Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jogurt o smaku kakao z dodatkiem cynamonu

Jogurt o smaku kakao z dodatkiem cynamonu

Zupa szpinakowa z ziemniakami

Zupa szpinakowa z ziemniakami

TOP 10 pomysłów na NIEDZIELNY OBIAD

TOP 10 pomysłów na NIEDZIELNY OBIAD

Ciasteczka ŚWIĄTECZNE 🎄

Ciasteczka ŚWIĄTECZNE 🎄

10 pomysłów na ŚNIADANIE NA WEEKEND

10 pomysłów na ŚNIADANIE NA WEEKEND

Zielone smoothie z miętą i ogórkiem

Zielone smoothie z miętą i ogórkiem

TOP 10 najlepszych przepisów na ŚNIADANIA

TOP 10 najlepszych przepisów na ŚNIADANIA

Komosa ryżowa z warzywami – szybki i pełnowartościowy obiad

Komosa ryżowa z warzywami – szybki i pełnowartościowy obiad

Jak ugotować komosę ryżową czyli QUINOA

Jak ugotować komosę ryżową czyli QUINOA

+10 pomysłów na BLAT KUCHENNY

+10 pomysłów na BLAT KUCHENNY

Do czego wykorzystać ŻURAWINĘ? – 8 super pomysłów

Do czego wykorzystać ŻURAWINĘ? – 8 super pomysłów

Panini z szynką parmeńską & suszonymi pomidorami

Panini z szynką parmeńską & suszonymi pomidorami

TACOS z kurczakiem i mango

TACOS z kurczakiem i mango

Do czego można wykorzystać IMBIR? – 8 pomysłów

Do czego można wykorzystać IMBIR? – 8 pomysłów

Francuskie bagietki z prażonymi pestkami dyni

Francuskie bagietki z prażonymi pestkami dyni

Jak obrać owoc kaki?

Jak obrać owoc kaki?

WEGE pasztet z soczewicy i prażonych pestek dynii

Pyszna i zdrowa alternatywa dla mięsnego pasztetu. Oto pasztet z zielonej soczewicy z dodatkiem prażonych pestek dyni. 

składniki:
300g zielonej soczewicy 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 duże jajko 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin 5 marchewek 1 pęczek koperku 5 łyżek prażonych pestek dyni sól pieprz

przyrządzanie:

Soczewicę zalewamy wodą i tak zostawiamy na około godzinę.

Podsmażamy na patelni czosnek i  cebulę (posiekane).
Przekładamy do garnka, dodajemy soczewicę, solimy.

Gotujemy 25 minut, po 10 minutach dodajemy pokrojone w plastry marchewki.
Po tym czasie soczewica powinna być miękka.

Miksujemy wszystko na purée, dodajemy jajko, oliwę, posiekany koperek, pieprz, sól, prażone pestki dyni.

Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni.

loading...