Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Chłodnik- czyli obiad w sam raz na lato

Chłodnik- czyli obiad w sam raz na lato

Brokuły, czemu warto je jeść ?

Brokuły, czemu warto je jeść ?

Bób wszystko co musisz wiedzieć !

Bób wszystko co musisz wiedzieć !

Bób najciekawsze przepisy

Bób najciekawsze przepisy

Bób jak przygotować i jak jeść

Bób jak przygotować i jak jeść

Bakłażan kilka prostych przepisów

Bakłażan kilka prostych przepisów

MŁODE ZIEMNIACZKI z zasmażaną kapustą

MŁODE ZIEMNIACZKI z zasmażaną kapustą

SIEMIĘ LNIANE- 6 kulinarnych zastosowań

SIEMIĘ LNIANE- 6 kulinarnych zastosowań

Prosty sos do KREWETEK

Prosty sos do KREWETEK

Bezy z pistacjami

Bezy z pistacjami

Jajecznica na dwa sposoby – według Pascala i  Gordona Ramsaya

Jajecznica na dwa sposoby – według Pascala i Gordona Ramsaya

ŚNIADANIE na słodko i słono – 15 przepisów

ŚNIADANIE na słodko i słono – 15 przepisów

7 przepisów na SMOOTHIE – na każdy dzień tygodnia

7 przepisów na SMOOTHIE – na każdy dzień tygodnia

maliny + banan + miód = SMOOTHIE

maliny + banan + miód = SMOOTHIE

Ryż na mleku z rabarbarem

Ryż na mleku z rabarbarem

Orzeźwiający napój z lawendą i cytryną

Orzeźwiający napój z lawendą i cytryną

SER PANIEROWANY Z SOSEM PIKANTNYM

Pomysł na szybki, smaczny obiad. Wystarczy dodać frytki i lekką surówkę. Oto przepis na ser panierowany w towarzystwie sosu pikantnego. 

składniki:
300 g sera żółtego 2 łyżki maki 1 jajko 3 łyżki tartej bułki olej do smażenia Sos: 1 szklanka octu 1 cebula 1/2 łyżki masła 1/2 łyżki mąki 200 ml bulionu 100 ml śmietany 2 ogórki konserwowe 1 papryczka chilli pęczek pietruszki sól

przyrządzanie:

Ser pokrajać na kawałki grubości palca. Jajko roztrzepać w misce. Kawałki sera obtaczać w mące, jajku i tartej bułce. Panierkę z jajka i bułki tartej powtórzyć.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć ser z obu stron na złoto.  Zdjąć z patelni i odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z sosem.

Sos:
Do rondelka włożyć drobno posiekaną cebulę, zalać octem i gotować aż cebula zmięknie. W drugim rondelku z masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać zimny bulion. Całość dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Do gładkiej masy przecedzić wywar z octu i cebuli, wymieszać i zdjąć z ognia. Dodać drobno posiekane ogórki konserwowe,  papryczkę chilli i pietruszkę. Wymieszać,  dodać śmietanę i jeszcze raz dobrze wymieszać.