Polecamy

Przekąski z dyni od modelki Kamili Szczawińskiej!

Przekąski z dyni od modelki Kamili Szczawińskiej!

Polędwica wołowa z sosem z sera gorgonzola, żurawinami i papryką

Polędwica wołowa z sosem z sera gorgonzola, żurawinami i papryką

Kuskus – kasza z Afryki

Kuskus – kasza z Afryki

Fioletowe rozkosze

Fioletowe rozkosze

Filet jagnięcy z pomidorami i żurawiną

Filet jagnięcy z pomidorami i żurawiną

Nasze złe nawyki – wskazówki dietetyczne na co dzień

Nasze złe nawyki – wskazówki dietetyczne na co dzień

Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese

Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese

Idzie jesień! Rozgrzej się – risotto z kaczką i grzybami

Idzie jesień! Rozgrzej się – risotto z kaczką i grzybami

NIE… ZWYKŁA kuchnia, bo każdy jest inny!

NIE… ZWYKŁA kuchnia, bo każdy jest inny!

Królowa szarlotek

Królowa szarlotek

Aromatyczny krem dyniowy z nutką sera pleśniowego

Aromatyczny krem dyniowy z nutką sera pleśniowego

Zlot foodtrucków z jedzeniem wegetariańskim już w sobotę w Warszawie!

Zlot foodtrucków z jedzeniem wegetariańskim już w sobotę w Warszawie!

„Słodko-gorzkie smaki świata” w obiektywie aparatu – wernisaż wystawy

„Słodko-gorzkie smaki świata” w obiektywie aparatu – wernisaż wystawy

Targi kulinarne WARSZAWSKI SMAK już w tę niedzielę!

Targi kulinarne WARSZAWSKI SMAK już w tę niedzielę!

Co wiesz o karczochu?

Co wiesz o karczochu?

Kobiety smakują inaczej

Kobiety smakują inaczej

Sałatki do dań z grilla

Przygotowanie potraw z grilla stało się naszym narodowym sportem. Często jednak zapominamy, że w kuchni, jak i w życiu, najważniejsze są drobiazgi i dodatki. A - jak powszechnie wiadomo - nie samym mięsem człowiek żyje. Dlatego pamiętajmy o sałatkach!

Dania z grilla potrafią być cięższe, niezwykle sycące, jak i lekkie, pożywne, wymagające właściwego uzupełnienia. Do mięs czerwonych doskonałym dodatkiem, będą lekkie, wiosenne sałatki. MIESZANE SAŁATY Z OCTEM BALSAMICZNYM polecić można do niemal każdego konkretnego mięsiwa. Doskonale smakować będzie także atrakcyjnie wyglądająca WIOSENNA SAŁATKA Z INSALATINĄ. Nie można zapominać o bogatym źródle składników odżywczych, jakim są kiełki – do grillowanych mięs i nie tylko polecamy SAŁATKĘ Z KIEŁKAMI SŁONECZNIKA.
Do ryb bądź grillowanych serów czy warzyw warto spróbować czegoś bardziej treściwego, a zarazem o bardziej wyrazistym smaku. Doskonałym uzupełnieniem takiego posiłku będzie – najlepsza o tej właśnie porze roku – WŁOSKA SAŁATKA ZIEMNIACZANA albo wywodząca się z kuchni greckiej SAŁATKA Z BOBU I SERA FETA. Miłośnicy intensywnych smaków powinni koniecznie spróbować SAŁATKI CEZARA Z ANCHOIS oraz indyjskiej SAŁATKI OGNISTEJ.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*