Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Szparagi zimą? O skorzonera!

Szparagi zimą? O skorzonera!

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Włoska sałatka ziemniaczana

Apetyczna i sycąca sałatka z ziemniaków z dodatkiem aromatycznych suszonych pomidorów

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 15 minut + 15 minut gotowania ziemniaków

liczba porcji: 4

składniki:
500 g młodych, małych ziemniaków
8 suszonych pomidorów w oliwie
4 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżki majonezu
sól, pieprz
posiekana natka pietruszki

przyrządzanie:

Ziemniaki dokładnie umyć, gotować w mundurkach w osolonej wodzie  do chwilii aż są średnio miękkie. Suszone pomidory odsączyć, pokroić w cienkie paski. Ziemniaki odsączyć i wystudzić. Przygotować sos: jogurt wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki polać sosem, posypać paskami pomidorów oraz natką pietruszki. Przed podaniem wstawić na 20 minut do lodówki.


 

Podobne artykuły

12 Komentarzy

  1. dorka
    20 stycznia 2008 at 12:53 Odpowiedz

    sałatka smaczna – ja robiłam taką sałatkę z dodatkiem czerwonej cebuli-moim domownikom smakowała wyśmienicie, jest nie tylko smaczna, ale i bardziej kolorowa.Proszę spróbować.

  2. pawel kański
    29 maja 2008 at 09:49 Odpowiedz

    mniam! mniam! mniam!

  3. pu
    21 sierpnia 2008 at 14:40 Odpowiedz

    ja bym jeszcze bazylie dodala

  4. Klaudia
    11 listopada 2008 at 17:29 Odpowiedz

    przepyszan palce lizac

  5. woj
    6 grudnia 2008 at 14:09 Odpowiedz

    jak kroic ziemniaki? , talarki. paski kostkaa moze wcale?

  6. toja
    21 kwietnia 2009 at 13:32 Odpowiedz

    woj! – najlepiej nożem kroić :)

  7. k.
    13 lipca 2009 at 09:20 Odpowiedz

    woj –> zobacz na zamieszczonym zdjęciu.

  8. ELŻBIETA Z GORLIC KOCHAM WAS JESTEM ----------- WS
    15 lipca 2009 at 14:12 Odpowiedz

    KOBIETA JEST SUPER A DWIE KOBIETY TO COŚ BZZZZZZZZZZZZZ JA I TY

  9. smakosz
    17 lipca 2009 at 15:46 Odpowiedz

    … a ja bym wcisnął jeszcze ze dwa trzy ząbki czosnku do tego sosiku …mniam

  10. Jagna
    10 stycznia 2010 at 13:49 Odpowiedz

    Mniam.Ja niestety n ie moge bo karmie moja kruszynke piersia:(….

  11. welcia
    9 kwietnia 2010 at 07:59 Odpowiedz

    najpierw zrobię a potem ocenie ,napewno napiszę

  12. kaziwoj
    13 marca 2013 at 11:41 Odpowiedz

    zaraz wyprubuje

Zostaw komentarz.

*