Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Sernik z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Nasz ulubiony wśród serników. 

składniki:

  • 250 g mąki
  • 200 g zimnego masła
  • 125 g jasnego brązowego cukru
  • 100 g zmielonych migdałów
  • 1 żółtko
MASA
  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 500 g białej czekolady
  • 5 dużych jajek

przyrządzanie:

    • W dużej misce wymieszać przesianą mąkę, dodać drobno posiekane masło, cukier, migdały i żółtko. Miksować składniki do otrzymania drobnej kruszonki (lub siekać nożem na desce), następnie zagnieść ciasto i uformować kulę. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.
    • Formę o średnicy ok. 24 – 25 cm wysmarować masłem. Ciasto włożyć pomiędzy dwa kawałki papieru do pieczenia i rozwałkować na placek nieco większy niż średnica formy. Ciasto przenieść do formy, zdjąć górny papier i wyłożyć ciastem spód a także bok na wysokość ok. 2 cm. Schładzać w lodówce przez 30 – 60 minut.
    • Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Wstawić formę z ciastem i piec przez 25 – 30minut na złoty kolor. Dokładnie ostudzić.
    • Ser zmiksować z cukrem, ekstraktem z wanilii i roztopioną czekoladą. Jajka ubijać w oddzielnej misce przez minutę, dodać do masy serowej i zmiksować do połączenia się składników (1-2 minuty). Wyłożyć ją na upieczony spód. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 50 – 60 minut. Studzić w piekarniku, najpierw zamkniętym, później lekko otwartym. Schładzać w lodówce przez minimum 3 godziny, a najlepiej przez całą noc. Pokroić i udekorować owocami lub białą czekoladą.