Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Kurki smażone na maśle

Kurki smażone na maśle

10 pomysłów na ZIEMNIAKI

10 pomysłów na ZIEMNIAKI

Frytki z batatów w ziołowej otoczce

Frytki z batatów w ziołowej otoczce

Pieczony filet z dorsza w ziołowej otoczce

Pieczony filet z dorsza w ziołowej otoczce

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Najlepszy przepis na CIASTO NALEŚNIKOWE

Najlepszy przepis na CIASTO NALEŚNIKOWE

Bezglutenowe pierniki – prosty przepis

Bezglutenowe pierniki – prosty przepis

10 pomysłów na rozgrzewającą herbatę – idealne na ZIMĘ!

10 pomysłów na rozgrzewającą herbatę – idealne na ZIMĘ!

ŚWIĄTECZNE pomysły na ozdobienie kuchni

ŚWIĄTECZNE pomysły na ozdobienie kuchni

Zimowa herbata z PYŁKIEM PSZCZELIM

Zimowa herbata z PYŁKIEM PSZCZELIM

10 produktów z największą ilością CYNKU

10 produktów z największą ilością CYNKU

9 cudownych właściwości MANDARYNKI

9 cudownych właściwości MANDARYNKI

10 przepisów na WIGILIJNE ZUPY

10 przepisów na WIGILIJNE ZUPY

Mikołajkowa kolacja dla dwojga – 5 przepisów na sałatki

Mikołajkowa kolacja dla dwojga – 5 przepisów na sałatki

Krewetki z białym winem, czosnkiem i pietruszką

Krewetki z białym winem, czosnkiem i pietruszką

TOP 10 przepisów na RYBĘ

TOP 10 przepisów na RYBĘ

Wątróbka w czerwonym winie

Przepis na wątróbkę podsmażaną na cebulce z dodatkiem czerwonego wina. 

składniki:
 

  • 50 dag wątróbek drobiowych,
  • duża cebula,
  • 1/3 szkl.czerwonego wina
  • sól, pieprz, olej

przyrządzanie:

-Wątróbki moczyć w mleku przez godzinę.

-Odcedzić i obtoczyć w mące.

-Cebule podsmażyć na maśle. Na tym samym tłuszczu podsmażyć wątróbkę.

-Gdy straci krwisty kolor, dodać wino i dusić kilka minut.

-Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem.

loading...