziarnistej musztardy
3 łyżki oliwy z oliwek
po pół łyżeczki mielonej kolendry i kminku
sól, pieprz

przyrządzanie:

Soczewicę gotować w osolonym wrzątku aż stanie się średnio miękka. Odsączyć. Wystudzoną wrzucić do miski, dodać pokrojone w kostkę pomidory, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odsączonego tuńczyka. Następnie wlać składniki sosu, wymieszać, dodać przyprawy. Podawać po schłodzeniu w lodówce.

loading...