Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Szparagi zimą? O skorzonera!

Szparagi zimą? O skorzonera!

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Śledzie marynowane

Lubisz od czasu do czasu zjeść jakaś rybkę? Teraz możesz sama w domu zrobić marynowane sledziki. Zapraszam do skorzystania z przepisu i żczę smacznego.


Składniki:

  • 500 g solonych śledzi
  • 250 ml octu winnego 3%
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 ziela angielskie
  • 3 ziarna pieprzu


Przygotowanie:

Cebulę obrać, opłukać, pokroić na cienkie plasterki, sparzyć. Śledzie wymoczyć, odcisnąć, usunąć z nich skórę i kręgosłup z ośćmi. Pokroić na kawałki długości 5 cm, ułożyć w słoiku, przekładając plasterkami cebuli. Zagotować ocet z 250 ml wody, przyprawami i cukrem. Marynatę schłodzić i zalać śledzie. Marynować 2-5 dni. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*