Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Kremowa zupa paprykowa

Kremowa zupa paprykowa

Wołowina pieczona w czerwonym winie

Wołowina pieczona w czerwonym winie

Chrupiący deser z jabłek

Chrupiący deser z jabłek

Krem z brokułów z serem pleśniowym

Krem z brokułów z serem pleśniowym

15 przydatnych narzędzi w kuchni, o których nigdy nie wiedziałaś!

15 przydatnych narzędzi w kuchni, o których nigdy nie wiedziałaś!

Domowa nalewka z jabłek

Domowa nalewka z jabłek

Mini marchewki z masłem musztardowym i ziołami

Mini marchewki z masłem musztardowym i ziołami

Tort mocno czekoladowy z kremem Baileys

Tort mocno czekoladowy z kremem Baileys

Bagietki idealne

Bagietki idealne

Pieczone papryki, nadziewane pomidorami cherry, fetą i tymiankiem

Pieczone papryki, nadziewane pomidorami cherry, fetą i tymiankiem

Krem z kalafiora na mleku kokosowym

Krem z kalafiora na mleku kokosowym

Sos z kiszonych ogórków

Sos z kiszonych ogórków

Bruschetta po włosku

Bruschetta po włosku

Krem z cukinii z serkiem topionym

Krem z cukinii z serkiem topionym

Karmelizowane orzeszki

Karmelizowane orzeszki

Zapiekanka z cukini i parmezanu

Zapiekanka z cukini i parmezanu

Sałatki do dań z grilla

Przygotowanie potraw z grilla stało się naszym narodowym sportem. Często jednak zapominamy, że w kuchni, jak i w życiu, najważniejsze są drobiazgi i dodatki. A - jak powszechnie wiadomo - nie samym mięsem człowiek żyje. Dlatego pamiętajmy o sałatkach!

Dania z grilla potrafią być cięższe, niezwykle sycące, jak i lekkie, pożywne, wymagające właściwego uzupełnienia. Do mięs czerwonych doskonałym dodatkiem, będą lekkie, wiosenne sałatki. MIESZANE SAŁATY Z OCTEM BALSAMICZNYM polecić można do niemal każdego konkretnego mięsiwa. Doskonale smakować będzie także atrakcyjnie wyglądająca WIOSENNA SAŁATKA Z INSALATINĄ. Nie można zapominać o bogatym źródle składników odżywczych, jakim są kiełki – do grillowanych mięs i nie tylko polecamy SAŁATKĘ Z KIEŁKAMI SŁONECZNIKA.
Do ryb bądź grillowanych serów czy warzyw warto spróbować czegoś bardziej treściwego, a zarazem o bardziej wyrazistym smaku. Doskonałym uzupełnieniem takiego posiłku będzie – najlepsza o tej właśnie porze roku – WŁOSKA SAŁATKA ZIEMNIACZANA albo wywodząca się z kuchni greckiej SAŁATKA Z BOBU I SERA FETA. Miłośnicy intensywnych smaków powinni koniecznie spróbować SAŁATKI CEZARA Z ANCHOIS oraz indyjskiej SAŁATKI OGNISTEJ.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*