Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ryż na mleku z rabarbarem

Ryż na mleku z rabarbarem

Orzeźwiający napój z lawendą i cytryną

Orzeźwiający napój z lawendą i cytryną

25 pomysłów na przytulną kuchnię w bloku!

25 pomysłów na przytulną kuchnię w bloku!

Koktajl z pokrzywy na zdrowie

Koktajl z pokrzywy na zdrowie

8 dodatków, które wzbogacą smak DOMOWYCH PRZETWORÓW

8 dodatków, które wzbogacą smak DOMOWYCH PRZETWORÓW

4 pomysły na JARSKI OBIAD w 20 minut

4 pomysły na JARSKI OBIAD w 20 minut

3 składnikowy sos do makaronu

3 składnikowy sos do makaronu

Lodowy shake MANGO z cynamonem

Lodowy shake MANGO z cynamonem

Pasta z bobu i koperku! Pycha

Pasta z bobu i koperku! Pycha

4 powody dlaczego WARTO JEŚĆ BÓB!

4 powody dlaczego WARTO JEŚĆ BÓB!

Błyskawiczne danie – makaron z tuńczykiem, oliwkami i pomidorami

Błyskawiczne danie – makaron z tuńczykiem, oliwkami i pomidorami

AGREST – 10 zdrowotnych właściwości, o których mało kto wie

AGREST – 10 zdrowotnych właściwości, o których mało kto wie

Lodowe smoothie z malinami i truskawkami

Lodowe smoothie z malinami i truskawkami

Warzywa i owoce sezonowe w CZERWCU

Warzywa i owoce sezonowe w CZERWCU

6 przepisów z wykorzystaniem PORZECZKI

6 przepisów z wykorzystaniem PORZECZKI

10 najlepszych przepisów z MALINAMI w roli głównej

10 najlepszych przepisów z MALINAMI w roli głównej

Szparagi – jak szybko przygotować

W sklepach zaczynają pojawiać się produkty sezonowe, które mają wiele cennych składników. Warto z nich korzystać, ponieważ wiele z nich znika tak szybko jak się pojawia. Jednym z takich produktów sezonowych są szaragi. Są one wartościowym produktem, którego warto wprowadzić do swojej diety. Wiele osób rezygnuje z tego, ponieważ nie wie jak przygotować szparagi. A to wcale nie jest trudne i nie wymaga wiele wysiłku.

  1. Umyj

Koniecznie je umyj. Tak jak każdy owoc i warzywo, szparagi również muszą być dokładnie umyte, by być gotowe do spożycia.

  1. Odetnij końcówki

Szparagi białe i zielone mają zabarwione na fioletowo końcówki. I jest to część szparagów, który musimy obciąć. Należy uciąć dolną część, do momentu, gdzie będzie ona miała jednolity kolor.

  1. Zwiąż wszystkie szparagi razem

Jeśli zamierzasz gotować szparagi, to najpierw zwiąż je wszystkie. W ten sposób będziesz mieć pewność, że żadna z nich nie zsunie się do wody w całości, co sprawi, że jej górna część się rozgotuje.

  1. Gotuj od 4 do 10 minut

Długość gotowania szparagów, zależy od ich grubości.