Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Pikantne muffiny z fetą, szynką i papryką

Pikantne muffiny z fetą, szynką i papryką

Carpaccio z buraków z kozim serem

Carpaccio z buraków z kozim serem

Milkshake z bananem

Milkshake z bananem

TORT AJERKONIAKOWY

TORT AJERKONIAKOWY

Koktajl kawowy

Koktajl kawowy

Farfalle z boczkiem i serem pleśniowym

Farfalle z boczkiem i serem pleśniowym

Bądź świadomą mamą! Jedząc zdrowo dbasz o zdrowie swoje i swojego dziecka

Bądź świadomą mamą! Jedząc zdrowo dbasz o zdrowie swoje i swojego dziecka

Ekspresowa sałatka z serem feta, jajkiem, oliwkami

Ekspresowa sałatka z serem feta, jajkiem, oliwkami

Ciasto bananowe z orzechami

Ciasto bananowe z orzechami

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i mieszanką serów

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i mieszanką serów

Koktajl z mlekiem kokosowym, płatkami ryżowymi i awokado

Koktajl z mlekiem kokosowym, płatkami ryżowymi i awokado

Placuszki serowe

Placuszki serowe

Ciasto AMARETTO

Ciasto AMARETTO

Domowe żelki pomarańczowo- marchewkowe

Domowe żelki pomarańczowo- marchewkowe

WIOSENNA SAŁATKA Z JAJKIEM

WIOSENNA SAŁATKA Z JAJKIEM

Zupa krem marchewkowo- pomarańczowy

Zupa krem marchewkowo- pomarańczowy

Tradycyjne spaghetti bolognese – włoska receptura!

Kuchnia włoska słynie z makaronów i chrupiących pizz. Jedno z flagowych dań tamtejszych kulinariów to spaghetti z sosem bolognese. Znamy ich recepturę na prawdziwe i tradycyjne danie. Chcecie poznać przepis?

składniki:

  • makaron spaghetti - 500 g
  • świeże pomidory - 150 g
  • mięso mielone mieszane - 400 g
  • włoszczyzna
  • przecier pomidorowy - 50 g
  • cebula - 50 g
  • czosnek - 5 ząbków
  • oliwa z oliwek
  • czerwone wino - 200 ml
  • rosół wołowy lub drobiowy - 1 l
  • liście laurowe - 3
  • czarny pieprz - 5 ziaren
  • ziele angielskie - 5 ziaren
  • sól
  • pieprz
  • ser do posypania
  • bazylia do ozdoby

przyrządzanie:

Sprawdź przepis na następnej stronie!

loading...