Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Najprostsze CIASTO MARCHEWKOWE

Najprostsze CIASTO MARCHEWKOWE

Przydatne wskazówki, jak przechowywać jedzenie, by się nie zmarnowało!

Przydatne wskazówki, jak przechowywać jedzenie, by się nie zmarnowało!

Jak przygotować OŚMIORNICĘ?

Jak przygotować OŚMIORNICĘ?

Prosty Suflet Czekoladowy

Prosty Suflet Czekoladowy

Makaron w sosie szpinakowo-śmietankowym

Makaron w sosie szpinakowo-śmietankowym

Masło czosnkowo-pietruszkowe

Masło czosnkowo-pietruszkowe

Łosoś w sosie chrzanowo-koperkowym

Łosoś w sosie chrzanowo-koperkowym

Szarlotka z polewą migdałowo-orzechową

Szarlotka z polewą migdałowo-orzechową

Sałatka makaronowa z sosem tuńczykowym

Sałatka makaronowa z sosem tuńczykowym

Smażone rogaliczki z mozzarellą

Smażone rogaliczki z mozzarellą

Słony drink z sokiem z białych grejpfrutów

Słony drink z sokiem z białych grejpfrutów

Genialne bakłażany pieczone z ziołami

Genialne bakłażany pieczone z ziołami

Rozgrzewająca zupa z krewetkami

Rozgrzewająca zupa z krewetkami

10 najlepszych produktów na NADCIŚNIENIE

10 najlepszych produktów na NADCIŚNIENIE

+ 10 przepisów z JABŁKAMI w roli głównej

+ 10 przepisów z JABŁKAMI w roli głównej

Curry z ciecierzycą

Curry z ciecierzycą

Sos chrzanowy od MOSSO

„Sos Chrzanowy” to finezyjny efekt inżynierii smaku, dzięki której udało się połączyć intensywność i drapieżność chrzanu z delikatnością majonezu. Najświeższy produkt MOSSO powiększył tym samym rodzinę gotowych dipów i ma ambicję ostro namieszać na sklepowych półkach.

„Stale poszukujemy nowych smaków i możliwości rozwoju, ale nasz sekret tkwi w uważnym wsłuchiwaniu się w potrzeby klientów. Czasami zamiast smakowej rewolucji trafniejsza jest naturalna ewolucja. Tak właśnie dokonaliśmy kulinarnej synergii, po prostu połączyliśmy ze sobą dwa najpopularniejsze nasze produkty – Majonez Napoleoński i Chrzan delikatesowy” – mówi Tomasz Kwaśniewski, manager MOSSO.

„Sos Chrzanowy” wytwarzany jest na bazie słynnego sosu majonezowego, połączonego z wyważoną ilością ekstraktu korzenia chrzanu i lekko pikantną mieszanką przypraw. To dzięki tym składnikom otrzymano delikatną, ale wyrazistą kompozycję, która zaspokoi gusta wytrawnych smakoszy. Kosztując go na początku poczujemy przede wszystkim smukłość majonezu, dopiero po chwili nasze zmysły zaczną doświadczać uwalniających się intensywnych smakowych elementów tak charakterystycznych dla korzenia chrzanu. Sos jest zatem swoistym kulinarnym pomostem łączącym świat ostrych i wyciskających łzy z oczu chwil ze światem przyjemności jaką czerpie się z zanurzenia w zdecydowanie łagodniejszych klimatach.

Nie ma właściwie takiej potrawy, której „Sos Chrzanowy” nie mógłby z powodzeniem towarzyszyć. To niezastąpiony wręcz sojusznik gotowanych, pieczonych i duszonych mięs. Również ryby bez względu na sposób przyrządzenia mogą pławić się w jego smakowitych zaletach. Sos jest również idealnym dodatkiem do past i sałatek. Można go wreszcie wykorzystać do dekoracji półmiska z przekąskami albo do smarowania tradycyjnych kanapek. Sprawdzi się także jako gotowy dip do wędlin czy krakersów.

„Sos Chrzanowy” dostępny jest w opakowaniach po 250 mililitrów w sklepach na terenie całej Polski.

loading...