Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą i kozim serem

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą i kozim serem

Kasza pęczak z warzywami z patelni

Kasza pęczak z warzywami z patelni

Pierś z kaczki w sosie z owocami leśnymi

Pierś z kaczki w sosie z owocami leśnymi

Kawa mrożona z mlekiem skondensowanym

Kawa mrożona z mlekiem skondensowanym

Truskawkowe smoothie z awokado i nasionami

Truskawkowe smoothie z awokado i nasionami

Domowa granola w 25 minut

Domowa granola w 25 minut

Bób z bazylią i czosnkiem

Bób z bazylią i czosnkiem

Babeczki z czerwonymi porzeczkami i miętą

Babeczki z czerwonymi porzeczkami i miętą

Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

Zupa ze świeżych pomidorów i jej zalety

Zupa ze świeżych pomidorów i jej zalety

Młode ziemniaki z koperkiem, solą gruboziarnistą i kefirem

Młode ziemniaki z koperkiem, solą gruboziarnistą i kefirem

Ziemniaki pieczone w folii – idealne na grilla

Ziemniaki pieczone w folii – idealne na grilla

Krewetki w sezamie

Krewetki w sezamie

8 pomysłów na wykorzystanie BAKŁAŻANA w kuchni

8 pomysłów na wykorzystanie BAKŁAŻANA w kuchni

Kasza kuskus na włosko – z serem feta, oliwkami i suszonymi pomidorami

Kasza kuskus na włosko – z serem feta, oliwkami i suszonymi pomidorami

Pstrąg pieczony z pomidorkami cherry

Pstrąg pieczony z pomidorkami cherry

Wielkanocna babka cytrynowa – błyskawiczny przepis!

Wielkanoc to pełen stół zastawiony samymi dobrociami. Babki, babeczki, czekoladowe jajeczka, ciasteczka, mazurek - to łakocie, którymi zajadamy się do syta. Aby kilka dni przed Wielkanocą wprowadzić świąteczno-wiosenną atmosferę do swoich czterech kątów, przygotuj mocno cytrynową babkę wielkanocną. Jak ją zrobić? To wręcz banalne. I przyjemne! 

składniki:

  • 1 szklanka drobnego cukru do wypieków
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jaja
  • pół szklanki kwaśnej śmietany 18%
  • 4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • skórka otarta z 2 cytryn
  • 6 łyżek roztopionego i przestudzonego masła

przyrządzanie:

ZOBACZ WYKONANIE >>>

 

loading...