Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Spaghetti ze sporą ilością bazylii, szynką parmeńską i jajkiem w koszulce

Spaghetti ze sporą ilością bazylii, szynką parmeńską i jajkiem w koszulce

Truskawkowe orzeźwienie

Truskawkowe orzeźwienie

Jak zrobić BEZTŁUSZCZOWE chipsy?

Jak zrobić BEZTŁUSZCZOWE chipsy?

10 przepisów z wykorzystaniem AWOKADO – smoothie, sałatki, zupy, desery…

10 przepisów z wykorzystaniem AWOKADO – smoothie, sałatki, zupy, desery…

Koktajl z AWOKADO – z dodatkiem kurkumy i limonki

Koktajl z AWOKADO – z dodatkiem kurkumy i limonki

Sałatka z serem pleśniowym, figami i orzechami włoskimi

Sałatka z serem pleśniowym, figami i orzechami włoskimi

Kremowa zupa z pietruszki i gruszki z dodatkiem cynamonu

Kremowa zupa z pietruszki i gruszki z dodatkiem cynamonu

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Makowiec z kruszonką

Makowiec z kruszonką

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

WEGE pasztet z soczewicy i prażonych pestek dynii

Pyszna i zdrowa alternatywa dla mięsnego pasztetu. Oto pasztet z zielonej soczewicy z dodatkiem prażonych pestek dyni. 

składniki:
300g zielonej soczewicy 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 duże jajko 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin 5 marchewek 1 pęczek koperku 5 łyżek prażonych pestek dyni sól pieprz

przyrządzanie:

Soczewicę zalewamy wodą i tak zostawiamy na około godzinę.

Podsmażamy na patelni czosnek i  cebulę (posiekane).
Przekładamy do garnka, dodajemy soczewicę, solimy.

Gotujemy 25 minut, po 10 minutach dodajemy pokrojone w plastry marchewki.
Po tym czasie soczewica powinna być miękka.

Miksujemy wszystko na purée, dodajemy jajko, oliwę, posiekany koperek, pieprz, sól, prażone pestki dyni.

Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni.

loading...