Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Kremowa zupa szparagowa z wędzonym chipsem

Kremowa zupa szparagowa z wędzonym chipsem

Jogurtowe bułeczki z pietruszką i płatkami jaglanymi

Jogurtowe bułeczki z pietruszką i płatkami jaglanymi

Malinowy budyń jaglany! PYCHA

Malinowy budyń jaglany! PYCHA

Jak udekorować tort komunijny? 10 inspiracji

Jak udekorować tort komunijny? 10 inspiracji

Biszkopt z truskawkami

Biszkopt z truskawkami

Łatwa domowa BAKLAWA

Łatwa domowa BAKLAWA

Chleb z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami

Chleb z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami

Mus borówkowy

Mus borówkowy

Pieczony burak w miodzie, przekładany serem kozim

Pieczony burak w miodzie, przekładany serem kozim

Mirror glaze- lustrzana polewa do tortów i ciast

Mirror glaze- lustrzana polewa do tortów i ciast

Zupa fasolowa mix- szybka i tania

Zupa fasolowa mix- szybka i tania

Jak przechowywać żywność, by nie marnować jedzenia?

Jak przechowywać żywność, by nie marnować jedzenia?

Smoothie z truskawkami i kefirem

Smoothie z truskawkami i kefirem

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 7.] – jajecznica z boczkiem na wiejskim masełku

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 7.] – jajecznica z boczkiem na wiejskim masełku

Sałatka z ciecierzycą, awokado i pomarańczą

Sałatka z ciecierzycą, awokado i pomarańczą

Krem budyniowo- śmietanowy

Krem budyniowo- śmietanowy

SER PANIEROWANY Z SOSEM PIKANTNYM

Pomysł na szybki, smaczny obiad. Wystarczy dodać frytki i lekką surówkę. Oto przepis na ser panierowany w towarzystwie sosu pikantnego. 

składniki:
300 g sera żółtego 2 łyżki maki 1 jajko 3 łyżki tartej bułki olej do smażenia Sos: 1 szklanka octu 1 cebula 1/2 łyżki masła 1/2 łyżki mąki 200 ml bulionu 100 ml śmietany 2 ogórki konserwowe 1 papryczka chilli pęczek pietruszki sól

przyrządzanie:

Ser pokrajać na kawałki grubości palca. Jajko roztrzepać w misce. Kawałki sera obtaczać w mące, jajku i tartej bułce. Panierkę z jajka i bułki tartej powtórzyć.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć ser z obu stron na złoto.  Zdjąć z patelni i odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z sosem.

Sos:
Do rondelka włożyć drobno posiekaną cebulę, zalać octem i gotować aż cebula zmięknie. W drugim rondelku z masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać zimny bulion. Całość dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Do gładkiej masy przecedzić wywar z octu i cebuli, wymieszać i zdjąć z ognia. Dodać drobno posiekane ogórki konserwowe,  papryczkę chilli i pietruszkę. Wymieszać,  dodać śmietanę i jeszcze raz dobrze wymieszać.

loading...