Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Makaron z sosem ze świeżych pomidorów

Makaron z sosem ze świeżych pomidorów

Muffiny marcepanowo- czekoladowe!

Muffiny marcepanowo- czekoladowe!

Wegetariańskie kotlety z cieciorki

Wegetariańskie kotlety z cieciorki

Drugie śniadanie – dlaczego jest tak ważne?

Drugie śniadanie – dlaczego jest tak ważne?

2 przepisy na zupy na ochłodę wg. szefa kuchni Marco Ghia!

2 przepisy na zupy na ochłodę wg. szefa kuchni Marco Ghia!

Radzimy, jak prawidłowo przechowywać żywność w lodówce!

Radzimy, jak prawidłowo przechowywać żywność w lodówce!

ICE TEA brzoskwiniowo-miodowa

ICE TEA brzoskwiniowo-miodowa

Dlaczego warto jeść ryby? Poznaj 7 ważnych powodów

Dlaczego warto jeść ryby? Poznaj 7 ważnych powodów

Domowa babka makowa z lukrem

Domowa babka makowa z lukrem

Superfoods – co to jest i jakie ma zalety?

Superfoods – co to jest i jakie ma zalety?

Koktajl z arbuza i czerwonych porzeczek

Koktajl z arbuza i czerwonych porzeczek

Jak sprzątać w kuchni – 10 sprytnych sposobów

Jak sprzątać w kuchni – 10 sprytnych sposobów

Sałatka z czerwonej kapusty i zielonych warzyw

Sałatka z czerwonej kapusty i zielonych warzyw

Truskawkowy shake w wersji FIT

Truskawkowy shake w wersji FIT

11 niesamowitych pomysłów na wykorzystanie odpadków kuchennych

11 niesamowitych pomysłów na wykorzystanie odpadków kuchennych

Produkty spożywcze, które niekorzystnie wpływają na nasze włosy

Produkty spożywcze, które niekorzystnie wpływają na nasze włosy

Włoska sałatka ziemniaczana

Apetyczna i sycąca sałatka z ziemniaków z dodatkiem aromatycznych suszonych pomidorów

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 15 minut + 15 minut gotowania ziemniaków

liczba porcji: 4

składniki:
500 g młodych, małych ziemniaków
8 suszonych pomidorów w oliwie
4 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżki majonezu
sól, pieprz
posiekana natka pietruszki

przyrządzanie:

Ziemniaki dokładnie umyć, gotować w mundurkach w osolonej wodzie  do chwilii aż są średnio miękkie. Suszone pomidory odsączyć, pokroić w cienkie paski. Ziemniaki odsączyć i wystudzić. Przygotować sos: jogurt wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki polać sosem, posypać paskami pomidorów oraz natką pietruszki. Przed podaniem wstawić na 20 minut do lodówki.


 

Podobne artykuły

12 Komentarzy

  1. dorka
    20 stycznia 2008 at 12:53 Odpowiedz

    sałatka smaczna – ja robiłam taką sałatkę z dodatkiem czerwonej cebuli-moim domownikom smakowała wyśmienicie, jest nie tylko smaczna, ale i bardziej kolorowa.Proszę spróbować.

  2. pawel kański
    29 maja 2008 at 09:49 Odpowiedz

    mniam! mniam! mniam!

  3. pu
    21 sierpnia 2008 at 14:40 Odpowiedz

    ja bym jeszcze bazylie dodala

  4. Klaudia
    11 listopada 2008 at 17:29 Odpowiedz

    przepyszan palce lizac

  5. woj
    6 grudnia 2008 at 14:09 Odpowiedz

    jak kroic ziemniaki? , talarki. paski kostkaa moze wcale?

  6. toja
    21 kwietnia 2009 at 13:32 Odpowiedz

    woj! – najlepiej nożem kroić :)

  7. k.
    13 lipca 2009 at 09:20 Odpowiedz

    woj –> zobacz na zamieszczonym zdjęciu.

  8. ELŻBIETA Z GORLIC KOCHAM WAS JESTEM ----------- WS
    15 lipca 2009 at 14:12 Odpowiedz

    KOBIETA JEST SUPER A DWIE KOBIETY TO COŚ BZZZZZZZZZZZZZ JA I TY

  9. smakosz
    17 lipca 2009 at 15:46 Odpowiedz

    … a ja bym wcisnął jeszcze ze dwa trzy ząbki czosnku do tego sosiku …mniam

  10. Jagna
    10 stycznia 2010 at 13:49 Odpowiedz

    Mniam.Ja niestety n ie moge bo karmie moja kruszynke piersia:(….

  11. welcia
    9 kwietnia 2010 at 07:59 Odpowiedz

    najpierw zrobię a potem ocenie ,napewno napiszę

  12. kaziwoj
    13 marca 2013 at 11:41 Odpowiedz

    zaraz wyprubuje

Zostaw komentarz.

*