Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Ciasto bananowe

Ciasto bananowe

Makaron penne zapiekany ze szpinakiem

Makaron penne zapiekany ze szpinakiem

Bakłażan zapiekany z kozim serem

Bakłażan zapiekany z kozim serem

Serduszkowe ciasteczka przekładane kremem waniliowym

Serduszkowe ciasteczka przekładane kremem waniliowym

Kwiatek z jajka sadzonego i warzyw

Kwiatek z jajka sadzonego i warzyw

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Tradycyjna japońska zupa MISO

Tradycyjna japońska zupa MISO

Perfekcyjny stek z polędwicy wołowej

Perfekcyjny stek z polędwicy wołowej

Purée z koperkiem

Purée z koperkiem

Domowe lody z nutellą

Domowe lody z nutellą

Sałatka z awokado i szpinakiem

Sałatka z awokado i szpinakiem

Owsianka z owocami sezonowymi

Owsianka z owocami sezonowymi

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Soczysty kurczak w sezamie

Soczysty kurczak w sezamie

Sernik waniliowy na orzechowym spodzie

Sernik waniliowy na orzechowym spodzie

Biszkopt z polewą krówkową i orzechami ziemnymi

Biszkopt z polewą krówkową i orzechami ziemnymi

Szybkie ciasto z jabłkami

Ta ciasto po prostu nie może się nie udać, a na dodatek robi się je błyskawicznie.

czas: 15 minut + 40 minut pieczenia

liczba porcji: 12

składniki:
4 - 5 dużych jabłek
4 jajka
1 szkanka cukru
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki oleju
opakowanie cukru wanilinowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cynamonu
tłuszcz do formy
1 łyżka mąki do wysypania formy

przyrządzanie:

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na niewielkie kawałki (np. najpierw na ósemki, a potem jeszcze na pół w poprzek). Jajka ubić mikserem, dodać cukier, nadal ubijać. Następnie dodać proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, cynamon, mąkę i nadal miksować. Na koniec wlać olej i jeszcze chwilę pomiksować. Dodać jabłka, wlać do natluszczonej, posypanej mąką okrągłej formy. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.   

uwagi:
Zamiast jabłek można użyć innych owoców, np. truskawek, malin czy gruszek

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. SK
    6 grudnia 2012 at 18:31 Odpowiedz

    Ciasto bardzo szybko i prosto się przyrządza. Teraz się piecze, czekam na efekt :>.

Zostaw komentarz.

*