Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 4.] – domowy jogurt waniliowy

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 4.] – domowy jogurt waniliowy

Zdrowy deser: mus z marchewki i czerwonej pomarańczy

Zdrowy deser: mus z marchewki i czerwonej pomarańczy

5 produktów, które powinny znaleźć się w codziennej diecie

5 produktów, które powinny znaleźć się w codziennej diecie

Sałatka wiosenna – z borówkami, kozim serem i roszponką

Sałatka wiosenna – z borówkami, kozim serem i roszponką

FASZEROWANA PAPRYKA KASZĄ JAGLANĄ

FASZEROWANA PAPRYKA KASZĄ JAGLANĄ

ZDROWA SAŁATKA Z RUKOLĄ

ZDROWA SAŁATKA Z RUKOLĄ

Pierogi ze szpinakiem i serem

Pierogi ze szpinakiem i serem

10 owoców, które zawierają najwięcej CUKRÓW

10 owoców, które zawierają najwięcej CUKRÓW

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 3.] – placuszki serowe z konfiturą

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 3.] – placuszki serowe z konfiturą

Jajka w koszulkach

Jajka w koszulkach

8 pomysłów na zdrowe i pyszne SAŁATKI

8 pomysłów na zdrowe i pyszne SAŁATKI

Łosoś pieczony na patelni- OBIAD W 10 MINUT

Łosoś pieczony na patelni- OBIAD W 10 MINUT

Sernik jaglany a’la Snickers

Sernik jaglany a’la Snickers

8 pomysłów na FRANCUSKIE ŚNIADANIE

8 pomysłów na FRANCUSKIE ŚNIADANIE

HIT! Bezglutenowe ciasto czekoladowe

HIT! Bezglutenowe ciasto czekoladowe

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 2.] – bajgiel z szynką, serem i olejem kokosowym

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 2.] – bajgiel z szynką, serem i olejem kokosowym

WEGE pasztet z soczewicy i prażonych pestek dynii

Pyszna i zdrowa alternatywa dla mięsnego pasztetu. Oto pasztet z zielonej soczewicy z dodatkiem prażonych pestek dyni. 

składniki:
300g zielonej soczewicy 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 duże jajko 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin 5 marchewek 1 pęczek koperku 5 łyżek prażonych pestek dyni sól pieprz

przyrządzanie:

Soczewicę zalewamy wodą i tak zostawiamy na około godzinę.

Podsmażamy na patelni czosnek i  cebulę (posiekane).
Przekładamy do garnka, dodajemy soczewicę, solimy.

Gotujemy 25 minut, po 10 minutach dodajemy pokrojone w plastry marchewki.
Po tym czasie soczewica powinna być miękka.

Miksujemy wszystko na purée, dodajemy jajko, oliwę, posiekany koperek, pieprz, sól, prażone pestki dyni.

Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni.

loading...