Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

ZAPIEKANKA Z RESZTEK

ZAPIEKANKA Z RESZTEK

KAWA PIERNIKOWA

KAWA PIERNIKOWA

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Ciasteczka owsiane z czekoladą, żurawiną i orzechami laskowymi

Ciasteczka owsiane z czekoladą, żurawiną i orzechami laskowymi

Chlebek kukurydziany

Chlebek kukurydziany

Hiszpańskie churros

Hiszpańskie churros

Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną

Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną

4 proste przepisy z DYNIĄ w roli głównej

4 proste przepisy z DYNIĄ w roli głównej

STRUDEL JABŁKOWY

STRUDEL JABŁKOWY

Pierniki miodowe

Pierniki miodowe

Grochówka według Macieja Kuronia

Grochówka według Macieja Kuronia

8 świetnych pomysłów na wykorzystanie BAKŁAŻANA!

8 świetnych pomysłów na wykorzystanie BAKŁAŻANA!

Rozgrzewająca zupa  ze świeżą pietruszką i grzankami

Rozgrzewająca zupa ze świeżą pietruszką i grzankami

Herbaciane ciasteczka z nutą jaśminu

Herbaciane ciasteczka z nutą jaśminu

Najlepsza zupa dyniowa

Najlepsza zupa dyniowa

5 NAPOJÓW, które pomogą w walce z NADWAGĄ!

5 NAPOJÓW, które pomogą w walce z NADWAGĄ!

Warstwowa sałatka z majonezem

Delikatna w smaku i atrakcyjnie wyglądająca sałatka z jajkami, tuńczykiem i żółtym serem

przepis z kuchni: polskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 5

składniki:
5 jajek 
200 g sera żółtego (gouda) 
puszka groszku 
puszka kukurydzy 
1 duża cebula
2 puszki tuńczyka 
pół szklanki majonezu  
pół szklanki jogurtu naturalnego
pół pęczka natki pietruszki
sól, pieprz, papryka w proszku

przyrządzanie:

Jajka ugotować na twardo z odrobiną soli, aby nie popękały skorupki. Następnie wystudzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tuńczyka, kukurydzę i groszek odsączyć. Cebulę i pietruszkę dorobno posiekać. Jajka obrać ze skorupek, oddzielić białka od żółtek.
Przygotować dużą, przezroczystą miskę. Białka zetrzeć na tarce i ułożyć na dnie. Nastepnie wsypać straty ser, połowę tuńczyka, posypać solą i pieprzem oraz połowa natki pietruszki. Z majonezu i jogurtu odrobiny soli przygotować sos, którego połową polać przygotowane warstwy. następnie ułożyć groszek i kukurydzę, cebulę, drugą połowę tuńczyka, resztę natki i pozostałym sosem. Na wierzchu ułożyć starte na tarce żółtka, udekrować gałązkami pietruszki i posypać papryką w proszku.


 

loading...