Polecamy

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Och, Pan Karczoch

Och, Pan Karczoch

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Wygraj album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Wygraj album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Festiwal Chleba w Wypiekach Kultury już w ten weekend

Festiwal Chleba w Wypiekach Kultury już w ten weekend

Mini kokardki z kremem dyniowym i pomidorami o posmaku bazylii

Mini kokardki z kremem dyniowym i pomidorami o posmaku bazylii

Penne Rigate z dynią, boczkiem i octem balsamicznym

Penne Rigate z dynią, boczkiem i octem balsamicznym

Sok z buraka – zdrowie i uroda w szklance!

Sok z buraka – zdrowie i uroda w szklance!

Pachnący Ryż Jaśminowy

Pachnący Ryż Jaśminowy

Szybkie ciasto z jabłkami

Ta ciasto po prostu nie może się nie udać, a na dodatek robi się je błyskawicznie.

czas: 15 minut + 40 minut pieczenia

liczba porcji: 12

składniki:
4 - 5 dużych jabłek
4 jajka
1 szkanka cukru
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki oleju
opakowanie cukru wanilinowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cynamonu
tłuszcz do formy
1 łyżka mąki do wysypania formy

przyrządzanie:

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na niewielkie kawałki (np. najpierw na ósemki, a potem jeszcze na pół w poprzek). Jajka ubić mikserem, dodać cukier, nadal ubijać. Następnie dodać proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, cynamon, mąkę i nadal miksować. Na koniec wlać olej i jeszcze chwilę pomiksować. Dodać jabłka, wlać do natluszczonej, posypanej mąką okrągłej formy. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.   

uwagi:
Zamiast jabłek można użyć innych owoców, np. truskawek, malin czy gruszek

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. SK
    6 grudnia 2012 at 18:31 Odpowiedz

    Ciasto bardzo szybko i prosto się przyrządza. Teraz się piecze, czekam na efekt :>.

Zostaw komentarz.

*