Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Szparagi zimą? O skorzonera!

Szparagi zimą? O skorzonera!

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Sałatka z tuńczykiem i fasolą

Kolejny wariant sałatki z tuńczyka - tym razem w wersji z bogatą w białko czerwoną fasolą

czas: 15 minut

liczba porcji: 6

składniki:

puszka czerwonej fasoli
puszka tuńczyka w sosie własnym
puszka kukurydzy

4 ogórki kiszone
połówka niedużego pora
3 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka szczypiorku
sól, pieprz

przyrządzanie:

Fasolę, kukurydzę i tuńczyka dokładnie odsączyć. Ogórki i pora pokroić w drobną kostkę. Z majonezu i jogurtu przygotować sos. Składniki wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany szczypiorek.

Podobne artykuły

57 Komentarzy

  1. niunia
    14 kwietnia 2006 at 18:07 Odpowiedz

    Ja od siebie dołożylabym pomidory świeże lub z puszki drobno pokrojone.Polecam spróbujcie!!!!!!!!!!!!!

  2. lima
    7 sierpnia 2006 at 19:28 Odpowiedz

    cebula zamiast pora, i jajka :)

  3. fhf
    9 sierpnia 2006 at 14:54 Odpowiedz

    a groszek?:P

  4. mika 52
    11 września 2006 at 12:06 Odpowiedz

    ta sałatka jest smaczna ja jeszcze dodaję do niej czewoną paprykę

  5. mika 52
    11 września 2006 at 12:17 Odpowiedz

    dzięki wam bardzo za taką stronę super przepisy tylko tżeba troszkę samemu pomyśleć

  6. Nethouser
    23 września 2006 at 16:09 Odpowiedz

    Dodałbym jeszcze ogórka z octu i ser zolty pokrojony w kostke (drobna) ewentualnie fete w kostkach… Jestem 21 chlopakiem i sam sobie radze – nie znam sie :) Pozdrawiam

  7. sylwia
    22 października 2006 at 14:47 Odpowiedz

    dodaj soje

  8. hesse21
    3 listopada 2006 at 14:29 Odpowiedz

    ja do salatki z tunczykiem obowiazkowo dodaje posiekanego ananasa z puszki

  9. Beata
    23 grudnia 2006 at 15:48 Odpowiedz

    salatka bardzo smaczna ;) nie dodalam pora ale jest rewelacyjna ;) polecam

  10. Agusia
    23 grudnia 2006 at 21:20 Odpowiedz

    ja rowniez cos dołozyłam,groszek i papryke czerwona..rewelacja:)))a jutro Wigilia,Wesołych Swiat:))

  11. kuchci
    11 maja 2007 at 18:39 Odpowiedz

    czy ona jest tucząca?
    a fasola wywoluje chyba gazy….

  12. Małgola
    19 października 2007 at 14:29 Odpowiedz

    Zamiast majonezu polecam oliwę z oliwek i odrobinę ketchup\’u – rewelacja!

  13. iwa
    21 grudnia 2007 at 20:38 Odpowiedz

    bardzo smaczna,elegancka nadaje sie na swiateczny stol

  14. master
    28 stycznia 2008 at 18:18 Odpowiedz

    świetna sałatka–według mnie jeszcze lepsza jesli jest mało doprawiona.pozdrawiam

  15. abt
    26 lutego 2008 at 21:22 Odpowiedz

    super – ja zrobilem bez pora, z oliwa i natka pietruszki

  16. aquarella
    25 września 2008 at 12:54 Odpowiedz

    pychota, miód w gebie

  17. deer hunter
    26 września 2008 at 20:49 Odpowiedz

    Jak na takie proporcje trochę mało tu tuńczyka.

  18. dupa
    6 października 2008 at 15:39 Odpowiedz

    bllle

  19. lalka
    16 grudnia 2008 at 20:02 Odpowiedz

    PRZEPYSZNA

  20. kasia
    20 grudnia 2008 at 18:37 Odpowiedz

    A jak smakowała by bez jogurtu ?robił tak toś?

  21. aga
    20 grudnia 2008 at 23:32 Odpowiedz

    ochyda bllle

  22. aga
    20 grudnia 2008 at 23:34 Odpowiedz

    mniem mniem tak powaznie

  23. Nikodem
    22 grudnia 2008 at 16:52 Odpowiedz

    hmmm….. ?? chce takie cos :) :) napisze gdy wyjdzie :):)

  24. mosi
    6 marca 2009 at 15:42 Odpowiedz

    może być, gościom smakowała

  25. Belisa13
    13 marca 2009 at 17:54 Odpowiedz

    pychotka:)

  26. eliz
    7 maja 2009 at 19:01 Odpowiedz

    ja robiłam z 4 puszkami tuńczyka i była pyszna.Jogurt sprawia ,że ta sałatka nie jest taka tłusta .Ja dodałam nawet wiecej jogurtu,a mniej majonezu.

  27. giga
    8 maja 2009 at 17:09 Odpowiedz

    Najbardziej lubię tuńczyka w sosie własnym, pomidory, czerwona fasola, świeża natka pietruszki, sól, pieprz, pyszności i jak szybko się robi !

