Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Bób z sezamem

Bób z sezamem

10 owoców, które zawierają najwięcej wody

10 owoców, które zawierają najwięcej wody

Beza z malinami i serkiem mascarpone

Beza z malinami i serkiem mascarpone

Śródziemnomorska zupa krem z oliwek

Śródziemnomorska zupa krem z oliwek

Jak zrobić domowe lody cytrynowe?

Jak zrobić domowe lody cytrynowe?

10 produktów, które hamują apetyt

10 produktów, które hamują apetyt

Lasagne z jarmużem i sosem beszamelowym

Lasagne z jarmużem i sosem beszamelowym

Rozpływające się w ustach CIASTO KOKOSOWE

Rozpływające się w ustach CIASTO KOKOSOWE

Czym zastąpić w diecie mięso? – przewodnik dla wegetarian!

Czym zastąpić w diecie mięso? – przewodnik dla wegetarian!

Bita śmietana domowej roboty

Bita śmietana domowej roboty

10 produktów, które doskonale oczyszczają organizm

10 produktów, które doskonale oczyszczają organizm

Pełnowartościowe śniadanie – jogurt, migdały, syrop klonowy

Pełnowartościowe śniadanie – jogurt, migdały, syrop klonowy

Babciny dżem truskawkowy!

Babciny dżem truskawkowy!

Spaghetti Frutti di Mare

Spaghetti Frutti di Mare

Mus z mango i gruszki

Mus z mango i gruszki

Babeczki z jabłkami i cynamonem

Babeczki z jabłkami i cynamonem

Śledzie marynowane

Lubisz od czasu do czasu zjeść jakaś rybkę? Teraz możesz sama w domu zrobić marynowane sledziki. Zapraszam do skorzystania z przepisu i żczę smacznego.


Składniki:

  • 500 g solonych śledzi
  • 250 ml octu winnego 3%
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 ziela angielskie
  • 3 ziarna pieprzu


Przygotowanie:

Cebulę obrać, opłukać, pokroić na cienkie plasterki, sparzyć. Śledzie wymoczyć, odcisnąć, usunąć z nich skórę i kręgosłup z ośćmi. Pokroić na kawałki długości 5 cm, ułożyć w słoiku, przekładając plasterkami cebuli. Zagotować ocet z 250 ml wody, przyprawami i cukrem. Marynatę schłodzić i zalać śledzie. Marynować 2-5 dni. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*