Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Staropolskie zrazy wieprzowe

Staropolskie zrazy wieprzowe

Ryż smażony z jajkiem i kurczakiem

Ryż smażony z jajkiem i kurczakiem

Kruche ciasteczka z mielonymi migdałami

Kruche ciasteczka z mielonymi migdałami

Faszerowana papryka z oliwkami

Faszerowana papryka z oliwkami

Domowa prażona cebulka

Domowa prażona cebulka

Pieczona pierś z indyka

Pieczona pierś z indyka

Domowy sok pomidorowy

Domowy sok pomidorowy

WARSZAWSKI SMAK “SŁODKI” vol.2 już w tę sobotę!

WARSZAWSKI SMAK “SŁODKI” vol.2 już w tę sobotę!

Muffiny jabłkowo-cynamonowe

Muffiny jabłkowo-cynamonowe

Sałatka z boczkiem i jajkiem

Sałatka z boczkiem i jajkiem

Naleśniki z mięsem mielonym na ostro

Naleśniki z mięsem mielonym na ostro

Śniadaniowa kasza manna z orzechami

Śniadaniowa kasza manna z orzechami

7 powodów, dla których powinniśmy jest MARCHEWKĘ codziennie!

7 powodów, dla których powinniśmy jest MARCHEWKĘ codziennie!

Szybki makaron z warzywami i szynką

Szybki makaron z warzywami i szynką

PYSZNY koktajl bananowo-midgałowo-kakaowy z dodatkiem masła orzechowego!

PYSZNY koktajl bananowo-midgałowo-kakaowy z dodatkiem masła orzechowego!

Zobacz czy wygrałeś książkę z przepisami Julie Schwob ,,Tajskie smaki”!

Zobacz czy wygrałeś książkę z przepisami Julie Schwob ,,Tajskie smaki”!

Sałatki do dań z grilla

Przygotowanie potraw z grilla stało się naszym narodowym sportem. Często jednak zapominamy, że w kuchni, jak i w życiu, najważniejsze są drobiazgi i dodatki. A - jak powszechnie wiadomo - nie samym mięsem człowiek żyje. Dlatego pamiętajmy o sałatkach!

Dania z grilla potrafią być cięższe, niezwykle sycące, jak i lekkie, pożywne, wymagające właściwego uzupełnienia. Do mięs czerwonych doskonałym dodatkiem, będą lekkie, wiosenne sałatki. MIESZANE SAŁATY Z OCTEM BALSAMICZNYM polecić można do niemal każdego konkretnego mięsiwa. Doskonale smakować będzie także atrakcyjnie wyglądająca WIOSENNA SAŁATKA Z INSALATINĄ. Nie można zapominać o bogatym źródle składników odżywczych, jakim są kiełki – do grillowanych mięs i nie tylko polecamy SAŁATKĘ Z KIEŁKAMI SŁONECZNIKA.
Do ryb bądź grillowanych serów czy warzyw warto spróbować czegoś bardziej treściwego, a zarazem o bardziej wyrazistym smaku. Doskonałym uzupełnieniem takiego posiłku będzie – najlepsza o tej właśnie porze roku – WŁOSKA SAŁATKA ZIEMNIACZANA albo wywodząca się z kuchni greckiej SAŁATKA Z BOBU I SERA FETA. Miłośnicy intensywnych smaków powinni koniecznie spróbować SAŁATKI CEZARA Z ANCHOIS oraz indyjskiej SAŁATKI OGNISTEJ.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*