Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Serowe Zoo na Dzień Dziecka

Dzień Dziecka to nie tylko drogie i wyszukane prezenty. Ważne jest aby w ciekawy sposób spędzić z maluchem czas. Interesującym zajęciem będzie wspólne gotowanie. Pamiętajmy, że przyrządzanie potraw nie tylko rozwija zdolności manualne ale również twórcze myślenie. Sprawdź na czym polega zabawa w „Serowe ZOO”.

Dzień Dziecka w kuchni? Dlaczego nie!

Wielkimi krokami zbliża się święto wszystkich dzieci. Jak co roku, rodzice zachodzą w głowę, w jaki sposób umilić ten czas swoim pociechom. Dzień Dziecka nie musi oznaczać kupowania wyszukanych i kosztownych prezentów. Aby sprawić maluchom przyjemność, wystarczy odrobina wyobraźni.

Najlepszym prezentem, jaki możemy ofiarować dziecku jest nasz czas. Wspólne zabawy z rodzicami sprawią najmłodszym wyjątkową przyjemność i pozwolą im się rozwijać.

Odkrywanie smaków
Doskonałą propozycją na kreatywne spędzanie czasu z dzieckiem jest zaangażowanie go w gotowanie. Kuchnia stanowi dla najmłodszych pełne tajemnic pomieszczenie, w którym dorośli przygotowują zagadkowe mikstury. Zaproszenie ich do tego niezwykłego świata sprawi, że poczują się ważne i wyjątkowe. Co więcej, przyrządzanie potraw rozwija twórcze myślenie i zdolności manualne, a także pobudza wszystkie zmysły dzieci. Kolorowe produkty i wielobarwne naczynia, pobrzękiwanie sztućców i garnków, unoszące się w kuchni aromaty – wszystko to wzbudza w najmłodszych zainteresowanie. Czynności, które dla nas są zupełnie banalne, a czasem nawet żmudne, dzieciom sprawiają prawdziwą radość. Odmierzanie proporcji i mieszanie składników, wałkowanie ciasta, przelewanie, panierowanie to dla nich ogromna frajda. Wraz ze swoimi dziećmi możecie uruchomić wyobraźnię i eksperymentować ze smakami, tworząc zupełnie nowe potrawy lub nadawać inne, wyjątkowe nazwy tym dobrze znanym. Doskonałą zabawą będzie też wprowadzenie gadżetów – krojenie cebuli w masce nurka czy ubranie malucha w czapkę kucharza na długo pozostaną w pamięci naszej pociechy.

Zabawa i nauka
Włączając najmłodszych w proces dobierania produktów i przyrządzania potraw, mamy szansę wpoić im zasady właściwego odżywiania. Przygotowując listę zakupów możemy wytłumaczyć dziecku, dlaczego marchewka jest zdrowa, a jedzenie żółtego sera sprawi, że będą miały zdrowe kości i zęby. W sklepie zwróćmy uwagę na to, które produkty są dobre, a które np. zepsute lub uszkodzone. Wybierając napoje wyjaśnijmy, dlaczego soki naturalne są zdrowsze od nektarów, pokażmy jak wiele jest ich smaków i pozwólmy mu samodzielnie dokonać wyboru.

Serowe ZOO
MSM MOŃKI proponuje zabawę w SEROWE ZOO. Wystarczy kawałek żółtego sera, kilka owoców winogron i szynka, by spod palców maluchów wyszły serowe zwierzątka. Podczas gdy rodzic zajmie się pracami związanymi z użyciem noża, dziecko może formować z sera i szynki ślimaczki, a za pomocą foremek wykrawać rozmaite kształty. Uwolnijcie wyobraźnię i bawcie się!

Producent: MSM Mońki
Produkt: Ser żółty MORSKI w plastrach
Cena: ok. 3,05 zł (opakowanie 150 g)

Dodatkowe informacje:
Moniecka Spółdzielnia Mleczarska w Mońkach należy do grona najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Polsce. Firma powstała 1 maja 1972 roku z połączenia Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Dolistowie i Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Krypnie.
Spółdzielnia specjalizuje się w produkcji serów dojrzewających typu holenderskiego i szwajcarskiego, produktów tłuszczowych: masła extra i mieszanek, oraz wyrobów proszkowanych: serwatki w proszku i okresowo odtłuszczonego mleka w proszku.
Produkcja w MSM Mońki odbywa się przy pomocy najnowszych technologii. Kontrola na każdym etapie wytwarzania gwarantuje najwyższą jakość wyrobów. Potwierdza to wdrożony
i certyfikowany system Zarządzania Jakością ISO 9001: 2008, a także Zakładowy Kodeks Dobrej Praktyki Produkcyjnej/Dobrej Praktyki Higienicznej GMP/GHP oraz System HACCP.
Więcej informacji: www.msm-monki.pl.