Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Smażone banany z pomarańczą i migdałami

Smażone banany z pomarańczą i migdałami

TANIE DANIE – MAKARON Z JABŁKAMI

TANIE DANIE – MAKARON Z JABŁKAMI

Zupa krem z cukinii i marchewki

Zupa krem z cukinii i marchewki

DOMOWA, AROMATYCZNA SZYNKA DO KANAPEK

DOMOWA, AROMATYCZNA SZYNKA DO KANAPEK

Babeczki kawowe

Babeczki kawowe

Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i fetą

Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i fetą

Naleśniki z pieczarkami

Naleśniki z pieczarkami

Sos z sera plesniowego do chipsów

Sos z sera plesniowego do chipsów

8 pomysłów na dania z wykorzystaniem BROKUŁA!

8 pomysłów na dania z wykorzystaniem BROKUŁA!

Sajgonki z kurczakiem i warzywami

Sajgonki z kurczakiem i warzywami

Najprostsze ciasto czekoladowe

Najprostsze ciasto czekoladowe

NALEŚNIKI Z ZIEMNIACZANYM NADZIENIEM

NALEŚNIKI Z ZIEMNIACZANYM NADZIENIEM

STÓŁ DO KUCHNI I JADALNI – 8 MODNYCH INSPIRACJI

STÓŁ DO KUCHNI I JADALNI – 8 MODNYCH INSPIRACJI

Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej

Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej

Kurczak chow mein

Kurczak chow mein

Indyjskie smaki: kurczak tandoori

Indyjskie smaki: kurczak tandoori

Śliwówka

Mimo łagodnego smaku ta nalewka ze śliwek z dodatkiem rodzynek ma solidną moc i dobrze rozgrzewa

czas: 30 minut + 1,5 miesiąca

składniki:
1 kg dojrzałych węgierek
4 suszone śliwki
łyżka rodzynek
1/2 l spirytusu
1/2 l wódki
1/2 kg cukru

przyrządzanie:

Umyte węgierki wypestkować i wrzucić do słoja. Dodać suszone śliwki i rodzynki. Zalać wódką i spirytusem. Odstawić na miesiąć, a następnie zlać do butelek i zakorować. Owoce zasypać połową kilograma cukru i dodac pół szklanki wody w celu uzyskania likieru śliwkowego. Wymieszac i odstawić na 2 tygodnie. Również zlać do butelek, dodajac ewentulanie wcześniej ok. pół szklanki wódki. Obie wersje nie muszą dojrzewać.

loading...