Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Wyniki koktajlowego konkursu – sprawdź, czy wygrałeś zestaw pachnących kosmetyków

Wyniki koktajlowego konkursu – sprawdź, czy wygrałeś zestaw pachnących kosmetyków

TOP 10 FIT przekąsek (dzięki, którym nie przytyjesz!)

TOP 10 FIT przekąsek (dzięki, którym nie przytyjesz!)

Bądź fit przez wakacje! Wygraj książkę kucharską “Koniec z cukrzycą i otyłością”

Bądź fit przez wakacje! Wygraj książkę kucharską “Koniec z cukrzycą i otyłością”

Risotto z krewetkami i szparagami

Risotto z krewetkami i szparagami

Naleśniki herbaciane z mascarpone i owocami leśnymi

Naleśniki herbaciane z mascarpone i owocami leśnymi

Deser w wersji FIT – mus z ananasa i brzoskwini

Deser w wersji FIT – mus z ananasa i brzoskwini

Pomysły na FIT śniadania!

Pomysły na FIT śniadania!

Orzeźwiająca ICE TEA ze śliwkami

Orzeźwiająca ICE TEA ze śliwkami

Makaron z tuńczykiem, oliwkami i parmezanem

Makaron z tuńczykiem, oliwkami i parmezanem

Wszystko, co trzeba wiedzieć o rybach w diecie

Wszystko, co trzeba wiedzieć o rybach w diecie

Wegetariańskie quiche ze szpinakiem

Wegetariańskie quiche ze szpinakiem

5 korzyści, jakie dają nam banany!

5 korzyści, jakie dają nam banany!

Lekki makaron z pieczonymi warzywami

Lekki makaron z pieczonymi warzywami

Letnie ciasto z kremem jogurtowym i galaretką z malinami

Letnie ciasto z kremem jogurtowym i galaretką z malinami

Doskonała tarta truskawkowa

Doskonała tarta truskawkowa

Wszystko, co musisz wiedzieć o ziołach

Wszystko, co musisz wiedzieć o ziołach

Saltimbocca

Pyszne, a łatwe do przygotowania danie z kurczaka i szynki parmeńskiej rodem z kuchni włoskiej

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 20 minut

liczba porcji: 4

składniki:

2 - 3 piersi kurczaka lub 4 sznycle z indyka
100 g szynki parmeńskiej
świeże liści szałwii
1 duża cebula
200 ml białego wytrawnego wins
200 ml bulionu z kurczaka
sól, pieprz
1 łyżka oliwy z oliwek

 

przyrządzanie:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na paski szerokości max. 2 cm, umieścić pomiędzy dwoma kawałkami folii spozywczej i rozbić tłuczkiem. Na każdym kawałku mięsa umieszczać odpowiednio przycięty plasterek szynki parmeńskiej, liści szałwi. Zwijąć w rulon, a następnie spiąć jedną – dwiema wykałaczkami.
Cebulę drobno posiekać, wrzucić na rozgrzaną oliwę z oliwek i chwilę smażyć. Następnie zmiejszyć ogień, włożyć mięso i smażyć dlasze 5 minut, przekłądając, aby wszystkie strony się zrumieniły. Wlać bulion i wino, doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić pod przykryciem ok.10 minut.  

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*