Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Sałatka ryżowa z orzechami i ananasem

Sałatka ryżowa z orzechami i ananasem

Tatar z łososia z kiszonym ogórkiem

Tatar z łososia z kiszonym ogórkiem

Łosoś z dipem z awokado

Łosoś z dipem z awokado

Elegancka sałatka z buraczków

Elegancka sałatka z buraczków

Dorsz pieczony z cytryną

Dorsz pieczony z cytryną

Szklanka zdrowia z nasionami chia

Szklanka zdrowia z nasionami chia

Naleśniki ze szpinakiem i serem

Naleśniki ze szpinakiem i serem

Sałatka na bogato z krewetkami i parmezanem

Sałatka na bogato z krewetkami i parmezanem

Dietetyczna zupa z kurczakiem i warzywami

Dietetyczna zupa z kurczakiem i warzywami

Sorbet z mango

Sorbet z mango

Sorbet z arbuza

Sorbet z arbuza

Mrożona herbata miętowa!

Mrożona herbata miętowa!

Lekka sałatka z arbuzem i kolendrą

Lekka sałatka z arbuzem i kolendrą

Placuszki z borówkami

Placuszki z borówkami

Hiszpański sos AIOLI

Hiszpański sos AIOLI

Wege kotleciki z kaszy kuskus!

Wege kotleciki z kaszy kuskus!

Śledzie marynowane

Lubisz od czasu do czasu zjeść jakaś rybkę? Teraz możesz sama w domu zrobić marynowane sledziki. Zapraszam do skorzystania z przepisu i żczę smacznego.


Składniki:

  • 500 g solonych śledzi
  • 250 ml octu winnego 3%
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 ziela angielskie
  • 3 ziarna pieprzu


Przygotowanie:

Cebulę obrać, opłukać, pokroić na cienkie plasterki, sparzyć. Śledzie wymoczyć, odcisnąć, usunąć z nich skórę i kręgosłup z ośćmi. Pokroić na kawałki długości 5 cm, ułożyć w słoiku, przekładając plasterkami cebuli. Zagotować ocet z 250 ml wody, przyprawami i cukrem. Marynatę schłodzić i zalać śledzie. Marynować 2-5 dni. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*