  28. zaba
    28 lipca 2009 at 21:10 Odpowiedz

    sałatka ponad wszystkie

  29. Natalka :)
    24 grudnia 2009 at 12:14 Odpowiedz

    ja jeszcze dodaje makaron w kształcie gwiazdek ;)

  30. Michu
    23 stycznia 2010 at 15:33 Odpowiedz

    Pycha jest tylko ja dodaje kilka rodzajów fasolki ;)

  31. sara
    28 stycznia 2010 at 15:51 Odpowiedz

    A co myslicie o dodaniu ryzu ?

  32. PowerS
    13 marca 2010 at 15:31 Odpowiedz

    taka sobie

  33. Fuj
    13 marca 2010 at 15:32 Odpowiedz

    nie dobra

  34. adela
    9 sierpnia 2010 at 12:44 Odpowiedz

    i papryczke mozna dodac super

  35. mistrz
    21 sierpnia 2010 at 17:07 Odpowiedz

    pyszna wszystkim smakuje lol

  36. petera
    14 października 2010 at 16:40 Odpowiedz

    ja dodaje zamiast ogórka jaja i jest rewelacja!

  37. karolina84r
    7 listopada 2010 at 20:06 Odpowiedz

    rewelacja, od dawna szukałam dobrego przepisu z tuńczykiem i nareszcie znalazłam sałatkę, którą z pewnością zrobię ponownie! (wszystkie wcześniejsze były tylko na raz)

  38. kinia
    29 listopada 2010 at 19:13 Odpowiedz

    Bardzo dobra sałatka, właśnie ją szamam i już wiem, ze na stałe wejdzie do mojego menu, tym bardziej, ze nie jadłam jeszcze tak smacznej sałatki z tuńczykiem .

  39. smakosz
    23 grudnia 2010 at 16:41 Odpowiedz

    ja dodaje specjalna przyprawę (kautaty) bomba

  40. smakosz
    23 grudnia 2010 at 16:42 Odpowiedz

    ja dodaje specjalna przyprawę (kautaty) bomba

  41. ehehe
    31 stycznia 2011 at 13:04 Odpowiedz

    mysle ze powinna byc dobra ja robie taka Składniki:

    – 1 lub 2 woreczki ryżu, (lub ugotowany makaron zamiast ryżu.)
    – 2 puszki tuńczyka w oleju ( może być w sosie własnym)
    – 1 puszka kukurydzy
    – 1 mniejsza cebula
    – 5 jajek
    – 2 łyżki majonezu
    – sól, pieprz
    – natka pietruszki

    Ryż ugotować do miękkości, jajka ugotować na twardo, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę.
    Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy dodać do nich zimny ryż, pokrojone w kosteczkę jajka i cebulkę,natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą i wymieszać z majonezem. Przed podaniem schłodzić.

  42. oset33
    17 lutego 2011 at 23:39 Odpowiedz

    ja zamiast ogórka dodaję pokrojony w kostkę żółty ser-też jest pysznie:))

  43. HEHE
    10 marca 2011 at 17:43 Odpowiedz

    SIEMA ŻIOMY RRRRREEEEEEWWWWEEEEEELAAACJJJJJJJAAAAAAAA

  44. lili
    12 marca 2011 at 18:42 Odpowiedz

    przepyszna, ja dodałam cebule,jajka i papryke

  45. jaaaaa
    16 marca 2011 at 10:38 Odpowiedz

    Ja do salatki dodaje jeszcze sałate lodowa i tez jest pyszna salatka

  46. ana
    27 marca 2011 at 13:56 Odpowiedz

    wydaje się smaczna

  47. dorcia
    28 marca 2011 at 16:14 Odpowiedz

    z fasolą czerwoną , bez dodatku majonezu, ryż owszem , przyprawy: sól i pieprz do smaku

  48. ewcia
    29 marca 2011 at 15:46 Odpowiedz

    bardzo pyszna salatka poprostu rewelacja

  49. sylwia1
    7 września 2011 at 12:29 Odpowiedz

    pyszna sałatka

  50. Mirek
    5 listopada 2011 at 10:20 Odpowiedz

    Składniki: 1 łyżka szczypiorku! I miałem prblem! nigdzie nie było szczypiorku, który zmieściłby się na łyżce. Wszystkie spadały więc zrobiłem bez szczypiorku. Też dobra.

  51. siwucha
    13 grudnia 2011 at 00:31 Odpowiedz

    Ja dodaje serek żółty ale starty na tarce. Dodaje smaku i aksamitności w kosystencji

  52. Mari
    31 stycznia 2012 at 09:44 Odpowiedz

    Dobra. U mnie w wersji z cebulą czerwoną. @Mirek: Ty żartujesz, prawda?

  53. Kaziuk
    8 lutego 2012 at 17:52 Odpowiedz

    też nie znalazłem takiego małego szczypiorku :(

  54. aisuri
    19 marca 2012 at 23:41 Odpowiedz

    1/2 puszki ananasa pokroionego
    1 puszka tunczyka w sosie wlasnym
    1 puszka kukurydzy
    1-2 łyzki majonezu
    PYCHA -to sałatka ktorą robi moj mąż

  55. kejt:P
    21 kwietnia 2012 at 18:40 Odpowiedz

    pychotka:P:P:P

  56. 123
    24 września 2012 at 21:33 Odpowiedz

    Szału nie robi, przeciętny przepis trochę się rozczarowalam, ale da się zjeść:)

  57. ela
    13 października 2012 at 09:33 Odpowiedz

    salatka bez majonezu to nie salatka

Zostaw komentarz.

*