Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

8 błędów, które prawdopodobnie popełniasz podczas gotowania

8 błędów, które prawdopodobnie popełniasz podczas gotowania

Makaron z pomidorami i owocami morza

Makaron z pomidorami i owocami morza

Letnia lemoniada z cytryną, miodem i kwiatami jadalnymi

Letnia lemoniada z cytryną, miodem i kwiatami jadalnymi

5 rzeczy, których nigdy nie powinno się robić zaraz po posiłku!

5 rzeczy, których nigdy nie powinno się robić zaraz po posiłku!

6 najbardziej nietypowych restauracji na świecie!

6 najbardziej nietypowych restauracji na świecie!

FIT deser szpinakowy!

FIT deser szpinakowy!

Lekka sałatka z cukinii – w sam raz na lato!

Lekka sałatka z cukinii – w sam raz na lato!

Wyniki koktajlowego konkursu – sprawdź, czy wygrałeś zestaw pachnących kosmetyków

Wyniki koktajlowego konkursu – sprawdź, czy wygrałeś zestaw pachnących kosmetyków

TOP 10 FIT przekąsek (dzięki, którym nie przytyjesz!)

TOP 10 FIT przekąsek (dzięki, którym nie przytyjesz!)

Bądź fit przez wakacje! Wygraj książkę kucharską “Koniec z cukrzycą i otyłością”

Bądź fit przez wakacje! Wygraj książkę kucharską “Koniec z cukrzycą i otyłością”

Risotto z krewetkami i szparagami

Risotto z krewetkami i szparagami

Naleśniki herbaciane z mascarpone i owocami leśnymi

Naleśniki herbaciane z mascarpone i owocami leśnymi

Deser w wersji FIT – mus z ananasa i brzoskwini

Deser w wersji FIT – mus z ananasa i brzoskwini

Pomysły na FIT śniadania!

Pomysły na FIT śniadania!

Orzeźwiająca ICE TEA ze śliwkami

Orzeźwiająca ICE TEA ze śliwkami

Makaron z tuńczykiem, oliwkami i parmezanem

Makaron z tuńczykiem, oliwkami i parmezanem

Śledzie marynowane

Lubisz od czasu do czasu zjeść jakaś rybkę? Teraz możesz sama w domu zrobić marynowane sledziki. Zapraszam do skorzystania z przepisu i żczę smacznego.


Składniki:

  • 500 g solonych śledzi
  • 250 ml octu winnego 3%
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 ziela angielskie
  • 3 ziarna pieprzu


Przygotowanie:

Cebulę obrać, opłukać, pokroić na cienkie plasterki, sparzyć. Śledzie wymoczyć, odcisnąć, usunąć z nich skórę i kręgosłup z ośćmi. Pokroić na kawałki długości 5 cm, ułożyć w słoiku, przekładając plasterkami cebuli. Zagotować ocet z 250 ml wody, przyprawami i cukrem. Marynatę schłodzić i zalać śledzie. Marynować 2-5 dni. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*