Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Pikantne muffiny z fetą, szynką i papryką

Pikantne muffiny z fetą, szynką i papryką

Carpaccio z buraków z kozim serem

Carpaccio z buraków z kozim serem

Milkshake z bananem

Milkshake z bananem

TORT AJERKONIAKOWY

TORT AJERKONIAKOWY

Koktajl kawowy

Koktajl kawowy

Farfalle z boczkiem i serem pleśniowym

Farfalle z boczkiem i serem pleśniowym

Bądź świadomą mamą! Jedząc zdrowo dbasz o zdrowie swoje i swojego dziecka

Bądź świadomą mamą! Jedząc zdrowo dbasz o zdrowie swoje i swojego dziecka

Ekspresowa sałatka z serem feta, jajkiem, oliwkami

Ekspresowa sałatka z serem feta, jajkiem, oliwkami

Ciasto bananowe z orzechami

Ciasto bananowe z orzechami

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i mieszanką serów

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i mieszanką serów

Koktajl z mlekiem kokosowym, płatkami ryżowymi i awokado

Koktajl z mlekiem kokosowym, płatkami ryżowymi i awokado

Placuszki serowe

Placuszki serowe

Ciasto AMARETTO

Ciasto AMARETTO

Domowe żelki pomarańczowo- marchewkowe

Domowe żelki pomarańczowo- marchewkowe

WIOSENNA SAŁATKA Z JAJKIEM

WIOSENNA SAŁATKA Z JAJKIEM

Zupa krem marchewkowo- pomarańczowy

Zupa krem marchewkowo- pomarańczowy

Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą

Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą

Ta potrawa smakować będzie - wbrew pozorom -  nie tylko miłośnikom specyficznych smaków szpinaku i gorgonzoli. Połączenie tych składników daje bowiem odrębną kulinarną jakość.

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
400 g makarony spaghetti 500 g świeżego szpinaku 150 sera gorgonzola 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku

przyrządzanie:

Szpinak dokładnie umyć, usunąć uszkodzone liście, odciąć ogonki. Blanszować. Do szpinaku dodać pokruszony ser oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podgrzewać. Doprawić do smaku, pamiętając, ze ser jest dość słony.
Makaron ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju według przepisu podanego na opakowaniu. Gdy będzie al dente, odcedzić. Przełożyć do ogrzanego naczynia, wymieszać z sosem.

uwagi:
Zamiast gorgonzoli można użyć innego "niebieskiego" sera pleśniowego.

loading...