Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Sałatka z tuńczykiem i fasolą

Kolejny wariant sałatki z tuńczyka - tym razem w wersji z bogatą w białko czerwoną fasolą

czas: 15 minut

liczba porcji: 6

składniki:

puszka czerwonej fasoli
puszka tuńczyka w sosie własnym
puszka kukurydzy

4 ogórki kiszone
połówka niedużego pora
3 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka szczypiorku
sól, pieprz

przyrządzanie:

Fasolę, kukurydzę i tuńczyka dokładnie odsączyć. Ogórki i pora pokroić w drobną kostkę. Z majonezu i jogurtu przygotować sos. Składniki wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany szczypiorek.

Podobne artykuły

57 Komentarzy

  1. niunia
    14 kwietnia 2006 at 18:07 Odpowiedz

    Ja od siebie dołożylabym pomidory świeże lub z puszki drobno pokrojone.Polecam spróbujcie!!!!!!!!!!!!!

  2. lima
    7 sierpnia 2006 at 19:28 Odpowiedz

    cebula zamiast pora, i jajka :)

  3. fhf
    9 sierpnia 2006 at 14:54 Odpowiedz

    a groszek?:P

  4. mika 52
    11 września 2006 at 12:06 Odpowiedz

    ta sałatka jest smaczna ja jeszcze dodaję do niej czewoną paprykę

  5. mika 52
    11 września 2006 at 12:17 Odpowiedz

    dzięki wam bardzo za taką stronę super przepisy tylko tżeba troszkę samemu pomyśleć

  6. Nethouser
    23 września 2006 at 16:09 Odpowiedz

    Dodałbym jeszcze ogórka z octu i ser zolty pokrojony w kostke (drobna) ewentualnie fete w kostkach… Jestem 21 chlopakiem i sam sobie radze – nie znam sie :) Pozdrawiam

  7. sylwia
    22 października 2006 at 14:47 Odpowiedz

    dodaj soje

  8. hesse21
    3 listopada 2006 at 14:29 Odpowiedz

    ja do salatki z tunczykiem obowiazkowo dodaje posiekanego ananasa z puszki

  9. Beata
    23 grudnia 2006 at 15:48 Odpowiedz

    salatka bardzo smaczna ;) nie dodalam pora ale jest rewelacyjna ;) polecam

  10. Agusia
    23 grudnia 2006 at 21:20 Odpowiedz

    ja rowniez cos dołozyłam,groszek i papryke czerwona..rewelacja:)))a jutro Wigilia,Wesołych Swiat:))

  11. kuchci
    11 maja 2007 at 18:39 Odpowiedz

    czy ona jest tucząca?
    a fasola wywoluje chyba gazy….

  12. Małgola
    19 października 2007 at 14:29 Odpowiedz

    Zamiast majonezu polecam oliwę z oliwek i odrobinę ketchup\’u – rewelacja!

  13. iwa
    21 grudnia 2007 at 20:38 Odpowiedz

    bardzo smaczna,elegancka nadaje sie na swiateczny stol

  14. master
    28 stycznia 2008 at 18:18 Odpowiedz

    świetna sałatka–według mnie jeszcze lepsza jesli jest mało doprawiona.pozdrawiam

  15. abt
    26 lutego 2008 at 21:22 Odpowiedz

    super – ja zrobilem bez pora, z oliwa i natka pietruszki

  16. aquarella
    25 września 2008 at 12:54 Odpowiedz

    pychota, miód w gebie

  17. deer hunter
    26 września 2008 at 20:49 Odpowiedz

    Jak na takie proporcje trochę mało tu tuńczyka.

  18. dupa
    6 października 2008 at 15:39 Odpowiedz

    bllle

  19. lalka
    16 grudnia 2008 at 20:02 Odpowiedz

    PRZEPYSZNA

  20. kasia
    20 grudnia 2008 at 18:37 Odpowiedz

    A jak smakowała by bez jogurtu ?robił tak toś?

  21. aga
    20 grudnia 2008 at 23:32 Odpowiedz

    ochyda bllle

  22. aga
    20 grudnia 2008 at 23:34 Odpowiedz

    mniem mniem tak powaznie

  23. Nikodem
    22 grudnia 2008 at 16:52 Odpowiedz

    hmmm….. ?? chce takie cos :) :) napisze gdy wyjdzie :):)

  24. mosi
    6 marca 2009 at 15:42 Odpowiedz

    może być, gościom smakowała

  25. Belisa13
    13 marca 2009 at 17:54 Odpowiedz

    pychotka:)

  26. eliz
    7 maja 2009 at 19:01 Odpowiedz

    ja robiłam z 4 puszkami tuńczyka i była pyszna.Jogurt sprawia ,że ta sałatka nie jest taka tłusta .Ja dodałam nawet wiecej jogurtu,a mniej majonezu.

  27. giga
    8 maja 2009 at 17:09 Odpowiedz

    Najbardziej lubię tuńczyka w sosie własnym, pomidory, czerwona fasola, świeża natka pietruszki, sól, pieprz, pyszności i jak szybko się robi !

