Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jogurtowy koktajl z bananem i mleczkiem kokosowym

Jogurtowy koktajl z bananem i mleczkiem kokosowym

Deserki w słoiczkach – z konfiturą z wiśni i jogurtem kokosowym

Deserki w słoiczkach – z konfiturą z wiśni i jogurtem kokosowym

Amerykańskie pancakes z kokosowym jogurtem i owocami

Amerykańskie pancakes z kokosowym jogurtem i owocami

Jak ugotować rybę?

Jak ugotować rybę?

8 produktów, które są bardzo TOKSYCZNE dla organizmu

8 produktów, które są bardzo TOKSYCZNE dla organizmu

10 produktów, które rosną w inny sposób niż myślałeś

10 produktów, które rosną w inny sposób niż myślałeś

Zupa krem z pieczonej DYNI

Zupa krem z pieczonej DYNI

6 powodów, dla których warto jeść CZEKOLADĘ

6 powodów, dla których warto jeść CZEKOLADĘ

Jak zrobić prawdziwie maślany popcorn w domu?

Jak zrobić prawdziwie maślany popcorn w domu?

WALENTYNKI 2018 – najlepsze pomysły na desery i kolację

WALENTYNKI 2018 – najlepsze pomysły na desery i kolację

Bruschetta z serem feta i pieczonymi pomidorami

Bruschetta z serem feta i pieczonymi pomidorami

10 pomysłów na DIETETYCZNY posiłek

10 pomysłów na DIETETYCZNY posiłek

Pieczone pomidorki koktajlowe – idealne jako dodatek do obiadu

Pieczone pomidorki koktajlowe – idealne jako dodatek do obiadu

Chrupiąca bruschetta z pesto, kozim serem i pieczonymi pomidorkami

Chrupiąca bruschetta z pesto, kozim serem i pieczonymi pomidorkami

10 przepisów na posiłek z BURAKIEM w roli głównej

10 przepisów na posiłek z BURAKIEM w roli głównej

Kremowa zupa z pieczonym burakiem i kozim serem

Kremowa zupa z pieczonym burakiem i kozim serem

Wegetariańskie tagliatelle z pomidorami

Dzisiaj kolejne danie dla wegetarian. Smaczne tagliatelle z pomidorami i mozzarellą. 

składniki:

  • porcja makaronu
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 pomidory
  • mała śmietana 30%
  • sól
  • bazylia
  • oregano
  • olej
  • mozzarella

przyrządzanie:

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Na maśle szklimy cebulkę.
  3. Dodać pokrojone i obrane ze skórki pomidory (pokrojone w grubą kostkę).
  4. Dodać pokrojony czosnek i śmietanę 30%.
  5. Dodać zioła: suszoną bazylię i oregano. Wymieszać.
  6. Podgrzewamy na małym ogniu przez 5-8 min. często mieszając.
  7. Makaron  zalać sosem i gotowe!
  8. Podawać z mozzarellą.
loading...