Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Pełnowartościowa zapiekanka ziemniaczana z serem i pieczarkami

Pełnowartościowa zapiekanka ziemniaczana z serem i pieczarkami

Pieczone gruszki z żurawiną, miodem i orzechami

Pieczone gruszki z żurawiną, miodem i orzechami

Wilgotne ciasto z pomarańczami

Wilgotne ciasto z pomarańczami

Gorąca czekolada z mlekiem ryżowym

Gorąca czekolada z mlekiem ryżowym

TOP 10 przpepisów na szybkie desery

TOP 10 przpepisów na szybkie desery

Kurki smażone na maśle

Kurki smażone na maśle

10 pomysłów na ZIEMNIAKI

10 pomysłów na ZIEMNIAKI

Frytki z batatów w ziołowej otoczce

Frytki z batatów w ziołowej otoczce

Pieczony filet z dorsza w ziołowej otoczce

Pieczony filet z dorsza w ziołowej otoczce

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Najlepszy przepis na CIASTO NALEŚNIKOWE

Najlepszy przepis na CIASTO NALEŚNIKOWE

Bezglutenowe pierniki – prosty przepis

Bezglutenowe pierniki – prosty przepis

10 pomysłów na rozgrzewającą herbatę – idealne na ZIMĘ!

10 pomysłów na rozgrzewającą herbatę – idealne na ZIMĘ!

ŚWIĄTECZNE pomysły na ozdobienie kuchni

ŚWIĄTECZNE pomysły na ozdobienie kuchni

Zimowa herbata z PYŁKIEM PSZCZELIM

Zimowa herbata z PYŁKIEM PSZCZELIM

10 produktów z największą ilością CYNKU

10 produktów z największą ilością CYNKU

Szarlotka z masą budyniową

Tracydyjny domowy jabłecznik inaczej - bo z dodatkiem masy budyniowej. Spróbujecie?

składniki:

  • Ciasto kruche:
  • 3 szklanki mąki pszennej (użyłam krupczatki)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g
  • 250g schłodzonego masła
  • 3 żółtka
  • 1-2 łyżki śmietany
  • Masa budyniowa:
  • 4 szklanki mleka
  • 3 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez cukru
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g
  • Dodatkowo:
  • 7 umytych, niedużych jabłek
  • cukier puder do posypania

przyrządzanie:

ZOBACZ WYKONANIE >>>

loading...