  28. zaba
    28 lipca 2009 at 21:10 Odpowiedz

    sałatka ponad wszystkie

  29. Natalka :)
    24 grudnia 2009 at 12:14 Odpowiedz

    ja jeszcze dodaje makaron w kształcie gwiazdek ;)

  30. Michu
    23 stycznia 2010 at 15:33 Odpowiedz

    Pycha jest tylko ja dodaje kilka rodzajów fasolki ;)

  31. sara
    28 stycznia 2010 at 15:51 Odpowiedz

    A co myslicie o dodaniu ryzu ?

  32. PowerS
    13 marca 2010 at 15:31 Odpowiedz

    taka sobie

  33. Fuj
    13 marca 2010 at 15:32 Odpowiedz

    nie dobra

  34. adela
    9 sierpnia 2010 at 12:44 Odpowiedz

    i papryczke mozna dodac super

  35. mistrz
    21 sierpnia 2010 at 17:07 Odpowiedz

    pyszna wszystkim smakuje lol

  36. petera
    14 października 2010 at 16:40 Odpowiedz

    ja dodaje zamiast ogórka jaja i jest rewelacja!

  37. karolina84r
    7 listopada 2010 at 20:06 Odpowiedz

    rewelacja, od dawna szukałam dobrego przepisu z tuńczykiem i nareszcie znalazłam sałatkę, którą z pewnością zrobię ponownie! (wszystkie wcześniejsze były tylko na raz)

  38. kinia
    29 listopada 2010 at 19:13 Odpowiedz

    Bardzo dobra sałatka, właśnie ją szamam i już wiem, ze na stałe wejdzie do mojego menu, tym bardziej, ze nie jadłam jeszcze tak smacznej sałatki z tuńczykiem .

  39. smakosz
    23 grudnia 2010 at 16:41 Odpowiedz

    ja dodaje specjalna przyprawę (kautaty) bomba

  40. smakosz
    23 grudnia 2010 at 16:42 Odpowiedz

    ja dodaje specjalna przyprawę (kautaty) bomba

  41. ehehe
    31 stycznia 2011 at 13:04 Odpowiedz

    mysle ze powinna byc dobra ja robie taka Składniki:

    – 1 lub 2 woreczki ryżu, (lub ugotowany makaron zamiast ryżu.)
    – 2 puszki tuńczyka w oleju ( może być w sosie własnym)
    – 1 puszka kukurydzy
    – 1 mniejsza cebula
    – 5 jajek
    – 2 łyżki majonezu
    – sól, pieprz
    – natka pietruszki

    Ryż ugotować do miękkości, jajka ugotować na twardo, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę.
    Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy dodać do nich zimny ryż, pokrojone w kosteczkę jajka i cebulkę,natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą i wymieszać z majonezem. Przed podaniem schłodzić.

  42. oset33
    17 lutego 2011 at 23:39 Odpowiedz

    ja zamiast ogórka dodaję pokrojony w kostkę żółty ser-też jest pysznie:))

  43. HEHE
    10 marca 2011 at 17:43 Odpowiedz

    SIEMA ŻIOMY RRRRREEEEEEWWWWEEEEEELAAACJJJJJJJAAAAAAAA

  44. lili
    12 marca 2011 at 18:42 Odpowiedz

    przepyszna, ja dodałam cebule,jajka i papryke

  45. jaaaaa
    16 marca 2011 at 10:38 Odpowiedz

    Ja do salatki dodaje jeszcze sałate lodowa i tez jest pyszna salatka

  46. ana
    27 marca 2011 at 13:56 Odpowiedz

    wydaje się smaczna

  47. dorcia
    28 marca 2011 at 16:14 Odpowiedz

    z fasolą czerwoną , bez dodatku majonezu, ryż owszem , przyprawy: sól i pieprz do smaku

  48. ewcia
    29 marca 2011 at 15:46 Odpowiedz

    bardzo pyszna salatka poprostu rewelacja

  49. sylwia1
    7 września 2011 at 12:29 Odpowiedz

    pyszna sałatka

  50. Mirek
    5 listopada 2011 at 10:20 Odpowiedz

    Składniki: 1 łyżka szczypiorku! I miałem prblem! nigdzie nie było szczypiorku, który zmieściłby się na łyżce. Wszystkie spadały więc zrobiłem bez szczypiorku. Też dobra.

  51. siwucha
    13 grudnia 2011 at 00:31 Odpowiedz

    Ja dodaje serek żółty ale starty na tarce. Dodaje smaku i aksamitności w kosystencji

  52. Mari
    31 stycznia 2012 at 09:44 Odpowiedz

    Dobra. U mnie w wersji z cebulą czerwoną. @Mirek: Ty żartujesz, prawda?

  53. Kaziuk
    8 lutego 2012 at 17:52 Odpowiedz

    też nie znalazłem takiego małego szczypiorku :(

  54. aisuri
    19 marca 2012 at 23:41 Odpowiedz

    1/2 puszki ananasa pokroionego
    1 puszka tunczyka w sosie wlasnym
    1 puszka kukurydzy
    1-2 łyzki majonezu
    PYCHA -to sałatka ktorą robi moj mąż

  55. kejt:P
    21 kwietnia 2012 at 18:40 Odpowiedz

    pychotka:P:P:P

  56. 123
    24 września 2012 at 21:33 Odpowiedz

    Szału nie robi, przeciętny przepis trochę się rozczarowalam, ale da się zjeść:)

  57. ela
    13 października 2012 at 09:33 Odpowiedz

    salatka bez majonezu to nie salatka

Zostaw komentarz.

*