Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

PIEROGI Z RABARBAREM

PIEROGI Z RABARBAREM

Kokosowy sernik z polewą malinową

Kokosowy sernik z polewą malinową

Tradycyjny strudel z jabłkami

Tradycyjny strudel z jabłkami

SERNIK KOKOSOWY Z JAGODAMI

SERNIK KOKOSOWY Z JAGODAMI

Sałatkowa bomba witaminowa

Sałatkowa bomba witaminowa

12 wspaniałych pomysłów na OWOCE

12 wspaniałych pomysłów na OWOCE

Grzanki z serem i szparagami

Grzanki z serem i szparagami

Hiszpańskie danie jednogarnkowe: kaldereta z wołowiny

Hiszpańskie danie jednogarnkowe: kaldereta z wołowiny

DORSZ Z GRILLA

DORSZ Z GRILLA

Prosta sałatka z BOBEM I KALAREPĄ

Prosta sałatka z BOBEM I KALAREPĄ

12 pomysłów na porządek w lodówce

12 pomysłów na porządek w lodówce

Zapiekany dorsz z serem

Zapiekany dorsz z serem

Skrzydełka z kurczaka z sosem czosnkowym

Skrzydełka z kurczaka z sosem czosnkowym

Lekkie bezy z musem owocowym

Lekkie bezy z musem owocowym

Pasta pieczarkowa z kolorową papryką

Pasta pieczarkowa z kolorową papryką

KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ – klasyczny przepis

KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ – klasyczny przepis

Włóż warzywa do słoika

Każdy, kto kiedykolwiek spróbował zrobić to sam, albo pamięta smak babcinych przetworów wie, że nic nie może się równać z przyrządzonymi własnymi siłami warzywami na zimę. Wiadomo też, że najlepszy smak osiąga się po samodzielnych próbach. Dziś podmy kilka przepisów na przetwory, które naprawdę każdy jest w stanie zrobić sam.

Ponieważ każdy ma własne upodobania smakowe, przypominamy naszą starą zasadę: podane poniżej przepisy potraktujcie jako wyjściowe – doprawcie według własnych potrzeb, bo nikt się przecież nie zna na tym, co jest dla Was smaczne, jak Wy sami.


Zacznijmy od dumy Węgrów, która nie wiedzieć czemu w Polsce nie jest przyrządzana. MIESZANE PIKLE są idealną przekąską, mogą być też serwowane jak dodatek do dań. Jeśli lubimy zdecydowane i zarazem wyrafinowane smaki, przygotujmy sobie CEBULKI MARYNOWANE oraz podobnie przyrządzone PATISONY. Dla tych, którzy lubią poeksperymentować ze smakiem ogórków polecamy KORNISZONY, delikatniejszy smak uzyskamy marynując KALAFIOR.


Swego rodzaju wyzwaniem, a zarazem powodem do zadowolenia każdej gospodyni będzie PAPRYKA W OLEJU. Jej przygotowanie wymaga nieco wysiłku, ale smak przyrządzonej tak papryki to zrekompensuje. Podobnie pracochłonne jest przygotowanie BAKŁAŻANÓW W ZIOŁACH, ale po otwarciu słoika ma się już gotowe do użycia, pieczone plastry.


Teraz dwie bardziej niespotykane propozycje – papryka nie tylko dobrze smakuje marynowana, ale też KISZONA. Warto ją przygotować w podobny sposób jak ogórki. Gdy warzywa są najbardziej dojrzałe i aromatyczne, przyrządźmy z nich PASTĘ, której smak docenimy w środku zimy.

loading...

Zostaw komentarz.

*