Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Szparagi zimą? O skorzonera!

Szparagi zimą? O skorzonera!

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Sałatki do dań z grilla

Przygotowanie potraw z grilla stało się naszym narodowym sportem. Często jednak zapominamy, że w kuchni, jak i w życiu, najważniejsze są drobiazgi i dodatki. A - jak powszechnie wiadomo - nie samym mięsem człowiek żyje. Dlatego pamiętajmy o sałatkach!

Dania z grilla potrafią być cięższe, niezwykle sycące, jak i lekkie, pożywne, wymagające właściwego uzupełnienia. Do mięs czerwonych doskonałym dodatkiem, będą lekkie, wiosenne sałatki. MIESZANE SAŁATY Z OCTEM BALSAMICZNYM polecić można do niemal każdego konkretnego mięsiwa. Doskonale smakować będzie także atrakcyjnie wyglądająca WIOSENNA SAŁATKA Z INSALATINĄ. Nie można zapominać o bogatym źródle składników odżywczych, jakim są kiełki – do grillowanych mięs i nie tylko polecamy SAŁATKĘ Z KIEŁKAMI SŁONECZNIKA.
Do ryb bądź grillowanych serów czy warzyw warto spróbować czegoś bardziej treściwego, a zarazem o bardziej wyrazistym smaku. Doskonałym uzupełnieniem takiego posiłku będzie – najlepsza o tej właśnie porze roku – WŁOSKA SAŁATKA ZIEMNIACZANA albo wywodząca się z kuchni greckiej SAŁATKA Z BOBU I SERA FETA. Miłośnicy intensywnych smaków powinni koniecznie spróbować SAŁATKI CEZARA Z ANCHOIS oraz indyjskiej SAŁATKI OGNISTEJ.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*