Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

TORT NA ROCZEK- inspiracje dla chłopczyka

TORT NA ROCZEK- inspiracje dla chłopczyka

Makaron plus sos z cukinii

Makaron plus sos z cukinii

SZYBKI OBIAD- MAKARON ZAPIEKANY Z SEREM PLEŚNIOWYM

SZYBKI OBIAD- MAKARON ZAPIEKANY Z SEREM PLEŚNIOWYM

10 przepisów ze ŚLIWKAMI w roli główej

10 przepisów ze ŚLIWKAMI w roli główej

Koktajl ananasowy z miodem

Koktajl ananasowy z miodem

NAPOJE NA UPAŁY- kilka bardzo nietypowych inspiracji

NAPOJE NA UPAŁY- kilka bardzo nietypowych inspiracji

10 pomysłów na BURAKA- przepisy w formie zdjęcia!

10 pomysłów na BURAKA- przepisy w formie zdjęcia!

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

Sprawdzony przepis- ZAKWAS NA ŻUREK

Sprawdzony przepis- ZAKWAS NA ŻUREK

Kilka rad dotyczących smażenia mięsa!

Kilka rad dotyczących smażenia mięsa!

10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia

10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia

5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS

5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS

TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek

TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek

CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY

CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY

Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!

Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!

Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Smażona cukinia w cieście piwnym

Odświeżamy nasze stare, zapomniane przepisy. Dzisiaj kolej na smażoną cukinię w cieście piwnym. Zobaczcie sprawdzony przepis. 

składniki:

  • 2 średnie cukinie
  • pół szklanki piwa
  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • sok z cytryny
  • po 3 łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

przyrządzanie:

  • Cukinię umyć, nie obierać, pokroić na centymetrowe plastry – obficie posypać solą i pieprzem.
  • Jajka roztrzepać z mąką, szczyptą soli, pieprzu i piwem dodając odrobinę wody, tak żeby ciasto było bardziej gęste niż na naleśniki – nie może spływać z cukinii.
  • Plastry cukinii maczać w cieście z obu stron, kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor.
  • Z jogurtu i świeżych ziół przygotować sos doprawiając do smaku solą i pieprzem i dodając sok z cytryny. Podawać w sosjerce obok cukinii.