Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Makowiec z kruszonką

Makowiec z kruszonką

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?

Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?

Sałatka z burakiem pieczonym, serem feta i orzechami

Sałatka z burakiem pieczonym, serem feta i orzechami

10 przepisów na romantyczną KOLACJĘ

10 przepisów na romantyczną KOLACJĘ

Sycąca zupa z fasoli

Sycąca zupa z fasoli

10 pomysłów na wykorzystanie KIWI!

10 pomysłów na wykorzystanie KIWI!

Jak ugotować idealne JAJKO na miękko? Najlepszy przepis, jaki testowaliśmy!

Jak ugotować idealne JAJKO na miękko? Najlepszy przepis, jaki testowaliśmy!

Jak zrobić najlepsze pod słońcem TOSTY FRANCUSKIE

Jak zrobić najlepsze pod słońcem TOSTY FRANCUSKIE

Smażona cukinia w cieście piwnym

Odświeżamy nasze stare, zapomniane przepisy. Dzisiaj kolej na smażoną cukinię w cieście piwnym. Zobaczcie sprawdzony przepis. 

składniki:

  • 2 średnie cukinie
  • pół szklanki piwa
  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • sok z cytryny
  • po 3 łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

przyrządzanie:

  • Cukinię umyć, nie obierać, pokroić na centymetrowe plastry – obficie posypać solą i pieprzem.
  • Jajka roztrzepać z mąką, szczyptą soli, pieprzu i piwem dodając odrobinę wody, tak żeby ciasto było bardziej gęste niż na naleśniki – nie może spływać z cukinii.
  • Plastry cukinii maczać w cieście z obu stron, kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor.
  • Z jogurtu i świeżych ziół przygotować sos doprawiając do smaku solą i pieprzem i dodając sok z cytryny. Podawać w sosjerce obok cukinii.
loading...