Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Makowiec z kruszonką

Makowiec z kruszonką

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?

Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?

Sałatka z burakiem pieczonym, serem feta i orzechami

Sałatka z burakiem pieczonym, serem feta i orzechami

10 przepisów na romantyczną KOLACJĘ

10 przepisów na romantyczną KOLACJĘ

Sycąca zupa z fasoli

Sycąca zupa z fasoli

10 pomysłów na wykorzystanie KIWI!

10 pomysłów na wykorzystanie KIWI!

Jak ugotować idealne JAJKO na miękko? Najlepszy przepis, jaki testowaliśmy!

Jak ugotować idealne JAJKO na miękko? Najlepszy przepis, jaki testowaliśmy!

Jak zrobić najlepsze pod słońcem TOSTY FRANCUSKIE

Jak zrobić najlepsze pod słońcem TOSTY FRANCUSKIE

Szarlotka z polewą migdałowo-orzechową

Słodka szarlotka z oryginalną polewą migdałowo-orzechową. Smaczna i zawsze wychodzi! 

składniki:

  • Na  ciasto (tortownica o śr. 28 cm):
  • 30 dag mąki,
  • 10 dag cukru,
  • 20 dag masła,
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 jajo,
  • 1żółtko,
  • szczypta soli
  • sok z polowy cytryny Na nadzienie:
  • 1,2 kg jabłek (antonówka, szara renta, bojken)
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu,
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • pół szklanki mielonych orzechów włoskich,
  • po 3 łyżki cukru, masła, mąki,
  • 1 jajo,
  • 2 łyżki j bułki tartej Na polewę:
  • 4 łyzki miodu,
  • 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany,
  • 1 łyzka masła,
  • 4 łyżki drobno posiekanych migdałów,
  • łyżeczka mąki

przyrządzanie:

wykonanie na kolejnej stronie >>

loading...