Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Znasz przepis, który jest PalceLizać? – Pochwal się nim i wygrywaj nagrody!

Znasz przepis, który jest PalceLizać? – Pochwal się nim i wygrywaj nagrody!

Moda na gotowanie a branża gastronomiczna

Moda na gotowanie a branża gastronomiczna

Zdrowa dieta vs. brak czasu – jak uniknąć pułapek fast-foodu w pracy?

Zdrowa dieta vs. brak czasu – jak uniknąć pułapek fast-foodu w pracy?

Tatar wołowy

Tatar wołowy

Kutia – najlepszy wigilijny deser

Kutia – najlepszy wigilijny deser

Pierogi na słodko z suszonymi śliwkami

Pierogi na słodko z suszonymi śliwkami

Ciasteczka z czekoladą – nie tylko dla Mikołaja

Ciasteczka z czekoladą – nie tylko dla Mikołaja

Wigilijny karp z cytrusami

Wigilijny karp z cytrusami

Kolorowy lukier

Kolorowy lukier

Kapusta wigilijna z grzybami

Kapusta wigilijna z grzybami

Domowy burger z indyka

Domowy burger z indyka

Wigilijna zupa grzybowa z suszonych prawdziwków

Wigilijna zupa grzybowa z suszonych prawdziwków

Kuchenne triki: domowa przyprawa do piernika

Kuchenne triki: domowa przyprawa do piernika

Wigilijny kompot z suszu

Wigilijny kompot z suszu

Świąteczne pierniczki

Świąteczne pierniczki

Kuchenne triki: domowy cukier waniliowy

Kuchenne triki: domowy cukier waniliowy

Szybkie ciasto z jabłkami

Ta ciasto po prostu nie może się nie udać, a na dodatek robi się je błyskawicznie.

czas: 15 minut + 40 minut pieczenia

liczba porcji: 12

składniki:
4 - 5 dużych jabłek
4 jajka
1 szkanka cukru
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki oleju
opakowanie cukru wanilinowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cynamonu
tłuszcz do formy
1 łyżka mąki do wysypania formy

przyrządzanie:

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na niewielkie kawałki (np. najpierw na ósemki, a potem jeszcze na pół w poprzek). Jajka ubić mikserem, dodać cukier, nadal ubijać. Następnie dodać proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, cynamon, mąkę i nadal miksować. Na koniec wlać olej i jeszcze chwilę pomiksować. Dodać jabłka, wlać do natluszczonej, posypanej mąką okrągłej formy. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.   

uwagi:
Zamiast jabłek można użyć innych owoców, np. truskawek, malin czy gruszek

» Sprawdź jak uniknąć pułapek fast food'u!

loading...

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. SK
    6 grudnia 2012 at 18:31 Odpowiedz

    Ciasto bardzo szybko i prosto się przyrządza. Teraz się piecze, czekam na efekt :>.

Zostaw komentarz.

*