Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Walentynkowa kolacja wg. Pascala Brodnickiego – Tagliatelle z cukinią i suszonymi pomidorami

Mówi się, że do serca trafiamy przez żołądek. Aby jednak osiągnąć ten cel, trzeba najpierw sprostać wyzwaniu, jakim jest przygotowanie wyjątkowego posiłku. Musi on nie tylko zadowoli obiekt naszych uczuć, lecz też pozostaną długo w jego/jej pamięci. Najlepiej byłoby mieć jednocześnie i zdolności kulinarne i doświadczenie w gotowaniu, jednak w rzeczywistości różnie to bywa... Dlatego warto skorzystać ze sprawdzonego przepisu i porad doświadczonego kucharza. Walentynki już wkrótce – wykorzystaj tę okazję i uwiedź ukochaną osobę specjalnym daniem! Poniżej przepis i kilka wskazówek Pascala Brodnickiego, które pomogą Ci przygotować przepyszną, nietrudną i, przede wszystkim, romantyczną kolację.

Tagliatelle z cukinią i suszonymi pomidorami_Pascal dla Rama Smaż jak szef kuchni

składniki:
 

  • 250 g makaronu tagliatelle ugotowanego al dente wg wskazówek na opakowaniu
  • 3 małe cukinie bez pestek i bez skóry
  • 150 ml gęstej śmietany
  • 20 g suszonych pomidorów
  • 50 ml Ramy Smaż jak szef kuchni – wariant z oliwą z oliwek
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek posiekanego czosnku
  • 30 g startego parmezanu
  • sól, pieprz

przyrządzanie:

Przepis Pascala Brodnickiego na „Tagliatelle z cukinią i suszonymi pomidorami”

 

PascalBrodnickixRamaSmajakszefkuchni_poziom

Przepis dla 2 osób

Czas przygotowania: 10 min.

Czas gotowania: 15 min.