Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

8 ciepłych NAPOJÓW NA JESIENNE CHŁODY! ROZGRZEJ SIĘ!

8 ciepłych NAPOJÓW NA JESIENNE CHŁODY! ROZGRZEJ SIĘ!

10 pomysłów na TANIE DEKORACJE DO TWOJEJ KUCHNI

10 pomysłów na TANIE DEKORACJE DO TWOJEJ KUCHNI

Shake jogurtowo- truskawkowy

Shake jogurtowo- truskawkowy

Cielęcina na ostro

Cielęcina na ostro

Sok z marchwi, limonki, buraków, cytryny i miodu

Sok z marchwi, limonki, buraków, cytryny i miodu

ZIELONY SZEJK OWSIANY

ZIELONY SZEJK OWSIANY

Placek z pistacjami i limonką

Placek z pistacjami i limonką

SAŁATKA W 5 MINUT – CIECIERZYCA, ZIEMNIAK, POMIDORY

SAŁATKA W 5 MINUT – CIECIERZYCA, ZIEMNIAK, POMIDORY

Mus cytrynowy z polewą wiśniową

Mus cytrynowy z polewą wiśniową

Kruche ciasto cytrynowe

Kruche ciasto cytrynowe

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Tradycyjna wołowina w sosie własnym

Tradycyjna wołowina w sosie własnym

Smażone banany z pomarańczą i migdałami

Smażone banany z pomarańczą i migdałami

TANIE DANIE – MAKARON Z JABŁKAMI

TANIE DANIE – MAKARON Z JABŁKAMI

Zupa krem z cukinii i marchewki

Zupa krem z cukinii i marchewki

DOMOWA, AROMATYCZNA SZYNKA DO KANAPEK

DOMOWA, AROMATYCZNA SZYNKA DO KANAPEK

Tatar z wędzonego łososia

Tatar z wędzonego łososia

Idealna przystawka do wykwintnej kolacji ze szlachetnym białym winem lub wytrawnym szampanem.

czas: 10 minut + 1/2 h chłodzenia

liczba porcji: 2

składniki:
100 g wędzonego łososia 1 cebula 2 korniszony oliwa łyżka drobno posiekanych ziół (koperek, pietruszka, oregano) łyżka odsączonych kaparów Łyżka soku z cytryny sól, pieprz

przyrządzanie:

Cebulkę i półtora korniszona pokroić w kostkę. Łososia rozdrobnić. Z przygotowanych kaparów odłożyć dwie sztuki, a resztę zmiksować z przygotowanymi składnikami. Dodać oliwę i sok z cytryny. Delikatnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem ozdobić plasterkami korniszona, kaparami i ziołami. Podawać z białym pieczywem i odrobiną sosu majonezowego.

loading...