Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Pieczarki faszerowane serem kozim i pomidorkami

Pieczarki faszerowane serem kozim i pomidorkami

Domowy hummus z cytryną i pietruszką

Domowy hummus z cytryną i pietruszką

Pieczone kotleciki z zielonej soczewicy

Pieczone kotleciki z zielonej soczewicy

Smoothie z masłem orzechowym i bananem

Smoothie z masłem orzechowym i bananem

Banalne ciasteczka owsiane z orzechami laskowymi

Banalne ciasteczka owsiane z orzechami laskowymi

Najprostsze placuszki z cukinii

Najprostsze placuszki z cukinii

DLA STUDENTA: kasza gryczana z pieczarkami i jajkiem sadzonym

DLA STUDENTA: kasza gryczana z pieczarkami i jajkiem sadzonym

Jogurt o smaku kakao z dodatkiem cynamonu

Jogurt o smaku kakao z dodatkiem cynamonu

Zupa szpinakowa z ziemniakami

Zupa szpinakowa z ziemniakami

TOP 10 pomysłów na NIEDZIELNY OBIAD

TOP 10 pomysłów na NIEDZIELNY OBIAD

Ciasteczka ŚWIĄTECZNE 🎄

Ciasteczka ŚWIĄTECZNE 🎄

10 pomysłów na ŚNIADANIE NA WEEKEND

10 pomysłów na ŚNIADANIE NA WEEKEND

Zielone smoothie z miętą i ogórkiem

Zielone smoothie z miętą i ogórkiem

TOP 10 najlepszych przepisów na ŚNIADANIA

TOP 10 najlepszych przepisów na ŚNIADANIA

Komosa ryżowa z warzywami – szybki i pełnowartościowy obiad

Komosa ryżowa z warzywami – szybki i pełnowartościowy obiad

Jak ugotować komosę ryżową czyli QUINOA

Jak ugotować komosę ryżową czyli QUINOA

Tajski sos z orzeszków ziemnych

Kwintesencja tajskiej kuchni - masło z orzeszków ziemnych wymieszane z mlekiem kokosowym

przepis z kuchni: tajskiej

czas: 10 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 łyżki gładkiego masła z orzeszków ziemnych
200 ml mleka kokosowego
sól, pieprz

przyrządzanie:

Składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ostro doprawionych do dań warzywnych, ale również pieczonych morskich ryb czy dań z grilla 

uwagi:
Ten sos, dodawany do wielu potraw, bywa rozmaicie modyfikowany, np. poprzez dodanie czerwonej papryczki chilli

loading...