Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Cynamonowe zawijaski

Cynamonowe zawijaski

MIĘTOWY sernik na zimno

MIĘTOWY sernik na zimno

Szybkie ciasto z czerwonej fasoli

Szybkie ciasto z czerwonej fasoli

Najprostszy przepis na FRYTKI Z SELERA

Najprostszy przepis na FRYTKI Z SELERA

Super przekąska – mozzarella sticks

Super przekąska – mozzarella sticks

Chłodnik z buraka – obiad na upały

Chłodnik z buraka – obiad na upały

Pieczarki nadziewane warzywami

Pieczarki nadziewane warzywami

Duszona cukinia z masłem i przyprawami

Duszona cukinia z masłem i przyprawami

Frittata z boczkiem, jarmużem, serem

Frittata z boczkiem, jarmużem, serem

Botwinka – prosty przepis na zupę z dzieciństwa

Botwinka – prosty przepis na zupę z dzieciństwa

5 dań z kuchni hiszpańskiej, które każdy z nas powinien spróbować!

5 dań z kuchni hiszpańskiej, które każdy z nas powinien spróbować!

Aromatyczne spaghetti z pomidorami i czosnkiem

Aromatyczne spaghetti z pomidorami i czosnkiem

Ciasto CZEKOLADOWA LAWA – dla uzależnionych od czekolady

Ciasto CZEKOLADOWA LAWA – dla uzależnionych od czekolady

7 pomysłów na śniadanie DLA MAMY w dniu jej święta

7 pomysłów na śniadanie DLA MAMY w dniu jej święta

Lemoniada truskawkowo-rabarbarowa

Lemoniada truskawkowo-rabarbarowa

3 wskazówki dotyczące GOTOWANIA MAKARONU

3 wskazówki dotyczące GOTOWANIA MAKARONU

Włóż warzywa do słoika

Każdy, kto kiedykolwiek spróbował zrobić to sam, albo pamięta smak babcinych przetworów wie, że nic nie może się równać z przyrządzonymi własnymi siłami warzywami na zimę. Wiadomo też, że najlepszy smak osiąga się po samodzielnych próbach. Dziś podmy kilka przepisów na przetwory, które naprawdę każdy jest w stanie zrobić sam.

Ponieważ każdy ma własne upodobania smakowe, przypominamy naszą starą zasadę: podane poniżej przepisy potraktujcie jako wyjściowe – doprawcie według własnych potrzeb, bo nikt się przecież nie zna na tym, co jest dla Was smaczne, jak Wy sami.


Zacznijmy od dumy Węgrów, która nie wiedzieć czemu w Polsce nie jest przyrządzana. MIESZANE PIKLE są idealną przekąską, mogą być też serwowane jak dodatek do dań. Jeśli lubimy zdecydowane i zarazem wyrafinowane smaki, przygotujmy sobie CEBULKI MARYNOWANE oraz podobnie przyrządzone PATISONY. Dla tych, którzy lubią poeksperymentować ze smakiem ogórków polecamy KORNISZONY, delikatniejszy smak uzyskamy marynując KALAFIOR.


Swego rodzaju wyzwaniem, a zarazem powodem do zadowolenia każdej gospodyni będzie PAPRYKA W OLEJU. Jej przygotowanie wymaga nieco wysiłku, ale smak przyrządzonej tak papryki to zrekompensuje. Podobnie pracochłonne jest przygotowanie BAKŁAŻANÓW W ZIOŁACH, ale po otwarciu słoika ma się już gotowe do użycia, pieczone plastry.


Teraz dwie bardziej niespotykane propozycje – papryka nie tylko dobrze smakuje marynowana, ale też KISZONA. Warto ją przygotować w podobny sposób jak ogórki. Gdy warzywa są najbardziej dojrzałe i aromatyczne, przyrządźmy z nich PASTĘ, której smak docenimy w środku zimy.

loading...

Zostaw komentarz.

*